Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key

Vocabulary

Use a word from the box to complete the sentence.

addend
regroup

Question 1.
When adding 37 + 16. ____________________ 10 ones to make 1 ten. (p.198)
Answer:
When adding 37 + 16. Regroup 10 ones to make 1 ten. (p.198)
37 + 16
30 + 7
16 is written as 3 + 13
7 + 3 = 10
30 + 10 + 13 = 53
37 + 16 = 53

Concepts and Skills

Break apart the addends to find the sum. (TEKS 2.4.B)

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
27 + 36
20 + 7 =
20 + 3 + 4
23 + 4 + 36 = 40 + 23 = 63
27 + 36 = 63

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key 2
Answer:

Explanation:
80 + 11 = 91
62 + 29 = 91
The tens and ones are added separately

Draw quick pictures to help you solve. Write the sum. (TEKS 2.4.B)

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key 3
Answer:

Explanation:
ones are converted to tens
10 ones = 1 tens

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key 4
Answer:

Explanation:
ones are converted to tens
10 ones = 1 tens

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 6.
The baker sold 9 muffins on Friday and 38 muffins on Saturday. How many muffins were sold on those two days? (TEKS 2.4.B)
Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key 5
(A) 49
(B) 41
(C) 47
Answer: C
Explanation:
The baker sold 9 muffins on Friday and 38 muffins on Saturday.
38 + 9
9 is written as 2 + 7
40 + 7 = 47
47 muffins were sold on those two days

Question 7.
Mr. O’Connor asked Joey to solve 58 + 24 by making one addend the next tens number. Which addition problem can Joey use to find the sum? (TEKS 2.4.B)
Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key 6
(A) 60 + 30
(B) 60+ 22
(C) 60 + 24
Answer: B
Explanation:
Mr. O’Connor asked Joey to solve 58 + 24 by making one addend the next tens number.
60 + 22 = 82
60+ 22 addition problem can Joey use to found the sum

Question 8.
Edna has 15 color pencils. She has I more color pencil than Manny. How many color pencils do Edna and Manny have? (TEKS 2.4.B)
(A) 29
(B) 16
(C) 39
Answer:  A
Explanation:
Edna has 15 color pencils.
She has I more color pencil than Manny.
15 – 1 = 14
15 + 14 = 29
29 color pencils that Edna and Manny have

Question 9.
Amy picked 29 strawberries. Her mother picked 46 strawberries. How many strawberries did they pick? (TEKS 2.4.B )
Texas Go Math Grade 2 Module 6 Assessment Answer Key 7
(A) 75
(B) 65
(C) 66
Answer: A
Explanation:
Amy picked 29 strawberries.
Her mother picked 46 strawberries.
29 + 46 =
30 + 45 = 75
75 strawberries that they pick

Leave a Comment

Scroll to Top