Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 4 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key

Vocabulary

  • acute angle
  • line segment
  • Obtuse angle
  • ray
  • right angle
  • straight angle

Choose the best term from the box to complete the sentence.

Question 1.
A ____________ is part of a line between two endpoints.
Answer:
Line segment

Question 2.
A ____________ forms a square corner.
Answer:
Right angle.

Question 3.
An ____________ is greater than a right angle and less than a straight angle.
Answer:
Obtuse angle.

Explanation:
Angles larger than a right angle and smaller than a straight angle (between 90° and 180°) are called obtuse angles.

Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key Question 4.
The two-dimensional figure that has one endpoint is a ____________.
Answer:
Ray

Explanation:
A 2-dimensional figure that has one endpoint and goes without end in one direction. A ray is shown with an endpoint and an arrow at one end.

Question 5.
An angle that forms a line is called a ____________.
Answer:
Straight angle.

Concepts and Skills

Use Figure A for 6 – 11.

Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 1

Question 6.
Name a ray.
Answer:
Ray EF

Question 7.
Name an acute angle.
Answer:
∠AGD

Question 8.
Name a point.
Answer:
∠B is a point

Question 9.
Name a line segment.
Answer:
AB is a line segment

Question 10.
Name a pair of perpendicular lines.
Answer:
EBF is perpendicular to AGB

Go Math Module 13 Grade 4 Answer Key Question 11.
Name an obtuse angle.
Answer:
∠AGC is an obtuse angle.

Explanation:
By observing from the given figure the ∠AGC is an obtuse angle that measures more than 90 degrees.

Classify each triangle. Write acute, right or obtuse.

Question 12.
Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 2
Answer:
Obtuse angle

Explanation:
Obtuse angles measure more than 90 degrees.

Question 13.
Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 3
Answer:
Right angle

Explanation:
A right angle measures 90 degrees.

Question 14.
Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 4
Answer:
Acute angle.

Explanation:
The angle measures less than 90 degrees.

Fill in the bubble completely to show your answer.

Grade 4 Go Math Module 13 Answer Key Question 15.
Which describes the figure?
Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 5
(A) zero lines of symmetry
(B) 1 line of symmetry
(C) 2 lines of symmetry
(D) more than 2 lines of symmetry
Answer:
1 line of symmetry

Question 16.
Which figure has 2 pairs of sides that appear to be parallel?
(A)
Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 6
(B)
Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 7
(C)
Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 8
(D)
Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 9
Answer:
Option A

Grade 4 Module 13 Answer Key Go Math Question 17.
Which quadrilateral can have 2 pairs of parallel sides, all sides with equal length, and no right angles?
(A) square
(B) rhombus
(C) rectangle
(D) trapezoid
Answer:
Rhombus

Explanation:
A parallelogram with 4 sides with equal length and no right angles is a rhombus.

Question 18.
Which names the figure correctly?
Texas Go Math Grade 4 Module 13 Assessment Answer Key 10
(A) line FE
(B) ray FE
(C) angle FE
(D) ray EF
Answer:
Ray FE

Explanation:
The name of the figure we can write correctly is ray FE.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top