Practice the questions of **McGraw Hill Math Grade 4 Answer Key PDF** **Chapter 6 Test** to secure good marks & knowledge in the exams.

## McGraw-Hill Math Grade 4 Chapter 6 Test Answer Key

**Find each quotient and remainder. You can draw pictures for each problem if you need help.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

quotient is 8

remainder is 8

Question 2.

Answer:

Explanation:

quotient is 7

remainder is 4

Question 3.

Answer:

Explanation:

quotient is 30

remainder is 4

Question 4.

Answer:

Explanation:

quotient is 2137

remainder is 1

Question 5.

Answer:

Explanation:

quotient is 12

remainder is 0

Question 6.

Answer:

Explanation:

quotient is 22

remainder is 3

Question 7.

Answer:

Explanation:

quotient is 66

remainder is 2

Question 8.

Answer:

Explanation:

quotient is 993

remainder is 3

Question 9.

Answer:

Explanation:

quotient is 9

remainder is 0

Question 10.

Answer:

Explanation:

quotient is 14

remainder is 5

Question 11.

Answer:

Explanation:

quotient is 295

remainder is 1

Question 12.

Answer:

Explanation:

quotient is 1562

remainder is 0

**Use mental math to find each quotient.**

Question 13.

600 Ã· 6 = ___

Answer:

600 Ã· 6 = 100

Explanation:

6 Ã· 6 = 1

6 x 1 = 6

so, we have to add the remaining zeros

Question 14.

540 Ã· 9 = ___

Answer:

540 Ã· 9 = 60

Explanation:

54 Ã· 9 = 6

9 x 6 = 54

9 x 6 = 54

so, we have to add the remaining zeros

Question 15.

320 Ã· 4 = ___

Answer:

320 Ã· 4 = 80

Explanation:

32 Ã· 4 = 8

8 x 4 = 32

so, we have to add the remaining zeros

**Estimate each quotient.**

Question 16.

181 Ã· 3 = ___

Answer:

Explanation:

quotient is 60

remainder is 1

Question 17.

452 Ã· 5 = ___

Answer:

Explanation:

quotient is 90

remainder is 2

Question 18.

876 Ã· 8 = ___

Answer:

Explanation:

quotient is 109

remainder is 4

**Solve. If you divide, explain what the remainder shows.**

Question 19.

A deli has 5 trays of sandwiches. There are 6 sandwiches on each tray. How many sandwiches does the deli have?

___________________

The manager places the sandwiches on 4 shelves. He puts an equal number of sandwiches on each shelf. How many sandwiches does he put on each shelf?

Answer:

he kept 5 sandwiches in shelves.

Explanation:

5 trays of sandwiches.

6 sandwiches on each tray.

5 x 6 = 30

30 Ã·Â 6 = 5

Question 20.

Scott has 348 comic books. He places the comic books into 8 boxes. He puts an equal number of comic books in each box. How many comic books are in each box?

Answer:

Explanation:

Scott has 348 comic books.

He places the comic books into 8 boxes.

43 comic books in each box.

Question 21.

639 people see a movie on Saturday. 711 people see the movie on Sunday. How many people saw the movie in all?

_________________________

427 people bought popcorn during the movie. How many people did not buy popcorn during the movie?

Answer:

1350 people saw the movie

932 people didn’t buy the popcorn

Explanation:

639 on Saturday

711 on Sunday

639 + 711 = 1350

427 buy popcorn

1350 – 427 = 932

Question 22.

Ms. Sing h makes snacks for a party. She has some crackers and 6 paper cups. She puts 25 crackers into each cup. There are no crackers left over. Write an equation that shows this problem. Use the variable x for the total number of crackers.

Answer:

there are 150 crackers.

Explanation:

let n be the total crackers

25 x 6 = x

x = 150