Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key Read Bar Graphs

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key Read Bar Graphs.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key Read Bar Graphs

Explore

Write a question about the graph.
Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 1 to help solve the problem.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 2
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 3 stands for 1 child.
Answer:
How many children chose shoes with laces?

FOR THE TEACHER • Read the following problem. Emma’s class made this picture graph. What question could Emma’s class answer using the graph? Write the question and the answer.
Answer:
10 children

Explanation:
There are 10 circles for shoes with laces
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 3 stands for 1 child.
So, 10 children chose shoes with laces.

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how the class made this picture graph.
Answer:
The class took the opinion of all the children and marked their answers beside their name and made the picture graph.

Model and Draw

In a bar graph, each bar shows information. You can compare the lengths of the bars.
Touch the end of o bar. Look down to see the number of children.
What title describes this graph?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The best title for the bargraph is Our Favourite Art Tool.

Share and Show

Use the bar graph to answer the questions.

Question 1.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 5?
_________ children
Answer:
6 children

Explanation:
As the bargraphs shows 6 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 5.

Question 2.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 6?
_________ children
Answer:
2 children

Explanation:
As the bargraphs shows 2 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 6.

Question 3.
How many more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 5 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 6?
_________ more children
Answer:
4 more children

Explanation:
6 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 5
2 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 6
6-2=4
So, 4 more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 5 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 6.

Question 4.
Which art tool did the fewest children choose? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
2 children chose crayons
I drew a circle around crayons as fewest children choosed crayon.

Question 5.
Which art tool did the most children choose? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
6 children chose paintbrushes
I drew a circle around paintbrushes as most of  children choosed paintbrushes.

Problem Solving

Use the bar graph to answer the questions.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 8

Question 6.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 9?
________ children
Answer:
2 children

Explanation:
The bar graph shows that 2 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 9 as their favourite vehicle.

Question 7.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 10?
________ children
Answer:
6 children

Explanation:
The bar graph shows that 6 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 10 as their favourite vehicle.

Question 8.
How many children in all chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 9 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 10?
_________ children
Answer:
8 children

Explanation:
2 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 9
6 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 10
6+2=8
Therefore, 8 children in all chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 9 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 10.

Question 9.
Use the bar graph to write a new question.
Answer:
How many fewer children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 9 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 10.

Question 10.
H.O.T. Order the vehicles from least to most votes. Write 1 for the least votes and 3 for the most votes.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
I ordered the vehicles from least to most vote
Car has least votes that is 2
Jeep has medium votes that is 5 and
Trucks has most votes that is 6.
So, i ordered 1 for car, 2 for jeep and 3 for trucks.

Question 11.
H.O.T. Multi-Step If one more child chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 9, then how many more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 12 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 9?
__________ more children
Answer:

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 13

Question 12.
How many more jackets have Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 14 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 15?
(A) 2 more jackets
(B) 3 more jackets
(C) 5 more jackets
Answer:
(B) 3 more jackets

Explanation:
5 jackets have zippers
2 jackets have buttons
5-2=3
So, 3 more jackets have Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 14 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 15.

Question 13.
Kim puts on a jacket with Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 15. Add her jacket to the graph. Now how many jackets have Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 15?
(A) 4 jackets
(B) 5 jackets
(C) 3 jackets
Answer:
(C) 3 jackets

Explanation:
Earlier 2 jackets have buttons, if Kim puts on a jacket with Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 15and add her jacket to the graph.
2+1=3
So, Kim have 3 jackets that have Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 15.

Question 14.
Record Ed adds a row to the graph to show jackets with snaps. 2 fewer jackets have snaps than have zippers. How many jackets have snaps?
(A) 3 jackets
(B) 1 jackets
(C) 2 jackets
Answer:
(A) 3 jackets

Explanation:
If Ed adds a row to the graph to show jackets with snaps
5 jackets have zippers
2 fewer jackets have snaps than have zippers
5-2=3
So, 3 jackets have snaps.

Question 15.
Texas Test Prep Use the bar graph at the top. How many jackets have Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 14?
(A) 2 jackets
(B) 7 jackets
(C) 5 jackets
Answer:
(C) 5 jackets

Explanation:
In the bargraph above 5 jackets have Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 14.

TAKE HOME ACTIVITY • Hove your child look through newspapers and magazines for examples of bar graphs. Talk about what information is shown in each graph you find.
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Homework and Practice Answer Key

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 16

Use the bar graph to answer the questions.

Question 1.
How many Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 17 are there?
_________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 17
Answer:
6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 17

Explanation:
Ana has 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 17 on her shelf.

Question 2.
How many Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 18 are there?
________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 18
Answer:
5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 18

Explanation:
Ana has 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 18 on her shelf.

Question 3.
How many more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 17 are there than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 19?
________ more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 17
Answer:
Ana has 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 17 on her shelf
Ana has 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 19 on her shelf
6-3=3
So, 3 more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 17 are there than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 19.

Problem Solving

Question 4.
Which item does Ana have the fewest of? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 20
Answer:

Explanation:
I drew a circle around a toybear as Ana have only 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 19 on her shelf.They are fewer in number.

Question 5.
Which item does Ana have the most of? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 20
Answer:

Explanation:
I drew a circle around a book as Ana have 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 17 on her shelf.They are most in number.

Lesson Check

Choose the correct answer.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 21

Question 6.
How many more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 22 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23?
(A) 6
(B) 3
(C) 4
Answer:
(C) 4

Explanation:
7 chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 22
3 chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23
7-3=4
So, 4 more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 22 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23.

Question 7.
Another child chooses Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 24. How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 24 now?
(A) 8
(B) 6
(C) 7
Answer:
(C) 7

Explanation:
Earlier 6 chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 24
If another child chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 24
6+1=7
So, 7 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 24 now.

Question 8.
Keshawn adds a row to the graph to show Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 25. 2 fewer children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 25 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23. How many children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 25?
(A) 1
(B) 3
(C) 2
Answer:
(A) 1

Explanation:
3 chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23
If Keshawn adds a row to the graph to show Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 25
2 fewer children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 25 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23
3-2=1
So, 1 child chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 25 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23.

Question 9.
Multi-Step If 2 more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23, then how many more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 22 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
Answer:
(B) 2

Explanation:
Earlier 3 chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23
If 2 more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23now 5 chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23
7 chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 22
7-5=2
So, 2 more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 22 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.3 Answer Key 23.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top