McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 10.4 Answer Key Squares and Square Roots

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 10.4 Squares and Square Roots to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 10.4 Squares and Square Roots

Exercises

CALCULATE

Identify the square root.

Question 1.
\(\sqrt{49}\)
Answer:
7
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{49}\) = 7 x 7 = 49
S0, 7= 49

Question 2.
\(\sqrt{121}\)
Answer:
11
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{121}\) = 11 x 11 = 121
S0, 11= 121

Question 3.
\(\sqrt{225}\)
Answer:
15
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{225}\) = 15 x 15 = 225
S0, 15= 225

Question 4.
\(\sqrt{81}\)
Answer:
9
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{81}\) = 9 x 9 = 81
S0, 9= 81

Question 5.
\(\sqrt{144}\)
Answer:
12
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{49}\) = 12 x 12 = 144
S0, 12= 144

Question 6.
\(\sqrt{4}\)
Answer:
2
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{4}\) = 2 x 2 = 4
S0, 2= 4

Question 7.
\(\sqrt{1}\)
Answer:
1
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{1}\) = 1 x 1 = 1
S0, 1= 1

Question 8.
\(\sqrt{169}\)
Answer:
13
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{169}\) = 13 x 13 = 169
S0, 13= 169

Question 9.
\(\sqrt{16}\)
Answer:
4
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{16}\) = 4 x 4 = 16
S0, 4= 16

Question 10.
\(\sqrt{36}\)
Answer:
6
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{36}\) = 6 x 6 = 36
S0, 6= 36

Question 11.
\(\sqrt{100}\)
Answer:
10
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{100}\) = 10 x 10 = 100
S0, 10= 100

Question 12.
\(\sqrt{64}\)
Answer:
8
Explanation:
Square root of a number is a number, when multiplied by itself is equal to that number.
\(\sqrt{64}\) = 8 x 8 = 64
S0, 8= 64

Square these numbers.

Question 13.
12
Answer:
1
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
12= 1 x 1 = 1

Question 14.
22
Answer:
4
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
22= 2 x 2 = 4

Question 15.
32
Answer:
9
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
32= 3 x 3 = 9

Question 16.
42
Answer:
16
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
42= 4 x 4 = 16

Question 17.
52
Answer:
25
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
52= 5 x 5 = 25

Question 18.
62
Answer:
36
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
62= 6 x 6 = 36

Question 19.
72
Answer:
49
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
72= 7 x 7 = 49

Question 20.
82
Answer:
64
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
82= 8 x 8 = 64

Question 21.
92
Answer:
81
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
92= 9 x 9 = 81

Question 22.
102
Answer:
100
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
102= 10 x 10 = 100

Question 23.
112
Answer:
121
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
112= 11 x 11 = 121

Question 24.
122
Answer:
144
Explanation:
Square a number means multiplying the number by itself.
122= 12 x 12 = 144

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top