Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key

Vocabulary

Circle the clock that shows time to the half hour. (p.624)
Underline the clock that shows time to the hour. (p.624)

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-18-Assessment-Answer-Key-1

Explanation:
First clock shows the time: 12:30 or half past 12:00.
Second clock shows the time: 8:00.

 

Concept and Skills
Write the time. (TEKS 1.7.E)
Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 2
Answer:
Time shown in the clock = 3:00.
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-18-Assessment-Answer-Key-Concept and Skills-2

Explanation:
Hours hand showing: 3.
Minutes hand showing: 12.

 

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 3
Answer:
Time shown in the clock = 1:30 or half past 1:00.
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-18-Assessment-Answer-Key-Concept and Skills-3

Explanation:
Hours hand showing: 1.
Minutes hand showing: 6.

 

Write the time. (TEKS 1.7.E)

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 4
Answer:
Time shown in the clock = 3:30 or half past 3:00.
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-18-Assessment-Answer-Key-Concept and Skills-4

Explanation:
Hours hand showing: 3.
Minutes hand showing: 6.

 

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 5
Answer:
Time shown in the clock = 6:00.
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-18-Assessment-Answer-Key-Concept and Skills-5
Explanation:
Hours hand showing: 6.
Minutes hand showing: 12.

 

Choose the correct answer.

Question 6.
What is the time? (TEKS 1.7.E)
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 6
(A) 7:00
(B) half past 7:00
(C) 8:00
Answer:
Time shown in the clock = 7:30 or half past 7:00.
(B) half past 7:00.

Explanation:
Hours hand showing: 7.
Minutes hand showing: 6.
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 6

 

Question 7.
What time is it? (TEKS 1.7.E)
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 7
(A) 8:00
(B) 9 o’clock
(C) 10 o’clock
Answer:
Time shown in the clock = 9:00.
(B) 9 o’clock.

Explanation:
Hours hand showing: 9.
Minutes hand showing: 12.
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 7

Question 8.
Which clock shows 12:30? (TEKS 1.7.E)
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 8
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-18-Assessment-Answer-Key-Concept and Skills-Choose the correct answer-8

Explanation:
Hours hand showing: 6.
Minutes hand showing: 12.
First clock showing the time: 6:00.
Hours hand showing: 11.
Minutes hand showing: 6.
Second clock showing the time: 11:30 or half past 11:00.
Hours hand showing: 12 and 1 between..
Minutes hand showing: 6.
Third clock showing the time: 12:30 or half past 12:00.

Question 9.
Which clock shows 10:00? (TEKS 1.7.E)
Texas Go Math Grade 1 Module 18 Assessment Answer Key 9
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-18-Assessment-Answer-Key-Concept and Skills-Choose the correct answer-9

Explanation:
Hours hand showing: 10 and 11 between.
Minutes hand showing: 6.
First clock showing the time: 10:30 or half past 10:00.
Hours hand showing: 10.
Minutes hand showing: 12.
Second clock showing the time: 10:00.
Hours hand showing: 2.
Minutes hand showing: 12.
Third clock showing the time: 2:00.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top