McGraw Hill Math Grade 7 Lesson 1.1 Answer Key Place Value

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 7 Answer Key PDF Lesson 1.1 Place Value existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 7 Answer Key Lesson 1.1 Place Value

Exercises Solve

Question 1.
In 231,739,465, the underlined digit is in which place? ________
Answer:
In 231,739,465, the underlined digit 9 is in thousand’s place.

Question 2.
In 92.609, the number 6 is in which place? ________
Answer:
In the number 92.609, the value 6 is in tenths place.

Question 3.
In 2,867,403, the underlined digit is in which place? ________
Answer:
In the number 2,867,403 the value 8 is in hundred thousand place.

Question 4.
In 1.609, the number 1 is in which place? ________
Answer:
In the number 1.609, the value 1 is ones place.

Question 5.
The standard form of the number 7,305.92 has the number 3 in which place? ________
Answer:
In the number 7,305.92, the value 3 is in the hundreds place.

Question 6.
Which digit is in the hundredths place in the number 4,007.951? ________
Answer:
Given number is 4,007.951
We have to find the hundredths place from the given number.
The value 5 is in hundredths place.

Question 7.
In 58,601, the underlined digit is in which place? ________
Answer:
In the number 58,601, the value 6 is in the hundreds place.

Question 8.
The standard form of the number 987 has the number 7 in which place? ____
Answer:
In the standard form of the number 987, the number 7 is in tens place.

Question 9.
In 842.793, the number 9 is in which place? _____
Answer:
In the number 842.793 the value 9 is in hundredth place.

Question 10.
In 753,964,933.41, the number 1 is in which place? ________
Answer:
In the number 753,964,933.41, the number 1 is in hundredths place.

Question 11.
Write the number 7,642 in expanded form. _____
Answer:
The expanded form of 7642 is (7 × 1000) + (6 × 100) + (4 × 10) + (2 × 1)

Question 12.
Write the number 4,340,200 in word form. _____
Answer:
The word form of 4,340,200 is Four million three hundred and forty thousand two hundred.

Question 13.
Write the number (3 × 100,000) + (2 × 10,000) + (6 × 1,000) + (5 × 100) + (2 × 10) + (3 × 1) in standard form. __________
Answer:
The standard form of (3 × 100,000) + (2 × 10,000) + (6 × 1,000) + (5 × 100) + (2 × 10) + (3 × 1) is 326523.

Question 14.
Write the number 4 million, thirty-five in standard form. ________
Answer:
The number 4 million, thirty-five in standard form is 4,000,035.

Question 15.
Write the number 435,401 in expanded form. ________
Answer:
435,401 in the expanded form is (4 × 100,000) + (3 × 10,000) + (5 × 1000) + (4 × 100) + (1 × 1)

Question 16.
Write the number (7 × 10,000) + (9 × 1,000) + (3 × 100) + (2 × 1) in word form. ________
Answer:
The number (7 × 10,000) + (9 × 1,000) + (3 × 100) + (2 × 1) in standard form is 79302.
79302 in word form is seventy nine thousand three hundred and two.

Question 17.
Write the number 7,000,213,034 in expanded form. _____
Answer:
7,000,213,034 in the expanded form is (7 × 1,000,000,000) + (2 × 100,000) + (1 × 10,000) + (3 × 1000) + (3 × 10) + (4 × 1)

Question 18.
Write the number (6 × 100,000) + (8 × 10,000) + (2 × 1,000) + (6 × 100) + (6 × 10) + (5 × 1) in standard form. ________
Answer:
The number (6 × 100,000) + (8 × 10,000) + (2 × 1,000) + (6 × 100) + (6 × 10) + (5 × 1) in standard form is 682665.

Question 19.
Write the number three million, four hundred thirty-one thousand, four hundred in standard form. __________
Answer:
The number three million, four hundred thirty-one thousand, four hundred in standard form is 3,431,400

Question 20.
Write the number 6,000,101 in expanded form. ________
Answer:
The number 6,000,101 in expanded form is (6 × 1,000,000) + (1 × 100) + (1 × 1)

Leave a Comment

Scroll to Top