Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key Make Tally Charts

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key Make Tally Charts.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key Make Tally Charts

Explore

You can use a tally chart to collect information. Complete the tally chart.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 1
Answer:

Use the tally chart to answer the questions. Which game did the most children choose? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
I drew a circle around board games as most of the children chose boardgames as their favourite game.

Which game did the fewest children choose? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
I drew a circle around card games as only few of the children chose cardgames as their favourite game.

FOR THE TEACHER • Read the following problem. Ava asks the children in her class which of two games they like the best. She makes a tally mark to show each child’s answer. Which game did the most children choose? Which did the fewest children choose?
Answer:

Math Talk
Mathematical Processes

How do you know which game is the favorite? Explain.
Answer:
By counting the tally marks againt the game i can understand which is the favourite game.

Model and Draw

How can you make a tally chart to show the boats at the lake?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
There are 4 baots with sails and 6 boats without sails at the lake.
I made tally marks to show the number.

Share and Show

Use the picture to complete the tally chart. Then answer the questions.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 4
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 5
Answer:

Question 1.
How many Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6 are in the tank?
_________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6
Answer:
5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6

Explanation:
There are 5Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6 in the tank.

Question 2.
How many more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 7 are there?
__________ more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6
Answer:
2 more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6

Explanation:
There are 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6 and 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 7 in the tank
5-3=2
So, there are 2 more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6in the tank.

Question 3.
How many Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 7 are in the tank?
__________ fish
Answer:
8 fish

Explanation:
There are 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 6 and 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 7 in the tank
5+3=8
Therefore, there are 8 fishes in the tank.

Problem Solving

Which of these snacks do most children like the best? Ask 10 friends. Make 1 tally mark for each child’s answer.
Collect data.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 8

Answer:

Use the tally chart to answer the questions.

Question 4.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9?
________ children
Answer:
5 children

Explanation:
5 children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9
So, 5 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9 as their favoutite food.

Question 5.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 10?
___________ children
Answer:
2 children

Explanation:
5 children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 10
So, 5 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 10 as their favoutite food.

Question 6.
Which snack do most children like best? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
I drew a circle around Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9 as most pf the children’s best food is Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9.

Question 7.
H.O.T. What if 6 children out of the 10 chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9? Which snack would be the favorite? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 12
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9 would be the favourite snack of the children even if 6 children out of the 10 chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9.

Question 8.
H.O.T. Multi-Step Explain how you answer in Exercise 7.
Answer:
As 6 children out of 10 choseTexas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9 So, Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 9 would be their favourite food.

Daily Assessment Task

Jenna asked 10 friends to choose their favorite subject. Choose the correct answer.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 13
Answer:

Question 9.
Which subject did the most children choose?
(A) math
(B) reading
(C) science
Answer:
(A) Math

Explanation:
Out of 10, 6 children chose math
So, most children chose math as their favourite school subject.

Question 10.
Use Graphs How many more children chose math than reading?
(A) 5 children
(B) 2 children
(C) 4 children
Answer:
(C) 4 children

Explanation:
6 children chose math
2 children chose reading
6-2=4
So, 4 more children chose math than reading.

Question 11.
How many fewer children chose science than math?
(A) 2 children
(B) 4 children
(C) 5 children
Answer:
(B) 4 children

Explanation:
6 children chose math
2 children chose science
6-2=4
So, 4 fewer children chose science than math.

Question 12.
Texas Test Prep Which fruit did the most children choose?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
Most of the children chose banana as their favourite fruit.

TAKE HOME ACTIVITY • With your child, survey friends and family to find out their favorite foods. Draw folly marks to record the results, and then prepare the food.
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Homework and Practice Answer Key

Use the picture to complete the tally chart. Then answer the questions.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 15
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 16
Answer:

Question 1.
How many Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 17 did Ben find?
________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 17 shells
Answer:
7 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 17 shells

Explanation:
Ben found 7 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 17 shells at the beach.

Question 2.
What if Ben found 4 more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 18. Which shells would he have found the most of?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 19
Answer:

Problem Solving

Question 3.
Multi-Step Explain how you chose your answer in Exercise 2.
Answer:
Ben found 7 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 17 shells at the beach.
Ben found 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 18 shells at the beach.
If Ben found 4 more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 18 then he would have found 8 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 18 shells
So, Ben found Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 18 the most at the beach.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Maggie asked her friends and family to choose their favorite insects.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 20
Question 4.
Which insect did the fewest people choose?
(A) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 21
(B) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 22
(C) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 23
Answer:
(C) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 23

Explanation:
Only 2 out of 10 people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 23
So, it is chosen by fewest people.

Question 5.
How many more people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 21 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 22?
(A) 3
(B) 5
(C) 4
Answer:
(C) 4

Explanation:
7 people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 21
3 people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 22
7-3=4
So, 4 more people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 21 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 22.

Question 6.
How many fewer people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 23 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 22?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
Answer:
(A) 1

Explanation:
3 people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 22
2 people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 23
3-2=1
So, 1 fewer people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 23 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 22.

Question 7.
Which insect did the most people choose?
(A) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 21
(B) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 22
(C) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 23
Answer:
(A) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 21

Explanation:
7 out of 10 people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.6 Answer Key 21
So, it is chosen by most people.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top