Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key

Concepts and Skills

Question 1.
Explain how to find 30 ÷ 6 by making equal groups. TEKS 3.4.H
Answer: 5
Explanation:
5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 = 30
5 is divided in to 6 groups

Find the quotient. TEKS 3.4.F, 3.4.J

Question 2.
12 ÷ 6 = ___
Answer: 2
Explanation:
6 x 2 = 12
Quotient = 2

Question 3.
___ = 48 ÷ 6
Answer: 8
Explanation:
6 x 8 = 48
Quotient = 8

Question 4.
63 ÷ 7 = ___
Answer: 9
Explanation:
Quotient = 9
9 x 7 = 63

Question 5.
___ = 27 ÷ 9
Answer: 3
Explanation:
Quotient = 3
9 x 3 = 27

Question 6.
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 1
Answer: 7

Explanation:
Quotient = 7
7 x 7 = 49

Question 7.
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 2
Answer: 4
Explanation:

Quotient = 4
8 x 4 = 24

Question 8.
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 3
Answer: 7
Explanation:

Quotient = 7
10 x 7 = 70

Question 9.
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 4
Answer: 8
Explanation:

Quotient = 8
9 x 8 = 72

Question 10.
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 5
Answer: 2
Explanation:

Quotient = 2
9 x 2 = 18

Question 11.
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 6
Answer: 5
Explanation:

Quotient = 5
8 x 5 = 40

Question 12.
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 7
Answer: 3
Explanation:

Quotient = 3
6 x 3 = 18

Question 13.
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 8
Answer: 4
Explanation:

Quotient = 4
8 x 4 = 32

Find the unknown factor and quotient. TEKS 3.4.F, 3.4.J

Question 14.
6 × ___ = 42 42 ÷ 6 = ___
Answer:
6 × 7 = 42
42 ÷ 6 = 7
Explanation:
Found the unknown factors
and quotient = 7
7 x 6 = 42

Question 15.
7 × __ = 28 ___ = 28 ÷ 7
Answer:
7 × 4  = 28
4 = 28 ÷ 7
Explanation:
Found the unknown factors
and quotient = 4

Question 16.
__ × 8 = 16 16 ÷ 8 = ___
Answer:
2 × 8 = 16
16 ÷ 8 = 2
Explanation:
Found the unknown factors
and quotient = 2

Question 17.
6 × __ = 60 __ = 60 ÷ 6
Answer:
6 × 10 = 60
10 = 60 ÷ 6
Explanation:
Found the unknown factors
and quotient = 10

Texas test Prep

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Use strategies to solve.

Question 18.
Maria has 54 flower seeds and 9 pots. If she wants to put an equal number of seeds in each pot, how many seeds will Maria put in each pot? TEKS 3.4.F, 3.4.J, 3.4.K
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 9
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) 9
Answer: A
Explanation:
6 seeds will Maria put in each pot

Question 19.
There are 56 students at basketball camp. The coaches put 8 players on each team. How many teams did they make? TEKS 3.4.F, 3.4.K, 3.5.B
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 10
(A) 6
(B) 7
(C) 48
(D) 64
Answer: B
Explanation:
8 x 7 = 56
The coach makes 7 teams

Question 20.
Tristan bought 14 tickets when he arrived at the fair. Then he bought an additional 7 tickets to go on his favorite ride. The ride costs 7 tickets. How many times can Tristan go on his favorite ride? TEKS 3.4.F, 3.4.J, 3.4.K
(A) 24
(B) 18
(C) 9
(D) 3
Answer: D
Explanation:
3 times can Tristan go on his favorite ride
14 tickets when he arrived at the fair
additional 7 tickets to go on his favorite
14 + 7 = 21
21 divided by 7 = 3

Question 21.
Liza bought 48 inches of ribbon to make bows. If she uses 8 inches of ribbon for each bow, how many bows can she make? TEKS 3.4.F, 3.4.J, 3.4.K
Texas Go Math Grade 3 Module 13 Assessment Answer Key 11
Record your answer and fill in the bubbles on the grid. Be sure to use the correct place value.
Answer: 6 bows

Explanation:
The correct place value is 6

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top