McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 8.1 Adding Decimals to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 8.1 Adding Decimals

Exercises

ADD

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 1
Answer:
167.9817
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 2
Answer:
838.131
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 3
Answer:
139.011543
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 4
Answer:
20.2349
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 5
Answer:
76.156
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 6
Answer:
24.31
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 7
Answer:
16.948
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 8
Answer:
46.4309
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 9
Answer:
10.3341
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 10
Answer:
37.618
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 11
Answer:
13.3031
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 12
Answer:
19.7103
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 13
Answer:
343.729
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 14
Answer:
65.1937
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 15.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 15
Answer:
12.16342
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 16.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 8.1 Answer Key Adding Decimals 16
Answer:
3.9451
Explanation:
First line up all the addends according to their place value,
then ignore the decimals and add all the whole numbers to get the sum.
Finally count the number of decimals and put in the sum.

Question 17.
Troy plays for the football team as a punter. Last week Troy made three punts of 11.324 meters, 12.6742 meters, and 10.227 meters. What was the total length of these three punts?
Answer:
34.2252 meters
Explanation:
Troy made three punts of 11.324 meters, 12.6742 meters, and 10.227 meters.
The total length of these three punts 11.324 + 12.6742 + 10.227 = 34.2252

Question 18.
Kate measured the amount of rain that fell during the last three rainstorms. She measured .903 inches of rainfall for the first storm, 1.6778 inches for the second storm, and 1.2655 inches for the third storm. What was the total rainfall for the three storms?
Answer:
3.8463
Explanation:
Kate measured .903 inches of rainfall for the first storm,
1.6778 inches for the second storm and
1.2655 inches for the third storm.
The total rainfall for the three storms 0.903 + 1.6778 + 1.2655 = 3.8463

Leave a Comment

Scroll to Top