Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key Compose 10

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key Compose 10.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key Compose 10

Essential Question
How can you show all of the ways to make 10?
Explanation:
The numbers must be different but the sum should be 10

Explore
Show ways to make 10. Draw to show your work.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 1
Explanation:

For The Teacher

  • Direct children to complete the addition sentences, and draw to show ways to make 10.

Math Talk
Mathematical Processes
Explain how your drawings show make 10.
Explanation:
Joining of circles shows adding of numbers to make sum = 10

Model and Draw

Chad has 10 toy cars.
He puts them in 2 boxes. How many toy cars can he put in each box?
Explanation:
5 + 5 = 10
5 toy cars can he put in each box.
to make 10

Draw to show your work

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 2

Question 1.
0 + ___ = 10
Answer:
0 + 9 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Question 2.
___ + 9 = 10
Answer:
1 + 9 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Question 3.
2 + 8 = ___
Answer:
2 + 8 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Complete the addition sentences.

Share and Show

Question 4.
3 + ___ = 10
Answer:
3 + 7 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Question 5.
___ + 6 = 10
Answer:
4 + 6 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Question 6.
5 + 5 = ___
Answer:
5 + 5 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Question 7.
6 + ___ = 10
Answer:
6 + 4 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Question 8.
___ + 3 = 10
Answer:
7 + 3 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Question 9.
8 + 2 = ___
Answer:
8 + 2 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Question 10.
9 + ___ = 10
Answer:
9 + 1 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Question 11.
___ + ___ = 10
Answer:
10 + 0 = 10
Explanation:
The sum of two numbers is 10

Problem Solving

Complete the ways to make 10.

Question 12.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The sum of two numbers is 10
1 + 9 = 10

Question 13.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The sum of two numbers is 10
4 + 6 = 10

Question 14.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The sum of two numbers is 10
0 + 10 = 10

Question 15.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The sum of two numbers is 10
5 + 5 = 10

Solve. Write or draw to explain.

Question 16.
Jenny has a box of 10 greeting cards. Some cards are green and 7 are purple. How many cards are green?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
7 + 3 = 10
so, 3 cards are green

Question 17.
H.O.T. Multi-Step Pablo has 2 cups on one tray and 8 cups on another tray. He wants to have the same number of cups on each tray. How many cups should be on each tray?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
2 + 8 = 10
10 ÷ 2 = 5
5 + 5 = 10

Question 18.
H.O.T. 10 dogs are in a show. 6 dogs jump, 2 dogs sit, and the other dogs walk. How many dogs walk?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
6 + 2 = 8
10 – 8 = 2
so, 2 dogs walk

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 19.
Connect Chase and his sister packed 10 books in all. Which could be the number of books Chase and his sister packed?
(A) 3 books and 5 books
(B) 4 books and 4 books
(C) 9 books and 1 book
Answer: C
Explanation:
9 books and 1 book could be the number of books Chase and his sister packed

Question 20.
Gracie has 6 apples. How many more does she need to make 10 apples?
(A) 3
(B) 4
(C) 5
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 10
Answer: B
Explanation:
6 + 4 = 10
4 more that she need to make 10 apples

Question 21.
Which shows a way to make 10?
(A) 1 + 0
(B) 5 + 4
(C) 7 + 3
Answer: C
Explanation:
7 + 3 = 10
The sum of 7 and 3 is 10

Question 22.
Texas Test Prep Which is a way to make 10?
(A) 6 + 4
(B) 9 + 0
(C) 7 + 2
Answer: A
Explanation:
The sum of 6 and 4 is 10
6 + 4 = 10

Take Home Activity

  • Write 10 = 10 + 0. Model the problem with L pennies. Ask your child to make 10 another way. Take turns until you and your child model all of the ways to make 10.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Homework and Practice Answer Key

Complete the ways to make 10.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
The sum of two numbers is 10
8 + 2 = 10

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
The sum of two numbers is 10
6 + 4 = 10

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
The sum of two numbers is 10
3 + 7 = 10

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
The sum of two numbers is 10
10 + 0 = 10

Problem Solving

Write or draw to explain.

Question 5.
Will has a container of 10 model cars. Some cars are red and 5 are blue. How many cars are red?
____ red cars
Answer:
5 red cars
Explanation:
10 – 5 = 5
5 + 5 = 10
so, 5 cars are red

Question 6.
10 children are in a play. 3 children sing, 3 children dance, and the others speak. How many children speak?
___ children speak
Answer:
4 children speak
Explanation:
3 + 3 = 6
4 + 6 = 10
so, 4 children speak

Question 7.
Multi-Step Callie puts 7 balls in one bin and 3 balls in another bin. She wants the same number of balls in each bin. How many balls should be in each bin?
___ balls
Answer:
5 balls
Explanation:
7 + 3 = 10
5 + 5 = 10
so, 5 balls will be in each bin

Texas Test Prep

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 8.
Madison made 10 necklaces in all. Which could be the number of necklaces she made?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 15
(A) 2 necklaces and 8 necklaces
(B) 4 necklaces and 5 necklaces
(C) 1 necklaces and 8 necklaces
Answer:
A
Explanation:
2 necklaces and 8 necklaces
2 + 8 = 10
10 could be the number of necklaces she made

Question 19.
Nick had 3 hits during the baseball game. How many more hits does he need to make 10 hits?
(A) 5
(B) 7
(C) 8
Answer: B
Explanation:
10 – 3 = 7
3 + 7 = 10
7 hits that he need to make 10 hits

Question 10.
Which is a way to make 10?
(A) 1 + 8
(B) 0 + 9
(C) 1 + 9
Answer: C
Explanation:
1 + 9 = 10
Is the correct way to make 10

Question 11.
Multi-Step Jason has 10 pennies. He puts 4 in his bank, gives 3 to his sister, and the rest to his brother. How many pennies does he give his brother?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.7 Answer Key 16
(A) 2
(B) 4
(C) 3
Answer: C
Explanation:
4 + 3 = 7
7 + 3 = 10
so, pennies that he give his brother

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top