Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key

Vocabulary

Circle the sum. (p.122)
Underline the differeñce. (p.166)

Question 1.
4 + 9 = 13
Answer:

The sum of 4 and 9 = 13

Question 2.
3 – 4 = 9
Answer:
3 – 4 = 1

Concepts and Skills

Write how many.

Question 3.
How many bears? TEKS 1.3.B
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
There are 2 + 1 = 3 bears in all

Circle the part you are taking from, or separating from, the group. Then cross it out. Write how many there are now. TEKS 1.3.B

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 2
There are 5 zebras.
3 zebras walk away.
How many zebras are there now?
__ zebras now.
Answer:
2  zebras now.
Explanation:
5 – 3 = 2
The difference of 5 and 3 is 2

Texas Test Prep

Use Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 3. Choose the correct answer.

Question 5.
Which number does the model show? TEKS 1.2.B.
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 13
(A) 86
(B) 68
(C) 18
Answer: B
Explanation:
The model shows 68
Line represents 10 and dots represent as 1

Question 6.
Which model shows the number? TEKS 1.2.C
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The model shows 32
Line represents 10 and dots represent as 1
Bubbled the correct option

Question 7.
Which shows the model?
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 6
(A) 100 + 2
(B) 100 + 20 + 2
(C) 100 + 10 + 2
Answer: C
Explanation:
The above base 10 blocks method shows 100 + 10 + 2 = 112

Question 8.
Which quick picture shows 110? TEKS 1.2.C.
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The above base 10 blocks method shows 100 + 10 + 1 = 111

Question 9.
Which number sentence does this model show? TEKS 1.3.A.
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 8
(A) 5 + 5 = 10o
(B) 10 – 5 = 5
(C) 10 + 5 = 15
Answer: C
Explanation:
The ten frame shows
10 + 5 = 15

Texas Test Prep

Choose the correct answer.

Question 10.
Lee chooses a number > 72. Which shows a number she may choose? TEKS 1.2.G
(A) 75
(B) 15
(C) 69
Answer: A
Explanation:
75 shows the number that she may choose

Question 11.
Which of these is ¡n order from least to greatest? TEKS 1.2.F
(A) 23, 32, 90
(B) 75, 65, 85
(C) 54, 59, 50
Answer: A
Explanation:
23 , 32 , 90 are in order

Question 12.
Which number could belong at the dot? TEKS 1.2.F.
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 9
(A) 78
(B) 88
(C) 68
Answer: A
Explanation:
The dot represents 78

Question 13.
Which shows how many? TEKS 1.3.B
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 10
(A) 6
(B) 3
(C) 7
Answer: C
Explanation:
There are 5 + 2 = 7 bees in all

Question 14
Which is a way to make 10? TEKS 1.3.C
(A) 4 + 5
(B) 6 + 2
(C) 4 + 6
Answer: C
Explanation:
The sum of 4 and 6 is 10

Texas Test Prep

Question 15.
What is the difference? TEKS 1.3.B, 1.5.E
Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 11
(A) 3
(B) 4
(C) 1
Answer: A
Explanation:

The difference of 5 and 2 = 3

Question 16.
Select Texas Go Math Grade 1 Unit 1 Assessment Answer Key 12 to solve.

Jack has some marbles. He has ten more red marbles than blue marbles. He has fewer yellow marbles than blue marbles.
How many of each color marble could Jack have?
Draw a picture to show your answer.
Justify. Explain why your answer is reasonable. TEKS 1.2.D, 1.2.E, 1.2.G

  • What information am I given?
  • What is my plan or strategy?
  • How can I solve?
  • How can I check my answer?
    Answer:

    Explanation:
    The information about the marbles and there colors
    Strategy to find how many color each balls
    By adding we can solve the problem
    red marbles: 10
    Blue marbles = 5
    Yellow marbles = 3

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top