Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key Put Together Numbers to 10

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key Put Together Numbers to 10.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key Put Together Numbers to 10

Essential Question
How can you show ways to make a number?
Explanation:
We have to write partners for the number
4 partners are 1 and 3, 2 and 2, 3 and 1

Explore
Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 1 to show all the ways to make 5. Color to show your work.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
The above picture shows how grand ma shares
the ways to make 5 flowers

For The Teacher

  • Read the following problem, and have children show all the ways to solve the problem. Grandma has 5 flowers. How many can she put in her red vase, and how many in her blue vase?

Math Talk
Mathematical Processes
How do you know you showed all the ways? Explain.
Explanation:
The process of numbers will be repeated
after once it is completed.

Model and Draw

Now Grandma has 9 flowers. How many can she put in her red vase, and how many in her blue vase?

Complete the addition sentences

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
9 + 0 = 9
grand ma doesn’t shared any flowers in red vase

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
8 + 1  = 9
grand ma shared one flowers in red vase

Share and Show

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 5 Color to show ways to make 9. Complete the addition sentences.

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The partners of 9 are 2 and 7
blue = 7
red = 2

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The partners of 9 are 6 and 3
blue = 6
red = 3

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
The partners of 9 are 4 and 5
blue = 4
red = 5

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
The partners of 9 are 3 and 6
blue = 3
red = 6

Question 7.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
The partners of 9 are 2 and 7
blue = 2
red = 7

Question 8.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
The partners of 9 are 1 and 8
blue = 1
red = 8

Question 9.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
The partners of 9 are 0 and 9
blue = 0
red = 9

Question 10.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
The partners of 9 are 5 and 4
blue = 5
red = 4

Problem Solving

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 14 Color to show ways to make 10. Complete the addition sentences.

Question 11.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 15
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 9 and 1
blue = 9
red = 1

Question 12.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 16
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 5 and 5
blue = 5
red = 5

Question 13.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 17
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 6 and 4
blue = 6
red = 4

Question 14.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 18
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 3 and 7
blue = 3
red = 7

Question 15.
H.O.T. Multi-Step Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 19 to show all the other ways to make 10. Use your MathBoard to draw the other ways. Then write the addition sentence.

Look back at Exercises 11-14
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 1 and 9
blue = 1
red = 9

Explanation:
The partners of 10 are 4 and 6
blue = 4
red = 6

Question 16.
H.O.T. Zach has 6 rocks. He places some in a box and some in a bag. Draw two ways he can place the rocks.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 20
Answer:





Explanation:
1 + 5 = 6
2 + 4 = 6
3 + 3 = 6
4 + 2 = 6
5 + 1 = 6

Daily Assessment Task

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 21 Choose the correct answer.

Question 17.
Brown and green frogs are hopping into the pond. There are 9 frogs in all. Which shows a way to make 9?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 22
(A) 4 + 5
(B) 3 + 4
(C) 9 + 1
Answer: A
Explanation:
4 + 5 = 9
shows the way to make 9

Question 18.
Display Tabitha writes to show ways to make 8. Which shows a way to make 8?
(A) 4 + 4
(B) 7 + 4
(C) 2 + 4
Answer: A
Explanation:
4 + 4 = 8
Is the way to make 8

Question 19.
Brian writes to show a way to make 10. Which shows a way to make 10?
(A) 7 + 1
(B) 5 + 5
(C) 6 + 1
Answer: B
Explanation:
5 + 5 = 10 shows a way to make 10

Question 20.
Texas Test Prep Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 23 Which shows a way to make 7?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 24
Answer:

Explanation:
2 + 5 = 7
Is the way to make 7

Take Home Activity

  • Write 6 = 6 + 0. Model the problem with pennies. Ask your child to make 6 another way. Take turns until you and your child model all of the ways to make 6.
    Answer:





    Explanation:
    1 + 5 = 6
    2 + 4 = 6
    3 + 3 = 6
    4 + 2 = 6
    5 + 1 = 6

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Homework and Practice Answer Key

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 25 Color to show ways to make 10. Complete the addition sentences.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 26
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 10 and 0
blue = 10
red = 0

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 27
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 9 and 1
blue = 9
red = 1

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 28
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 2 and 8
blue = 5
red = 5

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 29
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 5 and 5
blue = 5
red = 5

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 30
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 6 and 4
blue = 6
red = 4

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 31
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 0 and 10
blue = 0
red = 10

Question 7.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 32
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 3 and 7
blue = 3
red = 7

Question 8.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 33
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 8 and 2
blue = 8
red = 2

Question 9.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 34
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 7 and 3
blue = 7
red = 3

Question 10.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 35
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 4 and 6
blue = 4
red = 6

Question 11.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 36
Answer:

Explanation:
The partners of 10 are 1 and 9
blue = 1
red = 9

Texas Test Prep

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
The zoo has bears and elephants. There are 7 in all. Which shows a way to make 7?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.6 Answer Key 37
(A) 7 + 1
(B) 2 + 3
(C) 3 + 4
Answer: C
Explanation:
4 + 3 = 7
a way to make 7

Question 6.
Julian writes to show ways to make 6. Which might be a way he writes?
(A) 1 + 3
(B) 3 + 3
(C) 4 + 3
Answer: B
Explanation:
3 + 3 = 6
will  be a way he writes

Question 7.
Which shows a way to make 9?
(A) 5 + 5
(B) 5 + 4
(C) 5 + 2
Answer: B
Explanation:
4 + 5 = 9
A way to make 9

Question 8.
Multi-Step Jaden writes to show ways to make 10. Which might be a way he writes?
(A) 9 + 1
(B) 6 + 2
(C) 1 + 8
Answer: A
Explanation:
9 + 1 = 10
will be a way he writes

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top