Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key Use Model Adding To

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key Model Adding To.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key Model Adding To

Essential Question
How can you model odding to, or joining to, a group?
Explanation:
With the help of blocks we can add
Joined the cubes for addition

Explore
Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 1 to show adding to, or joining.
Draw to show your work.

For The Teacher

  • Read the following problem. Have children use connecting cubes to model the problem, and draw to show their work. There are 6 children on the playground. 2 more children join them. How many children are on the playground?
    Explanation:

    6 + 2 = 8
    8 children are on the playground

Math Talk
Mathematical Processes
Explain how you use cubes to find your answer.
Explanation:
Joined the cubes for addition

Model and Draw

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 2
Explanation:
5 + 2 = 7
The sum of 5 and 2 is 7

Share and Show

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 3 to show adding to, or joining. Draw the Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 3. Write the sum.

Question 1.
3 cats and 1 more cat

3 + 1 = ___
Answer:

Explanation:
The sum of 3 and 1 is 4
3 + 1 = 4

Question 2.
2 birds and 3 more birds

2 + 3 = __
Answer:

Explanation:
The sum of 2 and 3 is 5
2 + 3 = 5

Question 3.
4 bugs and 4 more bugs

4 + 4 = ___
Answer:

Explanation:
The sum of 4 and 4 is 8
4 + 4 = 8

Question 4.
4 fish and 2 more fish

4 + 2 = ___
Answer:

Explanation:
The sum of 4 and 2 is 6
4 + 2 = 6

Problem Solving

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 4 to show adding to, or joining. Draw the Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 4 Write the sum.

Question 5.
5 bees and 4 more bees

5 + 4 = ___
Answer:

Explanation:
The sum of 5 and 4 is 9
5 + 4 = 9

Question 6.
4 dogs and 3 more dogs
4 + 3 = ___
Answer:

Explanation:
The sum of 4 and 3 is 7
4 + 3 = 7

Write or draw to solve.

Question 7.
Molly puts 3 grapes in the bowl. Then she puts 5 more grapes in the bowl. How many grapes are in the bowl?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 5
____ grapes
Answer: 8 grapes
Explanation:
3 +5 = 8
8 grapes are in the bowl

Question 8.
H.O.T. Multi-Step Julia has 4 books on the table. She puts 1 more book on the table. Then she puts 2 more BSra books on the table. How many books are on the table?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 6
____ books
Answer:  7 books
Explanation:
4 + 1 + 2 = 7
7 books on the table

Question 9.
Chase sees 4 frogs. 2 frogs are green. 2 frogs are brown. Then he sees 1 more brown frog. How many brown frogs does he see?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 7
___ brown frogs
Answer: 3 brown frogs
Explanation:
2 + 1 = 3
3 brown frogs that he see

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 10.
There are 6 zebras eating grass. Then 3 more zebras join them. How many zebras are eating grass?
(A) 8
(B) 9
(C) 10
Answer: B
Explanation:
6 + 3 = 9
9 zebras are eating grass

Question 11.
Use Tools Which number sentence does the picture show?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 8
(A) 3 + 1 = 4
(B) 3 + 5 = 8
(C) 5 + 5 = 10
Answer: B
Explanation:
3 + 5 = 8
is the sentence that the picture show

Question 12.
Annie picks 5 flowers. Then she picks 2 more. How many flowers does Annie have?
(A) 7
(B) 9
(C) 8
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 9
Answer: A
Explanation:
5 + 2 = 7
7 flowers that Annie have

Question 13.
Texas Test Prep Use to show adding to, or joining. What is the sum of 4 and 3?
(A) 1
(B) 7
(C) 6
Answer: B
Explanation:
4 + 3 = 7
the sum of 4 and 3 is 7

Take Home Activity

  • Put 3 pennies in one group and 2 pennies in another group. Have your child write an addition sentence to tell about the pennies. Repeat for other combinations of pennies with sums up to 10.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Homework and Practice Answer Key

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 10 to show adding to. Draw the Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 10. Write the sum.

Question 1.
1 monkey and 5 more monkeys

1 + 5 = ___
Answer:

Explanation:
The sum of 1 and 5 is 6
1 + 5 = 6

Question 2.
3 camels and 6 more camels

3 + 6 = ___
Answer:

Explanation:
The sum of 3 and 6 is 9
3 + 6 = 9

Problem Solving

Write or draw to solve.

Question 3.
Kevin throws the ball to his dog 4 times. Then he throws the ball 4 more times. How many times does he throw the ball?
___ times
Answer: 8 times
Explanation:
4 + 4 = 8
8 times that  he throw the ball

Question 4.
Multi-Step Emily buys 5 shirts. 2 are pink. 3 are blue. Then she buys 2 more shirts. They are red. How many shirts does she buy?
___ shirts
Answer: 7 shirts
Explanation:
5 + 2 = 7 shirts she buy

Lesson Check

Texas Test Prep

Choose the correct answer.

Question 5.
There are 8 children reading. Then I more child joins them. How many children are reading?
(A) 7
(B) 10
(C) 9
Answer: C
Explanation:
8 + 1 = 9
9 children are reading

Question 6.
Which number sentence does the picture show?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 4.2 Answer Key 11
(A) 4 + 3 = 7
(B) 4 + 2 = 6
(C) 4 + 5 = 9
Answer: B
Explanation:
4 + 2 = 6
Is the number sentence that the picture show

Question 7.
What is the sum of 3 and 6?
(A) 3
(B) 9
(C) 8
Answer: B
Explanation:
the sum of 3 and 6 is 9

Question 8.
Multi-Step Evan has 5 video games. His brother gives him 2 games. Then he buys 1 more game. How many games does Evan have?
(A) 8
(B) 2
(C) 7
Answer: A
Explanation:
5 + 2 + 1 = 8
8 games that Evan have

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top