McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 13.1 Answer Key Understanding Variable Expressions

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 13.1 Understanding Variable Expressions to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 13.1 Understanding Variable Expressions

Exercises

EXPLAIN

Write in words what each expression is describing.

Question 1.
\(\frac{a}{2}\) + 22
Answer:
Dividing a by 2 add 22,

Explanation:
Asked to write the expression \(\frac{a}{2}\) + 22
in words, it is dividing a by 2 then adding 22.

Question 2.
y + 4
Answer:
Adding 4 to y,

Explanation:
Asked to write the expression y + 4 in words,
it is adding 4 to y.

Question 3.
4b + 3
Answer:
Multiplying 4 to b and adding 3,

Explanation:
Asked to write the expression 4b + 3 in words,
it is multiplying 4 to b and adding 3.

Question 4.
.9q – 9
Answer:
Multiplying .9 to q and subtracting 9,

Explanation:
Asked to write the expression .9q – 9 in words,
it is multiplying .9 to q and subtracting 9.

Question 5.
(x – 4) ÷ 20
Answer:
Subtracting 4 from x and dividing by 20,

Explanation:
Asked to write the expression (x – 4) ÷ 20 in words,
it is subtracting 4 from x and dividing by 20.

Question 6.
(3g + 7) – 8 + 33
Answer:
Multiplying 3 to g, adding 7, subtracting 8,
adding 33,

Explanation:
Asked to write the expression (3g + 7) – 8 + 33
in words, it is multiplying 3 to g then
adding 7 then subtracting 8 and adding 33.

Question 7.
3n – 9
Answer:
Multiplying 3 to n and subtracting 9,

Explanation:
Asked to write the expression 3n – 9 in words,
it is multiplying 3 to n and subtracting 9.

Question 8.
\(\frac{5}{h}\)
Answer:
Dividing 5 by h,

Explanation:
Asked to write the expression \(\frac{5}{h}\) in words,
it is dividing 5 by h.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top