McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 21.1 Answer Key Quadrilaterals

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 21.1 Quadrilaterals to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 21.1 Quadrilaterals

Exercises

IDENTIFY

For each figure below, label as a square, rectangle, rhombus, trapezoid, or kite.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 8 Lessons 21.1 Answer Key Quadrilaterals 1
Answer:
Square,

Explanation:
We know if all the four sides are of the same length it is a square, as we have given shape have with all the four sides 4 in. so it is a square.

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 8 Lessons 21.1 Answer Key Quadrilaterals 2
Answer:
Trapezoid,

Explanation:
As a trapezoid has two opposite sides that are parallel, but the sides are not the same
length and the other two sides of a trapezoid are not parallel, So given shape is trapezoid.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 8 Lessons 21.1 Answer Key Quadrilaterals 3
Answer:
Rectangle,

Explanation:
As the given shape has 2-dimensional figure with four right angles and the opposite sides are parallel and the same length so it is rectangle.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 8 Lessons 21.1 Answer Key Quadrilaterals 4
Answer:
Rectangle,

Explanation:
As the given shape has 2-dimensional figure with four right angles and the opposite sides are parallel with the same length a,a and b,bso it is rectangle.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 8 Lessons 21.1 Answer Key Quadrilaterals 5
Answer:
Trapezoid,

Explanation:
As a trapezoid has two opposite sides that are parallel, but the sides are not the same
length and the other two sides of a trapezoid are not parallel, So given shape is trapezoid.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 8 Lessons 21.1 Answer Key Quadrilaterals 6
Answer:
Square,

Explanation:
We know if all the four sides are of the same length it is a square, as we have given shape have with all the four sides equal so it is a square.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 8 Lessons 21.1 Answer Key Quadrilaterals 7
Answer:
Rhombus,

Explanation:
Given shape is rhombus with opposite sides are parallel and all the sides are the same length. Unlike a rectangle, a rhombus does not have four right angles.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 8 Lessons 21.1 Answer Key Quadrilaterals 8
Answer:
Kite,

Explanation:
Given shape is a kite as it is a quadrilateral which looks like a typical toy kite, so it is a kite, two of its angles are equal, Its longer two touching sides are equal in length and so
are shorter two touching sides.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 8 Lessons 21.1 Answer Key Quadrilaterals 9
Answer:
Rectangle,

Explanation:
As the given shape has 2-dimensional figure with four right angles and the opposite sides are parallel and the same length so it is rectangle.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top