McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 10.1 Answer Key Multiplying and Dividing Exponents

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 10.1 Multiplying and Dividing Exponents to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 10.1 Multiplying and Dividing Exponents

Exercises

CALCULATE

Express your answer using a base and an exponent.

Question 1.
45 × 45
Answer:
410
Explanation:
To multiply a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply add the exponents as shown below,
45+5 =  410
Question 2.
75 ÷ 73
Answer:
72
Explanation:
To divide a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply subtract the exponents as shown below,
75-3 =  72
Question 3.
316 ÷ 34
Answer:
312
Explanation:
To divide a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply subtract the exponents as shown below,
316-4 =  312
Question 4.
1222 × 125
Answer:
1227
Explanation:
To divide a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply subtract the exponents as shown below,
75-3 =  72
Question 5.
117 × 115
Answer:
1112
Explanation:
To multiply a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply add the exponents as shown below,
117+5= 1112
Question 6.
1232 ÷ 1210
Answer:
1222
Explanation:
To divide a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply subtract the exponents as shown below,
1232-10 =  1222
Question 7.
105 × 104
Answer:
109
Explanation:
To multiply a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply add the exponents as shown below,
105+4 =  109
Question 8.
237 ÷ 236
Answer:
231
Explanation:
To divide a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply subtract the exponents as shown below,
237-6=  231
Question 9.
1616 ÷ 162
Answer:
1614
Explanation:
To divide a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply subtract the exponents as shown below,
1616-2 =  1614
Question 10.
155 ÷ 153
Answer:
152
Explanation:
To divide a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply subtract the exponents as shown below,
155-3 =  152
Question 11.
1111 ÷ 112
Answer:
119
Explanation:
To divide a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply subtract the exponents as shown below,
1111-2 =  119
Question 12.
44 × 47
Answer:
411
Explanation:
To multiply a base raised to a power by the same base raised to a power,
simply add the exponents as shown below,
44+7 =  411

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top