Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key Halves

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key Halves.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key Halves

Explore

Draw to solve.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 1
Answer:

FOR THE TEACHER • Have children draw to solve this problem: Two friends share the sandwich on the left. How can they cut the sandwich so each gets an equal share? Then have children solve this problem: Two other friends share the sandwich on the right. How could this sandwich be cut a different way so each friend gets an equal share?
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-1
Explanation:
Two friends share the sandwich on the left, so the left side sandwich has to be cut into two equal parts
And, Two other friends share the sandwich on the right so the right side sandwich has also to be cut into two equal parts

Math Talk
Mathematical Processes

Will all four friends get the same amount of sandwich?
Answer: Yes all four friends will get the same amount of sandwich as first two friends share the sandwich on the left, so the left side sandwich has to be cut into two equal parts
And, Two other friends share the sandwich on the right so the right side sandwich has also to be cut into two equal parts

Model and Draw

The 2 equal shares make 1 whole.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 2
Answer:

Share and Show

Draw a line to show halves.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-3

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 4
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-4

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 5
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-5

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 6
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-6

Problem Solving

Name the parts. Write halves or not halves.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 7

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 8
Answer: halves

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 9
Answer: Not halves

Question 7.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 29
Answer: Halves

Question 8.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 11
Answer: Halves

Question 9.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 12
Answer: Halves

Question 10.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 13
Answer: Not halves

Question 11.
H.O.T. Use the picture. Write numbers to solve.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 14
The picture shows ______ halves.
The ______ equal shares make whole.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-14
The picture shows two halves.
The two equal shares make  a whole.

Question 12.
H.O.T. Multi-Step Draw three different ways to show halves.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 15
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-15

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 13.
Sandy has a whole sandwich. She shares an equal part with her friend. Which shows halves?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 16
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-16

Question 14.
Which shape does not show halves?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 17
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-17

Question 15.
Reasoning Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 18 to help you. Kevin has three halves of a circle. How many whole circles does Kevin have?
(A) 1
(B) 3
(C) 2
Answer:  (A) 1
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 18 Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 18 Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 18
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-28
Explanation:
There are three halves of a circle
Two halves makes one whole
so, Kevin will have one whole circle and a half

Question 16.
Texas Test Prep Which shows halves?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 19
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-19

TAKE HOME ACTIVITY • Draw a rectangle on a piece of paper. Ask your child to draw o line to show halves.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-30

Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Homework and Practice Answer Key

Draw a line to show halves.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 20
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-20

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 21
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-21

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 22
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-22

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 23
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-23

Problem Solving

Multi-Step Draw three different ways to show halves.

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 24
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-24

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 25
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-25

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 7.
Becca has a dog cookie for her dogs Daisy and Champ. Which shows halves?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 26
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-26

Question 8.
Jose cuts paper hearts into two equal parts. Which shows halves?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 27
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-27

Question 9.
Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 28 to help you. Nia has five halves of a circle. How many whole circles does Nia have?
(A) 2
(B) 1
(C) 3
Answer: (A) 2
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 28 Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 28 Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 28 Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 28 Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.2 Answer Key 28
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.2-Answer-Key-29
Explanation:
There are five halves of a circle
Two halves makes one whole
so, Kevin will have two whole circle and a half circle

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top