Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key Add in Any Order

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key Add in Any Order.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key Add in Any Order

Essential Question
Why can you add addends in any order?
Explanation:
Addends are nothing but the partners
WE can add them in any order.

Explore
Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 1 to model the addition sentence. Draw to show your work.
Answer:

Explanation:
2 + 3 = 5
and
3 + 2 = 5
Addends order is different
but the product is same.

For The Teacher

  • Direct children to do the following. Use connecting çubes to show 2 + 3 and then 3 + 2.
    Answer:

    Explanation:
    2 + 3 = 5
    and
    3 + 2 = 5
    Addends order is different
    but the product is same.

Math Talk
Mathematical processes
How is 2 + 3 = 5 the same as 3 + 2 = 5? Explain how it is different.
Explanation:
Both the sums are same
2, 3 are partners of 5

Model and Draw
The order of the addends changes. What do you notice about the sum?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 2
Explanation:

The order of addends is different but the sum does not changed

Share and Show

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 3 to add. Color to match. Write the sum.

Change the order of the addends. Color to match. Write the addition sentence.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 4
Answer:


Explanation:
2 + 3 = 5
and
3 + 2 = 5
Addends order is different
but the sum is same.

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
2 + 4 = 6
4 + 2 = 6
Addends order is different
but the sum is same.

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
Addends order is different
but the sum is same.
4 + 1 = 5
1 + 4 = 5

Problem Solving

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 7 Write the sum. Circle the addition sentences in each row that have the same addends in a different order.

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
1 + 2 = 3
2 + 1 = 3
Has addends in different order.

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
1 + 5 = 6
4 + 2 = 6
2 + 4 = 6
Has addends in different order.

Question 6.
Multi-Step Choose addends to complete the addition sentence. Change the order. Write the numbers.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
Has addends in different order.
7 + 3 = 10
3 + 7 = 10

Question 7.
H.O.T. Multi-Step Write two addition sentences that tell about the picture.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
Has addends in different order.
5 + 1 = 6
1 + 5 = 6

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 8.
The picture shows Omar’s shells. The addition sentence 5 + 3 = 8 tells about the picture. What other addition sentence tells about the picture?
(A) 3 + 3 = 6
(B) 5 + 2 = 7
(C) 3 + 5 = 8
Answer: C
Explanation:
5 + 3 = 8
3 + 5 = 8
Addends order is different
but the sum is same.

Question 9.
Analyze Pam knows that 4 + 1 = 5. Which other addends have a sum of 5?
(A) 1 + 4
(B) 5 + 1
(C) 4 + 5
Answer: A
Explanation:
4 + 1 = 5
1 + 4 = 5
Addends order is different
but the sum is same.

Question 10.
Gabe wrote 4 + 3 = 7. He put the addends in a different order. Which is the addition sentence he wrote?
(A) 2 + 5 = 7
(B) 3 + 4 = 7
(C) 3 + 7 = 10
Answer: C
Explanation:
4 + 3 = 7
3 + 4 = 7
Addends order is different
but the sum is same.

Question 11.
Texas Test Prep Which shows the same addends in a different order?
2 + 3 = 5
(A) 4 + 1 = 5
(B) 3 + 5 = 8
(C) 3 + 2 = 5
Answer: C
Explanation:
2 + 3 = 5
3 + 2 = 5
Addends order is different
but the sum is same.

Take Home Activity

  • Ask your child to use small objects of the same kind to show 2 + 4 and 4 + 2, and then explain to you why the sums are the same. Repeat with other addition sentences.

    Explanation:
    2 + 4 = 6
    4 + 2 = 6
    Addends order is different
    but the sum is same.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Homework and Practice Answer Key

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 12 Write the sums. Circle the addition sentences in each row that have the same addends in a different order.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
1 + 4 = 5
4 + 1 = 5
Addends order is different
but the sum is same.

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
Addends order is different
but the sum is same.
4 + 3 = 7
3 + 4 = 7

Problem Solving

Write or draw to solve.

Question 3.
Write two addition sentences that tell about the picture.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 15
Answer:

Explanation:
3 + 1 = 4
1 + 3 = 4
Addends order is different
but the sum is same.

Question 4.
Multi-Step Choose addends to complete the addition sentence. Change the order. Write the numbers.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 16
Answer:

Explanation:
6 + 3 = 9
3 + 6 = 9
Addends order is different
but the sum is same.

Texas Test Prep

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
The picture shows Lexi’s pets. The addition sentence 3 + 6 = 9 tells about the picture. What other addition sentence tells about the picture?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.5 Answer Key 17
(A) 6 + 4 = 10
(B) 6 + 3 = 9
(C) 3 + 5 = 8
Answer: B
Explanation:
3 + 6 = 9
6 + 3 = 9
Addends order is different
but the sum is same.

Question 6.
Colin writes 2 + 1 = 3. Which other addends could he write that have a sum of 3?
(A) 3 + 1
(B) 1 + 2
(C) 2 + 3
Answer: B
Explanation:
1 + 2 = 3
2 + 1 = 3
Addends order is different
but the sum is same.

Question 7.
Which shows the same addends in a different order?
4 + 2 = 6
(A) 4 + 1 = 5
(B) 2 + 6 = 8
(C) 2 + 4 = 6
Answer: C
Explanation:
4 + 2 = 6
2 + 4 = 6
Addends order is different
but the sum is same.

Question 8.
Carly wrote 6 + 4=10. Then she put the addends in a different order. Which of these could be the addition sentence she wrote?
(A) 4 + 6 = 10
(B) 3 + 7 = 10
(C) 4 + 2 = 10
Answer: A
Explanation:
4 + 6 = 10
6 + 4 = 10
Addends order is different
but the sum is same.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top