Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key Quarters

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key Quarters.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key Quarters

Essential Question
How can you find the total value of a group of coins?

Explore
Draw Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 1 to show how Marisa trades.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
1 penny  = 1 cent.
Marisa trades 25 cents

For The Teacher

  • Marisa knows a quarter has a value of 25 cents. She wants to trade some pennies for a quarter. How will Marisa trade?

    1 nickel = 5 cents
    1 penny = 1 cent
    4 x 5 =20
    1 x 5 = 5
    20 + 5 = 25

Math Talk
How many nickels would trade for a quarter? Explain.
Explanation:
1 Nickel = 5 cents
5 x 5 = 25
so, 5 Nickels.

Problem Solving

Count. Write the total value.

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 dime = 10¢
1 penny = 1¢
25 x 3 = 75
10 x 1 = 10
1 x 1 = 1
75 + 10 + 1 = 86

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 dime = 10¢
1 Nickel = 5¢
1 penny = 1¢
50 + 10 + 10 = 70

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 dime = 10¢
1 penny = 1¢
25 + 20 + 2 = 47

Question 7.
Matthew has 50¢ in his pocket. Draw the coins in his pocket.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
2 x 25 = 50¢

Question 8.
H.O.T. Multi-Step Keira has 75¢. Wyatt gives her a quarter. What is the total value of her coins?
Answer:

75 + 25 = 100= 1$
Explanation:
Keira has 75¢.
Wyatt gives her a quarter.
100¢ is the total value of her coins

Daily Assessment Task

Use coins. Choose the correct answer.

Question 9.
Use Tools Count the coins. What is the total value?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 dime = 10¢
1 penny = 1¢
50 + 10 + 3= 63¢

Question 10.
Multi-Step Al has 4 coins. The value of the coins is 46¢. What coins does he have?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 dime = 10¢
1 penny = 1¢
25 + 10 + 10+ 1= 46

Question 11.
Texas Test Prep What is the value of a quarter?
(A) 5¢
(B) 50¢
(C) 25¢
Answer: C
Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢

Take Home Activity

  • Have your child count groups of quarters, dimes, nickels, and pennies, with a maximum total value of 100¢.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Homework and Practice Answer Key

Use coins. Write the total value.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 9
Answer:


Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 dime = 10¢
1 Nickel = 5¢
25 + 10 + 5 = 75¢

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 dime = 10¢
1 penny = 1¢
25 + 10 + 5 + 1 = 41

Draw and label coins to solve.

Question 3.
Leila paid 75¢ for an ice cream cone. Draw the coins Leila used to pay.
Answer:

Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
25 x 3 = 75¢

Texas Test Prep

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
Jill finds these coins in her pocket. What is the total value of the coins?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 11
(A) 57¢
(B) 62¢
(C) 27¢
Answer: A
Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 Nickel = 5¢
1 penny = 1¢
50 + 5 + 2 = 57¢

Question 5.
Count the coins. What is the total value?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 12
(A) 71¢
(B) 61¢
(C) 66¢
Answer: C
Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 dime = 10¢
1 penny = 1¢
1 Nickel = 5¢
50 + 10 + 5 + 1 = 66¢

Question 6.
Multi-Step Tom saves money to buy a game. He puts 4 coins ¡n his bank. The value of the coins is 76¢. What coins does he have?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 9.3 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
1 Quarter dollar = 25¢
1 penny = 1¢
25 x 3= 75
75 + 1 = 76¢ Tom have 3 Quarter coins and a penny

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top