Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key

Vocabulary

Choose the best term from the box.

Question 1.
________ are numbers that are easy to compute. (p. 107)
Answer: compatible numbers
Explanation:
compatible numbers are the numbers that are easy to add, subtract, multiply, or divide mentally. Compatible numbers are close in value to the actual numbers that makes estimating the answer and computing problems easier.

Question 2.
The ____________ states that you can group addends in different ways and still get the same sum. (p. 113)
Answer: Property of Addition states
Explanation:
The property of Addition states that the way addends are grouped does not change the sum. Property of Addition states that the numbers can be added in any order and the sum will be the same.

Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key Question 3.
A number close to an exact number is called an ___. (p.107)
Answer: Estimate.
Explanation:
A number close to an exact number is called an estimate

Concepts and Skills

Use rounding or compatible numbers to estimate the sum. TEKS 3.4.B

Question 4.
Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
Estimation is 90
Answer is 88

Question 5.
Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key 2
Answer:

Explanation:
Estimation is 700
Answer is 696

Question 6.
Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key 3
Answer:

Explanation:
Estimation is 90
Answer is 88

Use properties to add. TEKS 3.4.A

Question 7.
46 + 14 = ___
Answer: 60
Explanation:
40 + 6 + 14 = 60
The associative property of addition says that no matter
how a set of three or more numbers are grouped together,
the sum remains the same.

Grade 3 Module 4 Answer Key Go Math Question 8.
39 + 243 = ____
Answer: 282
Explanation:
39 + 200 + 43 = 282
The associative property of addition says that no matter
how a set of three or more numbers are grouped together,
the sum remains the same.

Question 9.
326 + 402 = ___
Answer: 728
Explanation:
326 + 400 + 2 = 728
The associative property of addition says that no matter
how a set of three or more numbers are grouped together,
the sum remains the same.

Estimate. Then find the sum. TEKS 3.4.A, 3.4.B

Question 10.
Estimate: ______
Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The answer is 798
Estimate: 700

Question 11.
Estimate: ____
Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The answer is 394
Estimate: 300

Question 12.
Estimate: ____
Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The answer is 684
Estimate: 600

Go Math Grade 3 Module 4 Answer Key Question 13.
Estimate: ____
Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The answer is 926
Estimate: 900

Question 14.
Nancy planted 48 roses and 39 tulips. Which is the best estimate for the number of flowers she planted?
Record your answer and fill in the bubbles on the grid. Be sure to use the correct place value. TEKS 3.4.B
Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key 8
Answer:

Explanation:
The best estimation of  48 + 39 = 50 + 40 = 90
The actual answer is 87

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Module 4 Assessment Answer Key Go Math Grade 3 Question 15.
Jacob has some money in his bank. The money is shown below. How much money does he have in his bank? TEKS 3.4.C
Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key 9
(A) $18.23
(B) $20.48
(C) $19.28
(D) $19.46
Answer: D
Explanation:
Jacob has $19.46

Question 16.
There are 294 boys and 332 girls in the Hill School. How many students are in the school? TEKS 3.4.A
(A) 526
(B) 637
(C) 626
(D) 172
Answer: C
Explanation:
626 students are in the school.

Texas Go Math Grade 3 Module 4 Assessment Answer Key Question 17.
On Monday, 76 students played soccer. On Tuesday, 62 students played soccer. On Wednesday, 68 students played soccer. How many students played soccer on those three days? TEKS 3.4.A
(A) 207
(B) 196
(C) 206
(D) 216
Answer: C
Explanation:
On Monday, 76 students played soccer.
On Tuesday, 62 students played soccer.
On Wednesday, 68 students played soccer.
so, total of 206 students played soccer on those three days

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top