Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key

Vocabulary

Draw a line to show halves. (p.578)

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-1
Explanation:
To divide a circle into halves draw a line in the center it will give you two equal halves of a circle

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 2
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-2
Explanation:
To divide a Square into halves draw a line it will give you two equal halves of a square

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-3
Explanation:
To divide a rectangle into halves draw a line it will give you two equal halves of a rectangle

Draw lines to show fourths.

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 4
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-4
Explanation:
To divide a square into forth  draw a two lines so that  it will give you four equal halves of a square

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 5
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-5
Explanation:
To divide a Rectangle into forth  draw a two lines so that  it will give you four equal halves of a rectangle

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 6
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-6
Explanation:
To divide a circle into forth  draw a two lines so that  it will give you four equal halves of a circle

Concepts and Skills

Question 7.
Color the shapes that show unequal shares. (TEKS 1.6.G, 1.6.H )
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 7
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-7
Explanation:
In the above diagram all the three are divided into equal but the rectangle is not divided into equal parts

Question 8.
Color the shapes that show equal shares. (TEKS 1.6.G, 1.6.H )
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 8
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-8
Explanation:
In the above all the unequally divided except the circle its equally divided

Question 9
Which shows halves? (TEKS 1.6.G, 1.6.H)
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 9
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-9
Explanation:
The shape that show halves is the second shape as a is divided into two parts and is also divided into equal parts

Question 10.
Which shape shows unequal parts? (TEKS 1.6.G, 1.6.H)
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 10
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-10
Explanation:
The shape shows unequal parts is the circle as its divided into four parts but is not divided equally.

Question 11.
Which shading shows half of a square? (TEKS 1.6.G, 1.6.H)
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 11
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-11
Explanation:
The shading that shows half of a square the third one as its equally divided

Question 12.
Which shape shows fourths? (TEKS 1.6.G, 1.6.H)
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 12
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-12
Explanation:
The circle is the only  shape that shows the fourth in the above figure.

Question 13.
Which shading shows a quarter of a rectangle? (TEKS 1.6.G, 1.6.H)
Texas Go Math Grade 1 Module 16 Assessment Answer Key 13
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Module-16-Assessment-Answer-Key-13
Explanation:
The rectangle in the center is the only shape that shows a quarter of a rectangle

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top