Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key Geometry and Measurement

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key Geometry and Measurement.

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key Geometry and Measurement

Show What You Know

Alike and Different

Circle the objects that are alike.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 1
Answer:

Explanation:
Circled the similar
two cubes are similar

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
Circled the similar
two cones are similar

Longer and Shorter

Circle the longer object.

Draw a line under the shorter object.

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
Underlined the shorter one and
circled the longer

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
Underlined the shorter one and
circled the longer

Identify Two-Dimensional Shapes

Color each square blue. Color each rectangle yellow. Color each circle red.

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
Colored each square blue. Colored each rectangle yellow. Colored each circle red.

Family Note:
This page checks your childs understanding of important skills needed for success in Unit 4.

Vocabulary Builder

Visualize It

Write review words to name the solids.

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 6
Explanation:

Understand Vocabulary

Write the number of each shape.

Question 1.
__ circles
Answer:
2 Circles

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 7

Question 2.
___ squares
Answer:
4 squares

Question 3.
___ triangles
Answer:
3 triangles

Vocabulary Reader

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 8

Reading and Writing Math
This take-home book will help you preview two-dimensional figures.

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 9

We’re on our way to school.
We play a shape hunt. It’s so cool!
First find a square with equal sides, 1, 2, 3, 4.
Look! I spy one at the shoe store!

Find other figures shaped like a square.

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 19

The next figure that we look for
Is the circle. It’s so round.
Finding them is no chore,
For circles here abound.

Find figures shaped like a circle.

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 11

Triangles are now next.
This figure has sides, 1,2, 3.
Now don’t be perplexed.
There are many here to see!

Find figures shaped like a triangle.

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 12

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 13

We’re almost to our school,
As through the streets we wind.
Wait! We made a simple game rule
4 figures we must find!

Find figures shaped like a rectangle.

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 14

We’re now here in our classroom,
At our desks, and in our chairs.
It was fun finding triangles,
circles, rectangles and squares.

Find and name these figures in our classroom.

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 15
Explanation:

Our game has ended, but this book is not done. Draw a city picture. Include all 4 figures just for fun!

Write about the Math

Write Math Look at these shapes. Draw a picture, and write your own story about shapes in your classroom or outside.

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 16

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 17
Explanation:
The story in my own words by using the pictures

The Shape of Things

Look at the shapes in the picture.

Question 1
How many squares can you find?
____ squares
Answer:
5 squares
Explanation:
There are 5 squares

Texas Go Math Grade 1 Unit 4 Answer Key 18

Question 2.
How many circles can you find?
_______ circles
Answer:
2 circle.
Explanation:
There are 2 circle.

Question 3.
How many rectangles can you find?
____ rectangles
Answer:
5 rectangles
Explanation:
There are 5 rectangles

Question 4.
How many triangles can you find?
____ triangles
Answer:
1 triangle.
Explanation:
There is 1 triangle

Math Board Draw a building you might see in the city. Use all 4 shapes. Have a classmate find and name each shape.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top