McGraw Hill Math Grade 7 Lesson 16.2 Answer Key Square Roots

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 7 Answer Key PDF Lesson 16.2 Square Roots existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 7 Answer Key Lesson 16.2 Square Roots

Exercises

CALCULATE

Identify the square root.

Question 1.
\(\sqrt{36}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{36}\) = 6
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{36}\) is equal to 6 because 6 x 6 is equal to 36.

Question 2.
\(\sqrt{144}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{144}\) = 12
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{144}\) is equal to 12 because 12 x 12 is equal to 144.

Question 3.
\(\sqrt{81}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{81}\) = 9
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{81}\) is equal to 9 because 9 x 9 is equal to 81.

Question 4.
\(\sqrt{25}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{25}\) = 5
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{25}\) is equal to 5 because 5 x 5 is equal to 25.

Question 5.
\(\sqrt{169}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{169}\) = 13
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{169}\) is equal to 13 because 13 x 13 is equal to 169.

Question 6.
\(\sqrt{9}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{9}\) = 3
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{9}\) is equal to 3 because 3 x 3 is equal to 9.

Question 7.
\(\sqrt{1}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{1}\) = 1
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{1}\) is equal to 1 because 1 x 1 is equal to 1.

Question 8.
\(\sqrt{49}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{49}\) = 7
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{49}\) is equal to 7 because 7 x 7 is equal to 49.

Question 9.
\(\sqrt{4}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{4}\) = 2
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{4}\) is equal to 2 because 2 x 2 is equal to 4.

Question 10.
\(\sqrt{100}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{100}\) = 10
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{100}\) is equal to 10 because 10 x 10 is equal to 100.

Question 11.
\(\sqrt{16}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{16}\) = 4
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{16}\) is equal to 4 because 4 x 4 is equal to 16.

Question 12.
\(\sqrt{121}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{121}\) = 11
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{121}\) is equal to 11 because 11 x 11 is equal to 121.

Question 13.
\(\sqrt{64}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{64}\) = 8
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{64}\) is equal to 8 because 8 x 8 is equal to 64.

Question 14.
\(\sqrt{225}\) ______________
Answer:
\(\sqrt{225}\) = 15
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. The \(\sqrt{225}\) is equal to 15 because 15 x 15 is equal to 225.

Estimate.

Question 15.
\(\sqrt{12}\) is between ___________ and __________
Answer:
\(\sqrt{12}\) is between 3 and 4
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. We know that 3 x 3 = 9 and 4 x 4 = 16. The \(\sqrt{12}\) is in between 3 and 4.

Question 16.
\(\sqrt{41}\) is between ___________ and __________
Answer:
\(\sqrt{41}\) is between 6 and 7
Explanation:
The square root of a number is the number that, when multiplied by itself is equal to that number. We know that 6 x 6 = 36 and 7 x 7 = 49. The \(\sqrt{41}\) is in between 6 and 7.

Leave a Comment

Scroll to Top