Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 4 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key

Vocabulary

clockwise
counterclockwise
degree (°)
protractor

Choose the best term from the box.

Question 1.
The unit used to measure an angle is called a _________.
Answer:
The unit used to measure an angle is called a degree.

Question 2.
________________ is the opposite of the direction in which the hands of a clock move.
Answer:
Counterclockwise is the opposite of the direction in which the hands of a clock move.

Question 3.
A ______________ is a tool for measuring the size of an angle.
Answer:
A protractor is a tool for measuring the size of an angle.

Concepts and Skills

Look at the shaded part of the circle. Tell what fraction of the circle the angle cuts out.

Question 4.
Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key 1
Answer:
\(\frac{1}{2}\).

Explanation:
The fraction of the circle the angle cuts out is \(\frac{1}{2}\).

Question 5.
Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key 2
Answer:
\(\frac{1}{4}\).

Explanation:
The fraction of the circle the angle cuts out is \(\frac{1}{4}\).

Question 6.
Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key 3
Answer:
\(\frac{1}{2}\).

Explanation:
The fraction of the circle the angle cuts out is \(\frac{1}{2}\).

Tell the measure of the angle in degrees.

Question 7.
Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key 4
Answer:
10 degrees.

Explanation:
The measure of the angle in degrees is 10 degrees.

Question 8.
Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key 5
Answer:
30 degrees.

Explanation:
The measure of the angle in degrees is \(\frac{1}{12}\)×\(\frac{30}{30}\) which is 30 degrees.

Use a protractor to draw the angle.

Question 9.
75°
Answer:
The 75 degrees angle with the protractor is

Question 10.
127°
Answer:
The 127° degrees angle with the protractor is
Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key 5-2

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 11.
What is the measure of the unknown angle in the figure?
Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key 6
(A) 25°
(B) 115°
(C) 125°
(D) 180°
Answer:
B.

Explanation:
The measure of the unknown angle in the figure is X = 180 – 65 which is 115 degrees.

Go Math Grade 4 Module 14 Answer Key Question 12.
Which equation can you use to find the m∠ WRT?
Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key 7
(A) 84° + 69° = __________
(B) 84°- 69° = __________
(C) 84° × 69° = __________
(D) 180° – 153° = __________
Answer:
84° + 69° = 153°.

Explanation:
The equation is
m<WRT = 84° + 69° which is 153°.

Question 13.
Which best describes the m∠ CBT? Use a protractor to help you.
Texas Go Math Grade 4 Module 14 Assessment Answer Key 8
(A) acute; 30°
(B) acute; 60°
(C) obtuse; 118°
(D) obtuse; 80°
Answer:
D.

Explanation:
The angle m∠ CBT is obtuse 80°.

Question 14.
How many degrees are in an angle that cuts \(\frac{1}{360}\) out of a circle?
(A) 0°
(B) 90°
(C) 1°
(D) 45°
Answer:
C.

Explanation:
The angle that cuts \(\frac{1}{360}\) out of a circle is 1°

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top