McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 6.4 Answer Key Proportions and Percent

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 6.4 Proportions and Percent to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 6.4 Proportions and Percent

Exercises Calculate Using Proportions

Question 1.
40% of 50 is _____
Answer:
20,

Explanation:
40% of 50 is,
\(\frac{40}{100}\) X 50 = x
\(\frac{40 X 50}{100}\) = x
\(\frac{2000}{100}\) = x
x = 20

Question 2.
72 is 18% of ___________
Answer:
400,

Explanation:
72 is 18% of,
72 X \(\frac{18}{100}\) = x
\(\frac{72 X 100}{18}\) = x
\(\frac{7200}{18}\) = x
x = 400

Question 3.
14 is ________% of 35
Answer:
40%,

Explanation:
14 is x% of 35,
14 = \(\frac{x}{100}\) X 35
x = \(\frac{14 X 100}{350}\)
x = \(\frac{1400}{35}\)
x = 40

Question 4.
12% of 85 is ___________
Answer:
10.2,

Explanation:
12% of 85 is,
\(\frac{12}{100}\) X 85 = x
\(\frac{12 X 85}{100}\) = x
\(\frac{1020}{100}\) = x
x = 10.2

Question 5.
50 is 40% of _____
Answer:
125,

Explanation:
50% of 40 is,
\(\frac{50}{100}\) X 40 = x
\(\frac{50 X 100}{40}\) = x
\(\frac{5000}{40}\) = x
x = 125

Question 6.
18 is ________% of 270
Answer:
6.7%,

Explanation:
18 is x% of 270,
18 = \(\frac{x}{100}\) X 270
x = \(\frac{18 X 100}{270}\)
x = \(\frac{1800}{270}\)
x = 6.7%

Question 7.
70% of 70 is __________
Answer:
49,

Explanation:
70% of 70 is,
\(\frac{70}{100}\) X 70 = x
\(\frac{70 X 70}{100}\) = x
\(\frac{4900}{100}\) = x
x = 49

Question 8.
66 is 30% of ____
Answer:
220,

Explanation:
66 is 30% of,
\(\frac{30}{100}\) X 66 = x
\(\frac{66 X 100}{30}\) = x
\(\frac{6600}{30}\) = x
x = 220

Question 9.
1.5 is ________% of 75
Answer:
2%,

Explanation:
1.5 is x% of 75,
1.5 = \(\frac{x}{100}\) X 75
x = \(\frac{1.5 X 100}{75}\)
x = \(\frac{150}{75}\)
x = 2

Question 10.
140% of 95 is __________
Answer:
133,

Explanation:
140% of 95 is,
\(\frac{140}{100}\) X 95 = x
\(\frac{140 X 95}{100}\) = x
\(\frac{13300}{100}\) = x
x = 133

Question 11.
13 is 65% of ___________
Answer:
20,

Explanation:
13 is 65% of,
13 X \(\frac{65}{100}\) = x
\(\frac{13 X 100}{65}\) = x
\(\frac{1300}{65}\) = x
x = 20

Question 12.
12 is ___ % of 32
Answer:
37.5%

Explanation:
12 is x% of 32,
12 = \(\frac{x}{100}\) X 32
x = \(\frac{12 X 100}{32}\)
\(\frac{1200}{32}\)
x = 37.5

Leave a Comment

Scroll to Top