Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key

Vocabulary

Choose the best term from the box to complete the sentence.

Vocabulary
congruent
parallel lines
right angle
vertex

Question 1.
A __________ figures have the same size and shape. (p. 499)
Answer: Congruent
Explanation:
Two shapes that are the same size and the same shape are congruent. They are identical in size and shape.

Question 2.
A __________ forms a square corner. (p. 481)
Answer: Right angle
Explanation:
When two lines intersect to form a square corner. The intersection of two perpendicular lines forms a right angle or a 90° angle.

Question 3.
____________ appear to never cross or meet and are always the same distance apart. (p. 481)
Answer: Parallel lines
Explanation:
Two or more lines that lie in the same plane and never intersect or meet each other are known as parallel lines.

Concepts and Skills

Circle all the words that describe the quadrilateral. (TEKS 3.6.A, 3.6.B)

Question 4.
Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key 1
rectangle
rhombus
parallelogram
square
Answer: Rhombus
Explanation:
Rhombus is a quadrilateral whose four sides all have the same length.

Question 5.
Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key 2
parallelogram
rhombus
trapezoid
rectangle
Answer: Trapezoid
Explanation:
A trapezoid is a quadrilateral with at least one pair of parallel sides.

Question 6.
Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key 3
rhombus
rectangle
square
parallelogram
Answer: Rectangle
Explanation:
A plane figure with four straight sides and four right angles, especially one with unequal adjacent sides, in contrast to a square.

Look at the first figure. Tell if it appears to be congruent to the second figure. Write yes or no. (TEKS 3.6.E)

Question 7.
Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key 4
Answer: No
Explanation:
The first figure is a square and the second figure is a rectangle
Two shapes that are the same size and the same shape are congruent. They are identical in size and shape

Question 8.
Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key 5
Answer: Yes
Explanation:
The first figure and the second figure is same
Two shapes that are the same size and the same shape are congruent. They are identical in size and shape

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 9.
What is one way you can sort the figures at the right? (TEKS 3.6.A)
Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key 6
(A) 4 sides that are equal in length
(B) 2 pairs of opposite sides that are parallel
(C) 4 right angles
(D) exactly 1 pair of opposite sides that are parallel
Answer: B
Explanation:
2 pairs of opposite sides that are parallel is one way you can sort the figures at the right

Question 10.
Jennifer drew the quadrilaterals below. Which figure is NOT a rhombus? (TEKS 3.6.A, 3.6.B)
Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key 7
Answer:  C
Explanation:
Rhombus is a quadrilateral whose four sides all have the same length.
option C is not a rhombus

Question 11.
Which solid figure does NOT have a curved surface? (TEKS 3.6.A)
Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key 8
Answer: B
Explanation:
Option B does not have a curved surface

Question 12.
Alyssa combined which two pattern blocks to make a figure congruent to the one at the right? (TEKS 3.6.E)
Texas Go Math Grade 3 Module 15 Assessment Answer Key 9
Answer: D
Explanation:
Two shapes that are the same size and the same shape are congruent.
They are identical in size and shape

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top