Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key

Vocabulary

Choose the best term from the box to complete the sentence.

Question 1.
The ___ of a number is a way to write a number by showing the value of each digit.
Answer:

The Expanded Notation of a number is a way to write a number by showing the value of each digit.

Go Math Grade 3 Module 1 Answer Key Question 2.
The ___ of a number is a way to write a number by using words.

Answer:

The Numeration of a number is a way to write a number by using words.

 

Concepts and Skills

Complete the chart to show three forms of the number. TEKS 3.2.A

Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key 1

Answer:

Round to the nearest hundred.

Question 5.
409 ____
Answer:

The nearest Hundred for 409 is 400

Question 6.
876 ___
Answer:

The nearest Hundred for 876 is 900

Question 7.
399 ____
Answer:

The nearest Hundred for 399 is 400

 

Round to the nearest thousand. TEKS 3.2C

Question 8.
4,397 ____
Answer:

The nearest thousand for 4,379 is 4,440

Question 9.
8,222 ____
Answer:

The nearest Thousand for 8,222 is 8,200

Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key Question 10.
7,656 ____
Answer:

The Nearest Thousand for 7,656 is 7,700.

 

Compare the numbers. Write <, >, or in the Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key 3.

Question 11.
891 Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key 3 5,902
Answer:

891 < 5,902

Question 12.
6,812 Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key 3 6,812
Answer:

6,812 = 6,812

Question 13.
18,001 Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key 3 17,897
Answer:

18,001 > 17,897

Texas Test prep

Fill in the bubble for the correct answer choice. You may use models to solve.

Question 14.
An order for 875,380 toys is being shipped to a warehouse in the United States. How many ten thousand’s are in 875,380?
(A) 8
(B) 87
(C) 875
(D) 8,753
Answer:

(B) 87 is the correct answer choice.

Because

0 in Ones Place

8 in Tens Place

3 in Hundreds Place

5 in Thousands Place

7 in Ten Thousand Place

8 in Lakhs Place

So, 87 ten thousand are in 875,380.

 

Texas Go Math Grade 3 Volume 1 Pdf Module 1 Assessment Answers Question 15.
There were 4,619 students enrolled in a military service academy in Colorado. Which is the number of students
written in expanded form? TEKS 3.2.A
(A) 4,000 + 600 + 10 + 9
(B) 9,000 + 100 + 60 + 4
(C) 400 + 600 + 10 + 9
(D) 4,000 + 600 + 9
Answer:

(A) 4,000 + 600 + 10 + 9 is the Correct answer choice

Because 4,000 + 600 + 10 + 9 = 4,619 is the total number of students enrolled in a military service academy in Colorado.

 

Question 16.
One killer whale at the Sea Center weighed 9,485 pounds. Which is a way to model 9,485 with base-ten blocks. TEKS 3.2.A
(A) 9 thousand 48 hundred 5 ones
(B) 94 thousand 85 ones
(C) 9,485 tens
(D) 9 thousand 48 tens 5 ones
Answer:

(A) 9 thousand 48 hundred 5 ones

Because 9 thousand 48 hundred 5 ones = 9000 + 480 + 5 = 9,485 pounds.

 

Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf Module 1 Answer Key Question 17.
Alexis rounded 73 to the nearest ten. What is 73 rounded to the nearest ten? TEKS 3.2.C.
Record your answer and fill in the bubbles on the grid.
Be sure to use the correct place value.
Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key 2
Texas Go Math Grade 3 Module 1 Assessment Answer Key 4
Answer:

The nearest ten for 73 is 70.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top