Texas Go Math Grade 2 Lesson 20.3 Answer Key Deposits and Withdrawals

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 20.3 Answer Key Deposits and Withdrawals.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 20.3 Answer Key Deposits and Withdrawals

Essential Question
How are deposits and withdrawals different?
Explanation:

When you put some money into your bank account, then it is called Depositing the money. When you deposit money, the balance in your bank account will increase.

On the other hand, withdrawal of money is taking out money from you bank account. It can be done manually or electronically.

Explore
Draw a picture to show the problem. Then solve.

He saved ___ in 4 months.
He spent ___ in 4 months.

For The Teacher

  • Read the following problem to children. Christopher earns 7 dollars each month for helping his grandmother. Each month he saves 4 dollars and spends 3 dollars. How much will he save in 4 months? How much will he spend in 4 months?

Answer:

He saved $16 in 4 months.
He spent $12 in 4 months.
Explanation:
Savings = 4 x 4 = 16
Spending= 3 x 4=12
Total earnings = 7 x 4 = 28
16 + 12 = 28
Math Talk

Mathematical Processes
Describe how to find the amount that Christopher earned in 4 months.

Model and Draw
Mr. Hudson saves money at a bank.
When he makes a deposit, more money is in the bank.
When he makes a withdrawal, less money is in the bank.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 20.3 Answer Key 1
Answer:

Explanation:
If we deposit $10 then the balance will be $55
If we withdraw $10 then the balance will be $35

Share and Show

Solve. Show your addition or subtraction.

Question 1.
Katrina has $21 in the bank. She makes a deposit of $6. How much money does Katrina have in the bank now?
Answer:
$21 + $6 = $27
Explanation:
Katrina has $21 in the bank. She makes a deposit of $6.
$21 + $6 = $27
$27 is the money that Katrina have in the bank now

Question 2.
Brian has $30 in the bank. He makes a withdrawal of $4. How much money does Brian have in the bank now?
Answer:
Explanation:
$30 – $4 = $26
Explanation:
Brian has $30 in the bank. He makes a withdrawal of $4.
30 – 4 = 26
$26 is the money that Brian have in the bank now

Problem Solving

Solve. Show your addition or subtraction.

Question 3.
Mrs. Green has $58 in the bank. She makes a deposit of $14. How much money does she have in the bank now?
Answer:
$58 + $14 = $72
Explanation:
Mrs. Green has $58 in the bank. She makes a deposit of $14.
58 + 14 = 72
72 is the money that she have in the bank now

Question 4.
Mr. Walton has $63 in the bank. He makes a withdrawal of $9. How much money does he have in the bank now?
Answer:
$63 – $9 = $54
Explanation:
Mr. Walton has $63 in the bank. He makes a withdrawal of $9.
63 – 9 = 54
54 is the money that he have in the bank now

Solve. Write or draw to explain.

Question 5.
H.O.T. Tyler makes a withdrawal of $13. Now he has $33 in the bank. How much money did Tyler have in the bank to start?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 20.3 Answer Key 2
Answer:
$13 + $33 = $46
Explanation:
Tyler makes a withdrawal of $13. Now he has $33 in the bank.
33 +13 = 46
$46 is the  money that Tyler have in the bank to start

Question 6.
Multi-Step Gina has $23 in the bank. How many deposits of $5 does she need to make to have $‘43 in the
bank?
___ deposits of $5 each
Answer:
$43 – $23 = $20
Explanation:
4 x 5 = 20
4 deposits of $5 each

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 7.
Apply Sasha has $13 in the bank. Then she deposits $4. How much money does Sasha have in the bank now?
(A) $17
(B) $9
(C) $11
Answer: A
Explanation:
$13 + $4 = $17 is the  money that Sasha has in the bank now

Go Math Grade 2 Lesson 20.3 Answer Key Deposit Withdrawal Question 8.
Analyze Tom has 9$ in the bank. He withdraws $3. Later he deposits $4. How much money does Tom have in the bank now?
(A) $9
(B) $16
(C) $10
Answer: C
Explanation:
Tom has 9$ in the bank. He withdraws $3.
9 – 3 = 6
Later he deposits $4.
6 + 4 = 10
$10 Tom has in the bank now

Question 9.
Describe how a deposit and a withdrawal are different.
Answer:
When he makes a deposit, more money is in the bank.
When he makes a withdrawal, less money is in the bank.
Explanation:

When you put some money into your bank account, then it is called Depositing the money. When you deposit money, the balance in your bank account will increase.

On the other hand, withdrawal of money is taking out money from you bank account. It can be done manually or electronically.

Question 10.
Texas Test Prep Miss Hall has $43 in the bank. She makes a deposit of $12. How much does she have in the bank now?
(A) $55
(B )$31
(C) $35
Answer: A
Explanation:
Miss Hall has $43 in the bank. She makes a deposit of $12.
43 + 12 = 55
$55 she have in the bank now

Texas Go Math Grade 2 Lesson 20.3 Homework and Practice Answer Key

Solve. Show your addition or subtraction.

Question 1.
Mrs. Winters has $66 in the bank. She makes a deposit of $18. How much money does Mrs. Winters have in the bank now?
Answer:
$66 + $18 = $84
Explanation:
Mrs. Winters has $66 in the bank. She makes a deposit of $18.
66 + 18 = 84
$84 Mrs. Winters have in the bank now

Question 2.
Mr. Gibbs has $72 in the bank. He makes a withdrawal of $7. How much money does Mr. Gibbs have in the bank now?
Answer: $72 + $7 = $79
Explanation:
Mr. Gibbs has $72 in the bank. He makes a withdrawal of $7.
72 + 7 = 79
$79 is the money that Mr. Gibbs have in the bank now

Question 3.
Julia makes a withdrawal of $15. Now she has $45 in the bank. How much money did Julia have in the bunk to start?
Answer:
$45 + $15 = $55
Explanation:
Julia makes a withdrawal of $15. Now she has $45 in the bank.
15 + 45 = 55
55 is the money that Julia have in the bank to start.

Problem Solving

Question 4.
Multi-Step Harry has $34 ¡n the bank. How many deposits of $10 does he need to make to have $54 in the bank?
____ deposits of $10 each
Answer:
2 deposits of $10 each
Explanation:
$54 – $34 = $20
10 x 2 = 2

Texas Test Prep

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
Jill has $54 in the bank. She makes a deposit of $19. How much money does she have in the bank now?
(A) $63
(B) $35
(C) $73
Answer: C
Explanation:
Jill has $54 in the bank. She makes a deposit of $19.
54 + 19 = 73
$73 is the money that she have in the bank now

Question 6.
Pam has $25 in the bank. Then she withdraws $8. How much money does Pam have in the bank now?
(A) $17
(B) $23
(C) $33
Answer: A
Explanation:
Pam has $25 in the bank. Then she withdraws $8.
25 – 8 = 17
17 is the money that Pam have in the bank now

Question 7.
Zack has $16 in the bank. Then he deposits $5. How much money does Zack have in the bank now?
(A) $11
(B) $21
(C) $20
Answer: B
Explanation:
Zack has $16 in the bank. Then he deposits $5.
16 + 5 = 21
$21is the money that Zack have in the bank now

Question 8.
Multi-Step Tim has $19 in the bank. He withdraws $6. Later, he deposits $5. How much money does Tim have in the bank now?
(A) $30
(B) $13
(C) $18
Answer: C
Explanation:
Tim has $19 in the bank. He withdraws $6. Later,
19 – 6 = $13
he deposits $5.
13 + 5 = 18
$18 is the money that Tim have in the bank now

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top