Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key Model Addition

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key Model Addition.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key Model Addition

Unlock the Problem

Hanna has 4 red flowers in a Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 1.
She puts 2 more flowers in the Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 1.
How many flowers are in the Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 1?
How can you use a model to find out?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 2

Read

What information am I given?
__________ red flowers
__________ more flowers

Plan

What is my plan or strategy?
I can _____________

Solve

Show how you solve the problem.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 3
Answer: 4 red flowers and 2 yellow flowers in the Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 1
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-11.1-Answer-Key-3

HOME CONNECTION • Your child con model the concepts of joining, adding to, and putting together. He or she used a model to show the problems and solve.

Try Another Problem

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 4 to help you. Complete the model and the number sentence.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 23

Question 1.
There are 7 dogs in the park. Then I more dog joins them. How many dogs are in the park now?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 6
7 + 1 = ___________
Answer:
There are 7 dogs in the park. Then I more dog joins them.
7 + 1 = 8
8

Question 2.
Some birds are sitting in the tree. Four more birds sit in the tree. Then there are 9 birds. How many birds were in the tree before?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 7
_________ + 4 = 9
Answer: 5
Some birds are sitting in the tree.
Four more birds sit in the tree.
Then there are 9 birds.
9 – 4 = 5
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-11.1-Answer-Key-7

Question 3.
There are horses in the field. Some more horses run to the field. Now there are 10 horses in the field. How many horses ran to the field?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 8
4 + _________ = 10
Answer:
There are horses in the field. Some more horses run to the field.
Now there are 10 horses in the field.
10 – 4 = 6
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-11.1-Answer-Key-8

Math Talk
Mathematical Processes

How does a model help you solve Exercise 1? Explain
Answer:

Share and Show

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 4 to help you. Complete the model and the number sentence.

Question 4.
Luis has 12 crayons. 5 of the crayons are red. The rest are blue. How many crayons are blue?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 9
5 + ________ = 12
Answer:
Given,
Luis has 12 crayons. 5 of the crayons are red.
12 – 5 = 7
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-11.1-Answer-Key-9
Therefore 7 crayons are blue.

Problem Solving

Question 5.
H.O.T. Some ducks are swimming in a pond. 3 more ducks swim in the pond. Then there are 6 ducks in the pond. How many ducks were in the pond before?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 10
__________ + 3 = 6
Answer:
Some ducks are swimming in a pond.
3 more ducks swim in the pond.
Then there are 6 ducks in the pond.
6 – 3 = 3
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-11.1-Answer-Key-10
Thus there were 3 ducks in the pond before.

Question 6.
H.O.T. Multi-Step
_______ bugs are flying. _________ more bugs fly with them. Now there are 10 bugs flying.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 11
Answer:
7 bugs are flying.
3 more bugs fly with them.
Now there are 10 bugs flying.
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-11.1-Answer-Key-11

Daily Assessment Task

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 4. Choose the correct answer.

Question 7.
Use Diagrams Cho sees 3 red flowers. Ki sees 2 yellow flowers. How many flowers are there?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 12
(A) 5
(B) 3
(C) 2
Answer:
Given,
Cho sees 3 red flowers. Ki sees 2 yellow flowers.
3 + 2 = 5
Thus the correct answer is option A.

Question 8.
Ben has 5 books. Kelli has 3 books. Which number sentence shows how many books there are?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 13
(A) 5 + 1 = 6
(B) 5 + 3 = 8
(C) 5 + 2 = 7
Answer:
Given,
Ben has 5 books. Kelli has 3 books.
5 + 3 = 8
Thus the correct answer is option B.

Question 9.
Multi-Step Some cats sit on a fence. 4 cats join them. Now there are 8 cats on the fence. How many cats were on the fence before?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 14
(A) 3
(B) 2
(C) 4
Answer:
Given,
Some cats sit on a fence. 4 cats join them.
Now there are 8 cats on the fence.
8 – 4 = 4
Thus the correct answer is option C.

Question 10.
Texas Test Prep 6 bees are in the hive. 3 more bees fly into the hive. How many bees are in the hive now?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 15
(A) 3
(B) 9
(C) 4
Answer:
Given,
6 bees are in the hive. 3 more bees fly into the hive.
6 + 3 = 9
Thus the correct answer is option B.

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child describe each of the ports of a model using the number sentence 7 + 3 = 10.
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Homework and Practice Answer Key

Complete the model and number sentence.

Question 1.
There are 4 plates on the table. You put 3 more plates on the table. How many plates are on the table now?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 16
4 + 3 = ___________
Answer:
Given,
There are 4 plates on the table. You put 3 more plates on the table.
4 + 3 = 7

Question 2.
8 fish swim in a pond. Some more fish swim into the pond. Now there are 11 fish in the pond. How many fish swam into the pond?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 17
8 + _________ = 11
Answer:
Given,
8 fish swim in a pond. Some more fish swim into the pond.
Now there are 11 fish in the pond.
11 – 8 = 3
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-11.1-Answer-Key-17

Problem Solving

Question 3.
Some bees are flying around a flower. 7 more bees fly with them. Now there are 13 bees flying. How many bees were flying before?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 18
________ + 7 = 13
Answer:
Given,
Some bees are flying around a flower.
7 more bees fly with them.
Now there are 13 bees flying.
13 – 7 = 6
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-11.1-Answer-Key-18
Thus there were 6 bees flying before.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
Jerry sees 5 blue cars. Tina sees 6 red cars. How many cars are there?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 19
(A) 5
(B) 11
(C) 6
Answer:
5 + 6 = 11
Thus the correct answer is option B.

Question 5.
Cal has 7 pens. Zeb has 2 pens. Which number sentence shows how many pens there are?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 20
(A) 7 + 2 = 9
(B) 7 – 2 = 5
(C) 7 + 1 = 8
Answer:
Given,
Cal has 7 pens. Zeb has 2 pens.
7 + 2 = 9
Thus the correct answer is option A.

Question 6.
Casey has some shells. Sal gives Casey 4 shells. Now Casey has 6 shells. How many shells did Casey have before?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 21
(A) 4
(B) 6
(C) 2
Answer:
Given,
Sal gives Casey 4 shells. Now Casey has 6 shells.
4 + 2 = 6
Thus the correct answer is option C.

Question 7.
3 squirrels are in a tree. 5 more squirrels join them. How many squirrels are in the tree now?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.1 Answer Key 22
(A) 8
(B) 7
(C) 9
Answer:
Given,
3 squirrels are in a tree. 5 more squirrels join them
3 + 5 = 8
Thus the correct answer is option A.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top