Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 11

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key Equal or Unequal Parts.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key Equal or Unequal Parts

Explore

Draw to show the parts.
Show 2 Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 1
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 2

Show 3 Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 1
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 2
Answer:

FOR THE TEACHER • Have children draw lines to show two triangles in one square and three triangles in the other square.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-2 (1)
The square is divided into two equal parts
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-2
Answer:
The square is divided into two unequal parts

Math Talk
Mathematical Processes

Are all of the triangles the same? Explain.
Answer: No,all the triangles are not same some may be having equal sides and some might have unequal sides

Model and Draw

Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 3
Answer:

Share and Show

Describe the parts. Write equal parts or unequal parts.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 4

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 5
Answer: Equal
Explanation:
The rectangle is divided at the center and is divided into equal halves

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 6
Answer: Equal
Explanation:
The square is divided at the center and is divided into equal halves

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 7
Answer: Unequal
Explanation:
The circle is divided into two unequal halves

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 8
Answer: Equal
Explanation:
The circle is divided into Four equal halves

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 9
Answer: Unequal
Explanation:
The square is divided into two unequal halves

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 10
Answer: Unequal
Explanation:
The rectangle is divided into four unequal halves

Problem Solving

Color the shapes that show unequal shares.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 11

Question 7.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 12
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-12

Color the shapes that show equal shares.

Question 8.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 13
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-13

H.O.T. Write the number of equal shares.

Question 9.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 14
__________ equal shares
Answer: Two equal shares

Question 10.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 15
__________ equal shares
Answer: Four equal shares

H.O.T. Multi-Step Draw lines to show the parts.

Question 11.
2 equal shares
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 16

2 unequal shares
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 16
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-16 (1)

Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-16

Question 12.
4 equal shares
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 17

4 unequal shares
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 17
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-17 (1)

Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-17

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 13.
Gordon has a wheel of cheese. He will share this cheese with Denny. Which wheel shows 2 equal parts?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 18
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-18

Question 14.
Analyze Lena is cutting a square cake to have equal shares with 3 friends. Which square shows 4 equal parts?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 19
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-19

Question 15.
Multi-Step Henry has a loaf of bread shaped like a rectangle. He wants to cut it into two equal parts. Then he wants to cut each part into two more equal parts. How many parts will Henry have?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 20
(A) 2
(B) 6
(C) 4
Answer: (C) 4
Explanation:
henry first cuts the bread into 2 equal parts the he will have two parts
Later he cuts the both parts into 2 equal parts the the will have 2 breads with 2 equal halves that is 4 parts

Question 16.
Texas Test Prep Which shows equal shares?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 21
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-21

TAKE HOME ACTIVITY • Draw a circle on a piece of paper. Ask your child to draw a line so the circle shows 2 equal shares.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-32

Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Homework and Practice Answer Key

Circle the shape that shows unequal parts.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 22
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-22

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 23
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-23

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 24
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-24

Circle the shape that shows equal parts.

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 25
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-25

Problem Solving

Write equal or unequal to describe the parts.

Question 5.
4 ___________ shares
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 26
Answer: Four equal shares

Question 6.
4 ___________ shares
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 27
Answer: four unequal shares

Question 7.
2 ____________ shares
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 28
Answer: two equal shares

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 8.
Ginger has a cheese sandwich. She will share the sandwich with her sister. Which sandwich shows 2 equal parts?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 29
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-29

Question 9.
Lucy has a pizza to share with 3 friends. She wants everyone to get an equal share. Which pizza shows 4 equal parts?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 30
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-30

Question 10.
Multi-Step Hank has a ball of dough. He wants to cut it into 2 equal parts. Then he wants to cut each part into 2 more equal parts. How many parts will Hank have?
(A) 2
(B) 4
(C) 8
Answer: (B) 4

Question 11.
Which shows equal shares?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 16.1 Answer Key 31
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-16.1-Answer-Key-31

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top