McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 4 Answer Key PDF Chapter 12 Test to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key

Question 1.
What is a ray?
Answer:
A ray is a part of a line that has 1 endpoint
It goes on without end in the other direction.

Question 2.
What is an angle?
Answer:
An angle is a figure formed by two rays that share the same end point
The rays are the sides of angle
The end pint is the vertex of the angle.

Question 3.
Which pair of lines is parallel? Place a checkmark below the correct answer.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 1
Answer:
There are no parallel lines in the given pairs of lines.

Question 4.
Which pair of lines is parallel? Place a checkmark below the correct answer.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 2
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key img 1

Explanation:
The first pair of lines are parallel lines
So, i placed a check mark under the first pair of lines.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 3
How many parallel lines does this shape have? ________
Does this shape have perpendicular lines? ________
Are all four sides the same length? ________
Name the shape. ________
Answer:
The shape have 2 pars of parallel lines
Yes, the shape of perpendicular lines
No, opposite sides are same in length
The name of the shape is parallelogram.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 4
How many parallel lines does this shape have? ________
Does this shape have perpendicular lines? ________
Are all four sides the same length? ________
Name the shape. ________
Answer:
The shape have 2 pars of parallel lines
Yes, the shape of perpendicular lines
All the sides are same in length
The name of the shape is rhombus.

Classify each triangle as equilateral, scalene, or isosceles. Then classify each as acute, obtuse, or right.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 5
Answer:
Right
Scalene

Explanation:
The triangle is right and scalene.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 6
Answer:
Acute
Equilateral

Explanation:
The triangle is an acute and equilateral.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 7
Answer:
Acute
Scalene

Explanation:
The triangle is an acute and scalene.

Question 10.
Draw a line segment. Label it \(\overline{A B}\).
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key img 2

Explanation:
I drew a line segment and labeled it \(\overline{A B}\).

Question 11.
Draw an obtuse angle. Label it ∠RPQ.
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key img 3

Explanation:
I drew an obtuse angle triangle and labeled it ∠RPQ.

Question 12.
Draw a pair of perpendicular lines. Label them \(\overleftrightarrow{M N}\) and \(\overleftrightarrow{O P}\).
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key img 4

Explanation:
I drew a pair of perpendicular lines and labeled the \(\overleftrightarrow{M N}\) and \(\overleftrightarrow{O P}\).

Draw lines of symmetry on each shape if you can.

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 8
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key img 5

Explanation:
I drew 2 lines of symmetry in the given shape.

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 9
Answer:
The above given figure cannot be folded into two equal parts
So, it do not have any lines of symmetry.

Question 15.
Jenny draws this pattern.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key 10
What shapes will complete the pattern?
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 12 Test Answer Key img 6

Explanation:
The pattern is made up circles and triangle
Triangles come after circles and circles come after triangles
So, the missing shapes in the pattern are circles.

Leave a Comment

Scroll to Top