Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key

Vocabulary

Choose the best term from the box to complete the sentence.

Question 1.
Addition and subtraction are opposite operations, or ____. (p. 145)
Answer: Compatible numbers
Explanation:
Compatible numbers are pairs of numbers that are easy to add, subtract, multiply, or divide mentally.

Concepts and Skills

Use rounding or compatible numbers to estimate the difference. TEKS 3.4.B

Question 2.
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 1
Answer:

Grade 3 Module 5 Test Answers Go Math Question 3.
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 2
Answer:

Question 4.
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 3
Answer:

Estimate. Find the difference. Then add to check. TEKS 3.4.A

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 5.
Estimate: ____
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 4
Answer:

Explanation:
Estimate: 530 – 400 = 130
The difference is again added to verify

Go Math Module 5 Assessment Grade 3 Pdf Question 6.
Estimate: ____
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 5
Answer:

Explanation:
Estimate: 1000 – 500 = 500
The difference is again added to verify

Question 7.
Estimate: ____
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 6
Answer:

Explanation:
Estimate: 800 – 300= 500
The difference is again added to verify

Estimate. Then find the difference. TEKS 3.4.A, 3.4.B

Question 8.
Estimate: ___
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 7
Answer:

Explanation:
Estimate: 350 – 250 = 100
The difference is 94

Question 9.
Estimate: ___
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 8
Answer:

Explanation:
Estimate: 500 – 200 = 300
The difference is 301

Go Math Grade 3 Answer Key Module 5 Assessment Question 10.
Estimate: ___
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 9
Answer:

Explanation:
Estimate: 800 – 500 = 300
The difference is 252

Question 10.
Estimate: ___
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 10
Answer:

Explanation:
Estimate: 800 – 500 = 300
The difference is 252

Question 11.
Estimate:
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 11
Answer:

Explanation:
Estimate: 800 – 100= 700
The difference is 699

Texas Test Prep

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 12.
Jana has 147 rose bushes in her garden. She moves 119 of them to another garden. Which is the best estimate for the number of rose bushes she has left? TEKS 3.4.B
(A) about 50
(B) about 40
(C) about 60
(D) about 30
Answer: D
Explanation:
150 – 120 = 130
is the best estimate for the number of rose bushes she has left

Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf Module 5 Question 13.
Lee is going to visit his grandmother. The car trip takes 56 minutes. If he stops for a snack after 17 minutes, how much time is left for the trip? TEKS 3.4.A, 3.4.B
(A) 40 minutes
(B) 30 minutes
(C) 10 minutes
(D) 20 minutes
Answer: A
Explanation:
60 – 20 = 40 minutes time is left for the trip

Question 14.
Angel’s school is having a used book sale. Their goal is to sell 600 books. They sold 240 books last week. This week they have sold 297 books. How many more books does the school need to sell to reach its goal? jy TEKS 3.4.A
(A) 537
(B) 163
(C) 63
(D) 297
Answer:  C
Explanation:
240 + 297 = 537
600 – 537 = 63 more books does the school need to sell to reach its goal

Grade 3 Texas Go Math Module 5 Answer Key Question 15.
The tallest tree in the forest is 363 feet tall. The second tallest tree is 329 feet tall. Rounded to the nearest ten what is the difference in heights? TEKS 3.4.B
Record your answer and fill in the bubbles on the grid. Be sure to use the correct place value.
Texas Go Math Grade 3 Module 5 Assessment Answer Key 12
Answer:

Explanation:
0 in hundreds, 3 in tenths, and 4 in ones
363 – 329 = 34

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top