Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Assessment Answer Key

Vocabulary

Choose the best term from the box.

Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Assessment Answer Key 1

Question1.
_________ is the work that a person does. (p. 661)
Answer: Labor
Explanation:
A laborer is a person who works in manual labor types, especially in the construction and factory industries’ workforce.

Question 2.
You ____________ money when another person gives you money that you will need to pay back. (p. 679)
Answer: borrow
Explanation:
Take and use (something belonging to someone else) with the intention of returning it.
“he had borrowed a car from one of his colleagues”

Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf Unit 6 Test Answers Question 3.

Your _________ is the amount of money you earn by being self-employed or by doing a job for another person or business. (p. 662)
Answer: Salary
Explanation:
A fixed regular payment, typically paid on a monthly basis but often expressed as an annual sum, is made by an employer to an employee, especially a professional or white-collar worker.

Question 4.
To ___________ is to obtain by paying for an item or a service. (p. 673)
Answer: purchase
Explanation:
The action of buying something. A thing that has been bought

Question 5.
A _________ helps you save money regularly so you can reach your goals. (p. 686)
Answer: Savings plan
Explanation:
Savings plans are financial products designed to enable disciplined savings while delivering steady returns that help you achieve your financial goals. As they are primarily a life insurance product, these plans also ensure the financial security of your loved ones in case something happens to you.

Question 6.
You _________ money when you give someone else money that needs to be paid back. (p. 679)
Answer: lend
Explanation:
Grant to (someone) the use of (something) on the understanding that it will be returned.
“Stewart asked me to lend him my car”

Question 7.

_________ is money earned. (p. 661)
Answer: Income
income is the money we use to fund our day-to-day expenditures. The income may be received in the form of wages, salary, freelance payments, or the receipts of a small business. Investments, pensions, Social Security, and other government benefits programs may also be sources of income.

Question 8.
When you ___________ money, you give it to someone else in exchange for something. (p. 673)
Answer:  Spend
Explanation:
Give (money) to pay for goods, services, or so as to benefit someone or something.

Go Math Grade 3 Unit 6 Assessment Answer Key Question 9.
__________ are things that are produced and used. (p. 667)
Answer: Resources
Explanation:
Resource refers to all the materials available in our environment that help us to satisfy our needs and wants.

Question 10.
___________ is paying for something with money that you borrow and must pay back, usually with interest. (p. 679)
Answer: Credit
Explanation:
Credit is the ability to borrow money or access goods or services with the understanding that you’ll pay later. … To the extent that creditors consider you worthy of their trust, you are said to be creditworthy, or to have “good credit.”

Question 11.
__________ is the money paid by a borrower to a lender for the use of the lender’s money. (p.679)
Answer: Interest
Explanation:
Is payment from a borrower or deposit-taking financial institution to a lender or depositor of an amount above repayment of the principal sum (that is, the amount borrowed), at a particular rate. It is distinct from a fee which the borrower may pay the lender or some third party.

Concepts and Skills

A computer company released a new digital music player in five different colors. Some of the colors are harder to find and buy because the company did not make very many of them.

Use the table for 12-13. (TEKS 3.9.B)
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Assessment Answer Key 2

Question 12.
Order the digital music players from fewest made to most made.
Answer:

Explanation:
Placed them in a order as
The digital music players from fewest made to most made.

Go Math Answer Key Grade 3 Unit 6 Assessment Question 13.
Which of the digital music player colors do you think will cost the most money to buy? Explain.
Answer: White and black
Explanation:
White and black are the colors that think will cost the most money to buy for a digital music player

Look at each decision. Circle the word or words that apply. (TEKS 3.9.F)

Question 14.
Buying a new pair of jeans.
income
spending
saving
credit
giving
Answer: Spending
Explanation:
For buying something we have to spend money on that
For buying new pair of jeans we have to spend money

Question 15.
Borrowing $500 to buy a new bicycle.
income
spending
saving
credit
giving
Answer: Credit
Explanation:
Borrowing $500 to buy a new bicycle is credit
Credit is the money that we take now and will return after.

Question 16.
Donating $25 to a pet shelter.
income
spending
saving
credit
giving
Answer: Giving
Explanation:
Donating $25 to a pet shelter.
Is nothing but giving.

Go Math Unit 6 Assessment Grade 3 Answer Key Question 17.
Starting work at a computer store.
income
spending
saving
credit
giving
Answer: Income:
Income is the money you get
When we do some work
Starting work at a computer store. is the income we get

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Assessment Answer Key 3
Question 18.
A store sells magnets of the animals in a popular cartoon. The table at the right shows the price for each magnet. If the store bases its prices on available resources, which magnet did the magnet company make the fewest of? (TEKS 3.9.B)
(A) bird
(B) cat
(C) horse
(D) dog
Answer: C
Explanation:
A store sells magnets of the animals in a popular cartoon.
The table at the right shows the price for each magnet.
If the store bases its prices on available resources,
Cat magnet That company make the fewest
because, When the  available resources is less the price of the object increases

Question 19.
Which of the following is most likely to be an unplanned spending decision? (TEKS 3.9.C)
(A) paying for college course
(B) buying a new car
(C) paying to go to the movies
(D) buying plane tickets for a vacation
Answer: C
Paying for college course, buying a new car and buying plane tickets for a vacation costs high
But Paying to go to movies costs less
Paying to go to movies is most likely to be an unplanned spending decision

Question 20.
Jose finished high school. Lauren went to work right after graduating from high school. Alyssa went to college and then on to graduate school for more training. Who is most likely to have the specialized skills for more job opportunities? (TEKS 3.9.A)
(A) Alyssa
(B) Lauren
(C) Ethan
(D) Jose
Answer: Alyssa
Explanation:
Jose finished high school.
Lauren went to work right after graduating from high school.
Alyssa went to college and then on to graduate school for more training
Alyssa is most likely to have the specialized skills for more job opportunities

Unit 6 Vocabulary Go Math Grade 3 Answer Key Pdf Question 21.
Which of the following is NOT a true statement about credit? (TEKS 3.9.D)
(A) You have to pay back the money you borrow.
(B) YOU spend less money when you use credit.
(C) Most of the time you will need to pay interest to the lender.
(D) You use credit when something you want or need costs more than you can pay.
Answer: B
Explanation:
Credit is the ability to borrow money or access goods or services with the understanding that you’ll pay later. … To the extent that creditors consider you worthy of their trust, you are said to be creditworthy, or to have “good credit.”

Question 22.
Kristin is saving money so that she can buy a new cell phone. Which of the following best describes Kristin’s reason to save money? (TEKS 3.9.E)
(A) to help others
(B) to repair a broken item
(C) to go on vacation
(D) to buy an item she wants
Answer: D
Explanation:
Kristin is saving money so that she can buy a new cell phone.
to buy an item she wants is  best that describes Kristin’s reason to save money

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Texas Test Prep

Go Math Assessment Grade 3 Pdf Unit 6 Question 23.
Amelie needs to buy 2 leotards for a dance recital. Each leotard costs $25. She has $32 saved and will borrow the rest of the money from her father. Amelie will pay her father back $6 a week. Which of the following describes what Amelie and her father are doing? (TEKS 3.9.D)
(A) Amelie is using credit.
(B) Amelie will pay back $50.
(C) Not here
(D) Amelie’s father is borrowing money.
Answer: A
Explanation:
Amelie is borrowing money and returning the amount in week-wise
so, Amelie is using credit

Question 24.
Which of Luis’s decisions best shows charitable giving? (TEKS 3.9.F)
(A) Luis works at the library on weekends.
(B) Luis buys a book for $20 and donates it to the library.
(C) Luis borrows $20 to pay for an overdue library book that he lost.
(D) Luis puts $20 in the bank every month for college.
Answer: A
Explanation:
Luis works at the library on weekends. is the Luis’s best decisions  that shows for charitable giving

Question 25.
Cameron sees a pair of inline skates for $50 which she cannot afford. Which statement best shows planned spending? (TEKS 3.9.C)
(A) She suddenly decides to use credit to buy the skates.
(B) She waits and hopes for a $50 birthday gift.
(C) She saves $8 a week until she has enough money.
(D) She saves $10 for 2 weeks and then spends the money on a video game.
Answer: C
Explanation:
Remaining 3 doesn’t Shows about savings and planed spending

3rd Grade Weekly Assessments Unit 6 Answer Key Question 26.
Nevaeh saved $300 of the $585 she needed for a summer course. She borrows the money she needs and pays back $57 a month. She pays interest of $6 each month for this arrangement. Explain the financial decision she has made. Complete the chart to show how long it will take to pay the money back. How much will she pay back in all? (TEKS 3.9.D, 3.9.F)
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Assessment Answer Key 4
Answer: 5 months

Explanation:
The total amount she need to pay is 285
As she pays 57 per month it takes 5 months to complete
She has to pay 315 in all
57 + 6 = 63
63 x 5 = 315
The financial decision she made is wrong as she has to pay more than the original amount

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top