Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key Use Nonstandard Units to Measure Length

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key Use Nonstandard Units to Measure Length.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key Use Nonstandard Units to Measure Length

Explore
Draw to show the problem.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Explore

Explanation:
Jimmy sees that his boat is about 6 color tiles long.

FOR THE TEACHER • Read the problem. Jimmy sees that his boat is about 6 color tiles long. Draw Jimmy’s boat. Draw the color tiles to show how you measured.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Explore

Explanation:
Jimmy sees that his boat is about 6 color tiles long.

Math Talk
Mathematical Processes
How do you draw the boat to be the right length? Explain.
Answer:
I drew the boat by marking the 6 color tiles length. Later I drew the boat in the marked length.

Explanation:
Jimmy sees that his boat is about 6 color tiles long.
=> First marking the 6 color tiles length , later drew the boat.

 

Model and Draw
You can use Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 to measure length. Write how many.
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 is a unit.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 2
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Model and Draw

Explanation:
Length of the plastic rod = about 15 tiles long.
Length of the color sheet = about 6 tiles long.

 

Share and Show
Use real objects. Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 to measure.
Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 3
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Share and Show-1

Explanation:
Length of the plastic rod = about 15 tiles long.

 

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 4
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Share and Show-2

Explanation:
Length of the stapler = about 7 tiles long.

 

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 5
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Share and Show-3

Explanation:
Length of the paint brush = about 10 tiles long.

 

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 6
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Share and Show-4

Explanation:
Length of the scissors = about 5 tiles long.

 

Problem Solving
Use real objects. Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 to measure.
Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 7
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Problem Solving-5

Explanation:
Length of the xylophone = about 6 tiles long.

 

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 8
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Problem Solving-6

Explanation:
Length of the pencil = about 9 tiles long.

 

Question 7.
H.O.T. The green yarn is about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long. About how long is the blue yarn?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 9
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Length of the blue yarn = 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-H.O.T-7

Explanation:
The green yarn is about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.
Length of the blue yarn = 3 green yarn long.
=> 3 × 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.
=> 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.

 

Question 8.
H.O.T. Multi-Step Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1. Bo has ribbons. Circle the ribbon that is less than 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long but more than 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 11 long.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 10
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-H.O.T. Multi-Step-8

Explanation:
Length of the blue ribbon = about 12 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.
Length of the maroon ribbon = about 7 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.
Length of the yellow ribbon = about more than 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 less than 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1long.
Length of the green ribbon = about more than 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 less than 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1long.

 

Daily Assessment Task
Use real objects. Choose the correct answer.
Question 9.
Representations About how many Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long is a book?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 11
(A) about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
(B) about 14 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
(C) about 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Daily Assessment Task-9
(A) about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1.

Explanation:
Length of the book  = about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.

 

Question 10.
About how many Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long is a shoe?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 12
(A) about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
(B) about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
(C) about 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Daily Assessment Task-10
(B) about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1.

Explanation:
Length of the shoe = about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.

 

Question 11.
The craft stick is about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long. About how long is the spoon?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 13
(A) about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
(B) about 8 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
(C) about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Daily Assessment Task-11
(B) about 8 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1.

Explanation:
Length of the craft stick = about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.
Length of the spoon = 2 × Length of the craft stick
= 2 × about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.
= 8 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.

 

Question 12.
Texas Test Prep Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1. Ray measures the key with Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1. About how long is the key?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 14
(A) about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
(B) about 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
(C) about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Daily Assessment Task-Texas Test Prep-12
(C) about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1.

Explanation:
Length of the key = more than about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 but less than 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 1 long.

 

TAKE HOME ACTIVITY • Give your child paper clips or other small objects that are the some length. Have him or her use the paper clips to measure objects around the house.
Answer:
Length of the comb = about 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

Explanation:
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 17
I have given this comb and asked him to measure. He measured n said me the length of the comb.
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Homework and Practice Answer Key-2

Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Homework and Practice Answer Key

Use real objects. Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15 to measure.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 16
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Homework and Practice Answer Key-1

Explanation:
Length of the spoon = about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15less than 5Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

 

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 17
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Homework and Practice Answer Key-2

Explanation:
Length of the comb = about 6 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

 

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 18
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Homework and Practice Answer Key-3

Explanation:
Length of the tooth brush = about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15less than 6Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

 

Problem Solving
Question 4.
Multi-Step The top worm is about 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15 long. About how long is the bottom worm?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 19
about __________ Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Homework and Practice Answer Key-Problem Solving-Multi-Step-4

Explanation:
Length of the long worm = about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

 

Lesson Check
Choose the correct answer.
Question 5.
About how many Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15 long is a scraper?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 20
(A) about 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
(B) about 13 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
(C) about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Homework and Practice Answer Key-Problem Solving-Lesson Check-5
(C) about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

Explanation:
Length of the scraper = about 5 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

 

Question 6.
The pencil is about 10 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15 long. About how long is the stapler?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 21
(A) about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
(B) about 10 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
(C) about 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 21
(A) about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

Explanation:
The pencil is about 10 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15 long.
Length of the stapler = about 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15 because stapler is almost 40% of the pencil.

 

Question 7.
Alia measures the chalk with Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15. About how long is the chalk?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 22
(A) about 1 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
(B) about 20 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
(C) about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-17.2-Answer-Key-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Homework and Practice Answer Key-Problem Solving-Lesson Check-7
(C) about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

Explanation:
Length of the long worm = about 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15less than 4 Texas Go Math Grade 1 Lesson 17.2 Answer Key 15.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top