Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key Build Numbers in Different Ways

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key Build Numbers in Different Ways.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key Build Numbers in Different Ways

Explore

Draw quick pictures to solve. Write how many 1 hundreds, tens, and ones.
__________ hundred _________ tens ____________ ones
__________ hundred _________ tens ____________ ones

FOR THE TEACHER • Read this problem to children. Mrs. Walters wants to buy exactly 275 oranges for a community project. She can buy oranges in boxes of 100, bags of 10, and as single oranges. What are two different ways she can buy the oranges?
Answer: 275

Explanation:
2 hundred 7 tens 5 ones
oranges in 2 boxes of 100, 7 bags of 10, and as 5 single oranges
200 + 70 + 5 = 275
Math Talk
Mathematical Processes

Describe another way to show the number.
Answer:
200 + 70 + 5 or 275
Explanation:
2 hundreds + 7 tens + 5 ones = 275
20 tens + 7 tens + 5 ones 275

Model and Draw

Here are two different ways that show the same number
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 1
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 2
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
The number is __________.
Answer: 1,038
Explanation:

Share and Show

Use blocks to show the same number a different way. Draw a quick picture of your model. Write the numbers.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 3
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
The number is __________thousands.
Answer: 1,025
Explanation:
10 hundreds is 1 thousand
1 thousands + 0 hundreds + 2 tens + 5 ones
1 thousands + 2 tens + 5 ones
So, the number is 1,025.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 4
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
The number is __________.
Answer: 1,146
Explanation:
The above blocks in the question represents
1 thousands + 1 hundreds + 4 tens + 6 ones
As 1 thousand is 10 hundreds and 1 hundred is 10 tens
So, the number is 1,146.

Problem Solving

Use blocks to show the same number in two other ways. Draw quick pictures. Write the number.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 5
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
The number is __________.
Answer: 1,032
Explanation:
The above blocks in the question represents
1 thousands  + 3 tens + 2 ones
10 hundreds + 3 tens + 2 ones ( 1 thousand is 10 hundreds)
10 hundreds are arranged in 2two 5 hundreds
5 hundreds + 5 hundreds + 3 tens + 2 once
So, the number is 1032.

Solve. Write or draw to explain.

Question 4.
H.O.T. I have 10 hundreds blocks, 10 tens blocks, and 10 ones blocks. I use all my blocks to make a number. What is my number?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 6
Answer: 1,110
Explanation:
I have 10 hundreds blocks, 10 tens blocks, and 10 ones blocks.
10 hundreds +10 tens + 10 ones
Use all the blocks to make a number
1,000 + 100 + 10 = 1,110

Question 5.
H.O.T. Multi-Step I have 9 hundreds blocks, 3 tens blocks, and 4 ones blocks. I get 5 more tens blocks and 2 more hundreds blocks. I use all my blocks to make a number. What is my number?
Answer: 1,184
Explanation:
I have 9 hundreds blocks, 3 tens blocks, and 4 ones blocks.
9 hundreds + 3 tens + 4 ones = 934
I get 5 more tens blocks and 2 more hundreds blocks.
2 hundreds + 5 tens = 250
total blocks arranged together
934 + 250 =1,184

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Representations Wendy modeled a number with 10 hundreds blocks and 11 tens blocks. What number did she model?
(A) 1,110
(B) 1,011
(C) 111
Answer:
Option (A)
Explanation:
10 hundreds is 1 thousand,
10 tens is 1 hundred.
10 hundreds + 11 tens =
= 1000 +110
= 1,110

Question 7.
Use blocks to show the same number in a different way. Draw o quick picture of your model. Write the number.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 7
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
The number is __________.
Answer: 1,125
Explanation:
Ten hundreds is 1 thousand, 10 tens is 1 hundred
1 thousands + 1 hundreds + 1 tens + 15 ones
1 thousands + 1 hundreds + 2 tens + 5 ones
So, the number is 1,125

Question 8.
TEXAS Test Prep Which shows the same number?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 8
(A) 1,063
(B) 1,163
(C) 1,073
Answer: Option (B)
Explanation:
The given blocks represents,
11 hundreds and 6 tens and 3 ones
= 1,163

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child explain how he or she solved one of the exercises in this lesson.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Homework and Practice Answer Key

Use blocks to show the same number a different way. Draw a quick picture of your model. Write the numbers.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 12
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
The number is __________.
Answer: 1,039
Explanation:
1 thousands + 3 tens + 9 ones
10 hundreds + 39 ones
So, the number is 1,039.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 10
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
__________thousands + __________ hundreds + __________tens + __________ones
The number is __________.
Answer: 1,157
Explanation:
1 thousands + 1 hundred + 5 tens + 7 ones
11 hundreds + 57 ones
So, the number is 1,157.

Problem Solving

Solve.

Question 3.
Multi-Step I have 7 hundreds blocks, 4 tens blocks, and 5 ones blocks. I get 2 more tens blocks, and 3 more hundreds blocks. I use all my blocks to make a number. What is my number?
Answer: 1,065
Explanation:
7 hundreds + 4 tens + 5 ones = 745
3 hundreds + 2 tens = 320
total
745 + 320 =1,065

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
Which shows the same number?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 3.3 Answer Key 11
(A) 1,032
(B) 132
(C) 1,123
Answer:
Option (A)
Explanation:
The given picture has 2 sets of 5 hundred blocks
500 + 500 + 30 + 2
10 hundred blocks is 1 thousand
= 1000 + 30 + 2 = 1,032

Question 5.
Ken is modeling the number 1,172. He does not use any thousands. How many hundreds will he use?
(A) 11
(B) 7
(C) 20
Answer:
Option (A)
Explanation:
1,172 is a four digit number 1000 + 100 = 1100
it means 11 hundreds are used by Ken,
as ten hundreds is equal to 1 thousand.

Question 6.
Lena uses red blocks to show 0 thousands,10 hundreds, 0 tens, 36 ones.
She uses blue blocks to show 1 thousand, 1 hundred, 3 tens, 6 ones.
She uses yellow blocks to show 1 thousand, 13 tens, 6 ones.
Which color blocks show the same number?
(A) red blocks and blue blocks
(B) blue blocks and yellow blocks
(C) red blocks and yellow blocks
Answer:
Option (B)
Explanation:
By comparing all the color blocks,
blue and yellow blocks are same,
as blue block has 1 thousand, 1 hundred, 3 tens, 6 ones = 1,136
as yellow blocks to show 1 thousand, 13 tens, 6 ones = 1,136

Leave a Comment

Scroll to Top