Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key

Choose the best term from the box to complete the sentence.

Question 1.
The ___ Property of Multiplication states that when the grouping of factors is changed, the product is the same. (p. 243)
Answer: commutative
Explanation:
The commutative property of multiplication states that when two numbers are being multiplied, their order can be changed without affecting the product.

Concepts and Skills

Use arrays to show each property. TEKS 3.4.F, 3.5.B

Question 2.
Distributive Property
8 × 6 = (4 × 6) + (4 × 6).
Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key 1
Answer: 48
Explanation:
The distributive property of multiplication is a property of real numbers that shows how we can break apart multiplication problems into separate terms.

Question 3.
Associative Property of Multiplication
Break apart the array to show Circle groups to show 3 × (2 × 3).
Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key 2
Answer: 18

Find the product. TEKS 3.4.F, 3.5.B

Question 4.
Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key 3
Answer:

Explanation:
Written the product of given two numbers
Question 5.
Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key 4
Answer:

Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 6.
Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key 5
Answer:

Explanation:
Written the product of given two numbers

Texas Go Math Grade 3 Module 8 Answer Key Question 7.
Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key 6
Answer:

Explanation:
Written the product of given two numbers
Question 8.
Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key 7
Answer:

Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 9.
Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key 8
Answer:

Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 10.
9 × 0 = ___
Answer:  0
Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 11.
7 × 8 = ___
Answer: 56
Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 12.
4 × 8 = ___
Answer: 32
Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 13.
9 × 7 = ___
Answer: 63
Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 14.
9 × 9 = ___
Answer: 81
Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 15.
7 × 5 = ___
Answer: 35
Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 16.
5 × 10 = ___
Answer: 50
Explanation:
Written the product of given two numbers

Question 17.
7 × 3 = ___
Answer: 21
Explanation:
Written the product of given two numbers

Texas Test Prep

Question 18.
Adele needs 5 pieces of ribbon, each 8 centimeters long. How many centimeters of ribbon does she need altogether? 4 TEKS 3.4.K
Record your answer and fill in the bubbles on the grid. Be sure to use the correct place value.
Texas Go Math Grade 3 Module 8 Assessment Answer Key 9
Answer: 40 Centimeters

Explanation:
She need 40 centimeter of ribbon altogether.
Place value of digit = (Face value) × (numerical value of place)

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 19.
When Chloe finds the multiplication facts for 2, which digit will NOT be in the ones place of the products? TEKS 3.4.E
(A) 4
(B) 8
(C) 6
(D) 3
Answer: (D) 3
Explanation:
Digit 3 will NOT be in the ones place of the products

Question 20.
A honeybee is an insect. It has 6 legs. How many more legs do 9 honeybees have than 7 honeybees? TEKS 3.4.K
(A) 54
(B) 42
(C) 12
(D) 16
Answer:  (C) 12
Explanation:
A honeybee is an insect. It has 6 legs. So 9 honeybees have 54 legs.
A honeybee is an insect. It has 6 legs. So 7 honeybees have 42 legs.
So 12  more legs do 9 honeybees have than 7 honeybees. Since, 54 -42 =12

Question 21.
Jody has bags of shells. Each bag has 6 shells. She gives 3 bags each to 2 friends. How many shells did Jody give away? TEKS 3.4.F, 3.4.K, 3.5.B
(A) 36
(B) 18
(C) 6
(D) 12
Answer: A
Explanation:
Jody gave 36 shells to friends

Question 22.
Austin was on summer vacation for 7 weeks. He spent 3 weeks at band camp and the rest of the time at home. How many days did he spend at home? TEKS 3.4.K, 3.5.B
(A) 10 days
(B) 28 days
(C) 21 days
(D) 4 days
Answer: B
Explanation:
28 days she spend at home

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top