McGraw Hill Math Grade 7 Lesson 1.3 Answer Key Estimating Sums and Differences

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 7 Answer Key PDF Lesson 1.3 Estimating Sums and Differences existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 7 Answer Key Lesson 1.3 Estimating Sums and Differences

Estimate

Question 1.
122 + 82
Answer: 204
122
+82
204
The sum of two numbers 122 and 82 is 204.
The estimated sum is 200.

Question 2.
249 + 357
Answer: 606
249
+357
606
The sum of the two numbers 249 and 357 is 606.
The estimated sum is 606.

Question 3.
25 + 78
Answer: 103
25
+78
103
The sum of two numbers 25 and 78 is 103.
The estimated sum is 100.

Question 4.
239 + 555
Answer: 794
239
+555
794
The sum of two numbers 239 and 555 is 794.
The estimated sum is 800.

Question 5.
31 + 131
Answer: 162
131
+31
162
The sum of two numbers 131 and 31 is 162
The estimated sum is 160.

Question 6.
45 + 21
Answer: 66
45
+21
66
The sum of two numbers 45 and 21 is 66.
The estimated sum is 70.

Question 7.
147 + 97
Answer: 244
147
+97
244
The sum of two numbers 147 and 97 is 244.
The estimated sum is 240.

Question 8.
333 – 203
Answer: 130
333
-203
130
The difference between 333 and 203 is 130.
The estimated difference is 130.

Question 9.
2119 – 932
Answer: 1187
2119
-932
1187
The difference between 2119 and 932 is 1187.
The estimated difference is 1200.

Question 10.
575 + 639
Answer: 1214
575
+639
1214
The sum of two numbers 575 and 639 is 1214.
The estimated sum is 1200.

Question 11.
711 – 236
Answer: 475
711
-236
475
The difference of 711 and 236 is 475.
The estimated difference is 500.

Question 12.
23 + 11
Answer: 34
23
+11
34
The sum of two numbers is 23 and 11 is 34
The estimated sum is 30.

Question 13.
57450 – 4997
Answer: 52453
57450
-4997
52453
The difference of 57450 and 4997 is52453.
The estimated difference is 52500.

Question 14.
4723 + 154
Answer: 4877
4723
+154
4877
The sum of two numbers 4723 and 154 is 487.
The estimated sum is 4877.

Question 15.
45 + 557 + 78
Answer: 680
557
+78
+45
680
The sum of the three numbers is 557, 78, 45, and 680.
The estimated sum is 700.

Question 16.
345 + 167
Answer: 512
345
+167
512
The sum of two numbers 345 and 167 is 512.
The estimated sum is 500.

Question 17.
105555 – 15559
Answer: 89996
105555
-15559
89996
The difference of the two numbers 105555 and 15559 is 89996.
The estimated difference is 90,000

Question 18.
3454 + 549 + 777
Answer: 4780
3454
549
+777
4780
The sum of three numbers 3454, 549 and 777 is 4780.
The estimated sum is 5000.

Question 19.
10329 – 5784
Answer: 4545
10329
-5784
4545
The difference of two numbers 10329 and 5784 is 4545.
The estimated difference is 4500.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top