Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key Make a Nonstandard Measuring Tool

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key Make a Nonstandard Measuring Tool.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key Make a Nonstandard Measuring Tool

Explore

Circle the name of the child who measured correctly.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore

Explanation:
Sid measured the pencil correctly.

 

FOR THE TEACHER • Read the problem. Sid and Alli measure the same pencil. Sid says it is about 4 paper clips long. Alli says it is about 3 paper clips long. Circle the name of the child who measured correctly.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore

Explanation:
Sid says it is about 4 paper clips long. Alli says it is about 3 paper clips long.
Sid measured the pencil correctly.

 

Math Talk
Mathematical Processes
Explain how you know who measured correctly.
Answer:
Sid measured the pencil correctly because the clips are placed one after the after without spacing.

Explanation:
Sid measured the pencil correctly because the clips are placed one after the after without spacing.

 

Model and Draw
Make your own paper clip measuring tool like the one on the shelf. Measure the length of a door. About how long is the door?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 2
about _________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Model and Draw-

Explanation:
Length of the door = about 7 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3.

 

Share and Show
Use real objects and the measuring tool you made to measure.
Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 4
about _________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Share and Show-1

Explanation:
Length of the board = about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3.

 

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 5
about _________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Share and Show-2

Explanation:
Length of the table = about 2Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3.

 

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 6
about _________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Share and Show-3

Explanation:
Length of the board = about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3.

 

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 7
about _________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Share and Show-4

Explanation:
Length of the board = about 2Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3.

 

Problem Solving
Use the measuring tool you made. Measure real objects.
Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 8
about _________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Problem Solving-5

Explanation:
Length of the board = about 1Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3.

 

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 9
about _________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Problem Solving-6

Explanation:
Length of the board = about 1Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3.

 

Solve.
Question 7.
H.O.T. Lisa tried to measure the pencil. She thinks the pencil is 5 paper clips long. About how long is the pencil?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 10
about _________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Solve-H.O.T-7

Explanation:
Length of the pencil = about 7Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3.

 

Question 8.
H.O.T. Multi-Step Cody measured his real lunch box. It is about 10 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3 long. About how long is Cody’s real pencil?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 11
about _________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Solve-H.O.T. Multi-Step-8

Explanation:
Length of the Cody’s pencil = about 2Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3less than 3Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 3.

 

Daily Assessment Task
Choose the correct answer.
Question 9.
Representations Evan uses Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 12 to measure his paddle. About how many Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 12 long is the paddle?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 13
(A) about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 12
(B) about 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 12
(C) about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 12
Answer:
Length of Evan’s paddle = 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 12.
(C) about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 12.

Explanation:
Length of Evan’s paddle = 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 12.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 13

 

Question 10.
Sophie uses Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 14 to measure her necklace. About how long is the necklace?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 15
(A) about 9 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 14
(B) about 10 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 14
(C) about 8 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 14
Answer:
Length of Evan’s paddle = 9 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 14.
(A) about 9 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 14

Explanation:
Length of Evan’s paddle = 9 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 14.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 15

 

Question 11.
Multi-Step Max uses Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 16 to measure his pencil. Then he measures the length of his paintbrush. About how long is the paintbrush?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 17
(A) about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 16
(B) about 8 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 16
(C) about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 16
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Solve-Multi-Step-11
(B) about 8 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 16.

Explanation:
Length of the paint brush = about 8 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 16.

 

Question 12.
TEXAS Test Prep Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18 Which string is about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18 long?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 19
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-TEXAS Test Prep-12

Explanation:
Length of the red string = 7 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18.
Length of the blue string = 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18.
Length of the green string = 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18.

 

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child measure different objects around the house using a paper clip measuring tool.
Answer:
I have given the board and my kid measured it correctly.

Explanation:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Explore-Problem Solving-5
Length of the board = 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18.

 

Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Homework and Practice Answer Key

Use a paper clip measuring tool. Measure real objects.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 20
about ___________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Homework and Practice Answer Key-1

Explanation:
Length of the chair = about 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18 more and less than 2Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18.

 

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 21
about ___________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Homework and Practice Answer Key-2

Explanation:
Length of the window = about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18 more and less than 3Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18.

 

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 22
about ___________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Homework and Practice Answer Key-3

Explanation:
Length of the pillow = about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18 more and less than 4Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18.

 

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 23
about ___________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Homework and Practice Answer Key-4

Explanation:
Length of the television= about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18 more and less than 4Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 18.

 

Lesson Check
Choose the correct answer.
Question 5.
Keisha uses Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24 to measure her stuffed bear. About how many Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24 long is the bear?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 25
(A) about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24
(B) about 8 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24
(C) about 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Homework and Practice Answer Key-Lesson Check-5
(A) about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24.

Explanation:
Length of the crayon = about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24.

 

Question 6.
Multi-Step Chase uses Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24 to measure his toy truck. Then he measures his toy car. About how long is the toy car?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 26
(A) about 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 27
(B) about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 27
(C) about 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 27
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Homework and Practice Answer Key-Lesson Check-6

Explanation:
Length of the toy car = about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24 less than 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 24.

 

Question 7.
Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 28. Which string is about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 28 long?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 29
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.3-Answer-Key-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Homework and Practice Answer Key-Lesson Check-7

Explanation:
Length of the red string = 7 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 28.
Length of the blue string = 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 28.
Length of the green string = 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.3 Answer Key 28.

 

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top