Go Math Grade K Answer Key Chapter 8

Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond

Engaging Type Questions, Real World Scenarios, Unlimited Questions make it easy for you to learn Math in a fun learning way. You can get a good grip on the concepts of Go Math Kindergarten Grade both at Chapter Level and Lesson Level. Access all the Topics of Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 via quick links available for free of cost. Grade K Go Math Chapter 8 Solution Key provided includes questions from Homework Practice, Assessments, Lessons, Mid Chapter Checkpoint, Review Tests, etc.

Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Represent, Count, and Write 20 and Beyond

Diverse Opportunities and embedded mathematical practice make it easy for you to learn, think, explore your knowledge. Enhance your problem-solving skills and become proficient in the concepts of HMH Go Math Grade K Ch 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond by practicing from here. You can access whichever topic you would like to prepare in Go Math Grade K by referring to the direct links available. Just click on them and access the entire concepts within them easily.

Represent, Count, and Write 20 and Beyond

Lesson: 1 Model and Count 20

Lesson: 2 Count and Write to 20

Lesson: 3 Count and Order to 20

Lesson: 4 Problem Solving • Compare Numbers to 20

Mid-Chapter Checkpoint

Lesson: 5 Count to 50 by Ones

Lesson: 6 Count to 100 by Ones

Lesson: 7 Count to 100 by Tens

Lesson: 8 Count by Tens

Represent, Count, and Write 20 and Beyond Show What You Know

DIRECTIONS 1. Circle all of the sets that show 9. 2. Circle all of the sets that show 8. 3. Count and tell how many. Write the number. Circle the number that is less. 4. Write the numbers in order as you count forward.
Explore Numbers to 10
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 1.1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Show-What-You-Know-Question-1
Explanation :
The sets which contains 9 are circled.
3 sets contains 9 count

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 1.2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Show-What-You-Know-Question-2
Explanation :
The sets which contains 8 are circled.
3 sets contains 8 count

Compare Numbers to 10
Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 1.3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Show-What-You-Know-Question-3

Explanation :
Number of apples are 10
Number of oranges are 8
The Number of oranges are lesser than number of apples . The lesser number is circled .
Write Numbers to 10
Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 1.4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Show-What-You-Know-Question-4
Explanation :
The Numbers are written in Ascending order from 3 to 8 .

Represent, Count, and Write 20 and Beyond Vocabulary Builder

DIRECTIONS Point to each otter as you count. Point to the number word that shows how many otters in all. How many are wearing glasses? Write the number.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 1.6
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Show-What-You-Know-Question-4
Explanation:
Number of otters are 18
Number of otters not wearing glasses are 3 which are circled in the above image that is 7,9 and 13 otters.
Number of otters which are wearing glasses = total – number of otters not wearing glasses = 18 – 3 = 15
Both the Number of otters and number of otters wearing glasses are writen in the above Figure .

Represent, Count, and Write 20 and Beyond Game Who Has More?

DIRECTIONS Play with a partner. Each player shuffles a set of numeral cards and places them facedown in a stack. Each player turns over the top card on his or her stack and models that number by placing cube trains on the work space. Partners compare the cube trains. The player with the greater number keeps both of the numeral cards. If both numbers are the same, each player returns the card to the bottom of his or her stack. The player with the most cards at the end of the game wins.

MATERIALS 2 sets of numeral cards 11–20, cubes
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 1.7

Represent, Count, and Write 20 and Beyond Vocabulary Game

DIRECTIONS Shuffle the Word Cards. Place each card facedown on a different square above. A player turns over two cards. If they match, the player tells what they know about the word and keeps the cards. If they do not match, the player turns the cards facedown again. Players take turns. The player with more pairs wins.

MATERIALS 2 sets of Word Cards
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 1.8

The Write Way
DIRECTIONS Draw to show what you know about counting by tens. Reflect Be ready to tell about your drawing.

Lesson 8.1 Model and Count 20

Essential Question How can you show and count 20 objects?

Listen and Draw

DIRECTIONS Use cubes to model 20. Draw the cubes.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 1
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.1-Model-and-Count-20-Listen-Draw
Explanation :
Number of cubes drawn are 20 .
Ten cubes in first frame of ten and another ten in below frame of ten .

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Use cubes to model the number 20. Draw the cubes. 3. Use the cubes from Exercise 2 to model ten-cube trains. Draw the cube trains.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.1-Model-and-Count-20-Share-Show-Question-1
Explanation :
Number of oranges are 20 and the 20 number is traced .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.1-Model-and-Count-20-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of cubes drawn are 20 .
Ten cubes in first frame of ten and another ten in below frame of ten .

Question 3.
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.1-Model-and-Count-20-Share-Show-Question-3
Explanation
Cube train is shown in the above figure with 3 cubes and the 3 number is traced .

DIRECTIONS 4–5. Count and tell how many pieces of fruit. Write the number. Tell a friend how you counted the oranges.
Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.1-Model-and-Count-20-Share-Show-Question-4
Explanation :
The number of oranges are 20 and the number 20 is traced .

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.1-Model-and-Count-20-Share-Show-Question-5
Explanation :
Number of fruits in the above figure are 20 and 20 number is traced .

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 6. Lily makes a necklace with 20 beads. Circle to show the beads Lily uses to make her necklace. 7. How many of each color bead did you circle? Write the numbers. Tell a friend about the number of each color beads. 8. Draw and write to show what you know about 20. Tell a friend about your drawing.
Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.1-Model-and-Count-20-Problem-Solving-Applications-Question-6
Explanation :
Number of beads used for making necklace are circled.
The number of beads are 20 . 10 blue beads and 10 yellow beads .

Question 7.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.1-Model-and-Count-20-Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
The number of beads are 20 . 10 blue beads and 10 yellow beads .

Question 8.
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.1-Model-and-Count-20-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
Th number of triangles drawn are 20 . In the first frame of 10 we have 10 triangles and in another ten of frame we have 10 triangles . In total 20 triangles are drawn .

HOME ACTIVITY • Draw two ten frames on a sheet of paper. Have your child show the number 20 by placing small objects, such as buttons or dried beans, in the ten frames.

Model and Count 20 Homework & Practice 8.1

DIRECTIONS 1–2. Count and tell how many pieces of fruit. Write the number. Tell a friend how you counted the fruit.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Model-and-Count-20-Homework-&-Practice-8.1-Question-1
Explanation :
Number of pear fruits are 20 and the number 20 is written .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Model-and-Count-20-Homework-&-Practice-8.1-Question-2
Explanation :
The number of strawberries are 20 and the number 20 is written .

DIRECTIONS 1–2. Count and tell how many. Write the number. 3. Tell an addition word problem about the boats. Write and trace to complete the addition sentence.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Model-and-Count-20-Homework-&-Practice-8.1-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
The number of cube links are 20. we have 2 sets of cube links each set has 10 cube links.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Model-and-Count-20-Homework-&-Practice-8.1-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
The number of counters are 11 and the number 11 is written

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.1 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Model-and-Count-20-Homework-&-Practice-8.1-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
The number of boats are 5 . one and 4 more . The numbers are traced as shown in above figure .

Lesson 8.2 Count and Write to 20

Essential Question How can you count and write up to 20 with words and numbers?
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.2-Count-and-Write-to-20-Essential-Question

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many pieces of fruit. Trace the numbers as you say them. 2–4. Count and tell how many pieces of fruit. Write the number.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.2-Count-and-Write-to-20-Share-Show-Question-1
Explanation :
The number of Papaya pieces are 20 and the number 20 is traced 3 times.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.2-Count-and-Write-to-20-Share-Show-Question-2
Explanation :
The number of kiwi pieces are 20 and the number 20 is written

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.2-Count-and-Write-to-20-Share-Show-Question-3
Explanation :
The number of Pineapples are 19 and the number 19 is written

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.2-Count-and-Write-to-20-Share-Show-Question-4
Explanation :
The number of Watermelon pieces are 20 and the number 20 is written

DIRECTIONS 5–6. Count and tell how many pieces of fruit. Write the number.
Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.2-Count-and-Write-to-20-Share-Show-Question-5
Explanation :
The number of Apples are 19 and the number 19 is written

Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.2-Count-and-Write-to-20-Share-Show-Question-6
Explanation :
The number of Pears are 20 and the number 20 is written

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. David served fruit at his party. Circle a number to show how many pieces of fruit he served. Draw more fruit to show that number. 8. Draw a set of objects that has a number of objects one greater than 19. Write how many objects are in the set. Tell a friend about your drawing.
Question 7.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.2-Count-and-Write-to-20-Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
Given number of kiwi pieces are 10 and 10 more added
The number of Kiwi Fruit pieces are 20 and the number 20 is circled

Go Math Kindergarten Answer Key Topic 8 Lesson 8.2 Answer Key Question 8.
__________
_ _ _ _ _ _ _ _
___________
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.2-Count-and-Write-to-20-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
The Number of triangles are 18 and one more triangle is added now, the number of triangles are 19 as shown in above figure.

HOME ACTIVITY • Have your child use small objects, such as pebbles or pasta pieces, to show the number 20. Then have him or her write the number on a piece of paper.

Count and Write to 20 Homework & Practice 8.2

DIRECTIONS 1–2. Count and tell how many pieces of fruit. Write the number.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Write-to-20-Homework-&-Practice-8.2-Question-1
Explanation :
The Number of apples are 19 and the number 19 is written .

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Write-to-20-Homework-&-Practice-8.2-Question-2
Explanation :
The Number of oranges are 20 and the number 20 is written .

DIRECTIONS 1–2. Count and tell how many. Write the number. 3. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Write-to-20-Homework-&-Practice-8.2-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
The Number of Apples are 20 and the number 20 is written .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Write-to-20-Homework-&-Practice-8.2-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
The Number of counters are 14 and the number 14 is written .

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.2 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Write-to-20-Homework-&-Practice-8.2-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
The Number of counters are 5 and the number 5 is written .

Lesson 8.3 Count and Order to 20

Essential Question How can you count forward to 20 from a given number?

DIRECTIONS Draw a line under a number. Count forward to 20 from that number. Use the terms greater than and less than to compare and describe the order of numbers. Circle the number that is one greater than the number you underlined. Build cube trains to model the numbers you marked. Draw the cube trains. Circle the larger cube train.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 1

Share and Show

Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 1
DIRECTIONS 1. Count the dots of each color in the ten frames. Write the numbers. 2. Trace and write those numbers in order.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.3-Count-and-Order-to-20-Share-Show-Question-1
Explanation :
The dots were counted and the respective number is written below .

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.3-Count-and-Order-to-20-Share-Show-Question-2
Explanation :
The number are written in ascending order from 1 to 10 .

DIRECTIONS 3. Count the dots of each color in the ten frames. Write the numbers. 4. Trace and write those numbers in order.
Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.3-Count-and-Order-to-20-Share-Show-Question-3
Explanation :
The dots were counted and the respective number is written below .

Go Math Grade Kindergarten Chapter 8 Lesson 3 Answer Key Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.3-Count-and-Order-to-20-Share-Show-Question-4
Explanation :
The number are written in ascending order from 11 to 20 .

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 5. Write to show the numbers in order. Count forward to 20 from one of the numbers you wrote.
Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.3-Count-and-Order-to-20-Problem-Solving-Applications-Question-5
Explanation :
The number are written in ascending order from 1 to 20 .

HOME ACTIVITY • Give your child a set of 11 objects, a set of 12 objects, and a set of 13 objects. Have him or her count the objects in each set and place the sets in order from smallest to largest.

Count and Order to 20 Homework & Practice 8.3

DIRECTIONS 1. Count the dots in each set of ten frames. Trace or write the numbers. 2. Trace and write those numbers in order.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Order-to-20-Homework-&-Practice-8.3-Question-1
Explanation :
The dots were counted and the respective number is written below .

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Order-to-20-Homework-&-Practice-8.3-Question-2
Explanation :
The number are written in ascending order from 11 to 20 .

DIRECTIONS 1. Count forward. Trace and write the numbers in order. 2. Tell an addition word problem about the cats. Write and trace to complete the addition sentence. 3. How many erasers are there? Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Order-to-20-Homework-&-Practice-lesson-Check-Question-1
Explanation :
The number are written in ascending order from 13 to 17 .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Order-to-20-Homework-&-Practice-8.3-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
The Number of Cats are 3 and 4 .
3 and 4 are added we get sum 7

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.3 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-and-Order-to-20-Homework-&-Practice-8.3-Spiral-Review-Question-3
Explanation:
The Number of Erasers are 4 and the number 4 is written .

Lesson 8.4 Problem Solving • Compare Numbers to 20

Essential Question How can you solve problems using the strategy of making a model?

Unlock the Problem

DIRECTIONS Alma has a number of yellow cubes one greater than 15. Juan has a number of green cubes one less than 17. Show the cubes. Compare the sets of cubes. Draw the cubes. Tell a friend about your drawing.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 1

Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.4-Problem-Solving-Compare-Numbers-to-20-Unlock-Problem
Explanation :

Number of cubes with Alma = one greater than 15 = 15 + 1 = 16
Number of cubes with Juan = one less than 17. = 17 – 1 = 16 .

Try Another Problem

DIRECTIONS 1. Kiara has 18 apples. She has a number of apples two greater than Cristobal. Use cubes to model the sets of apples. Compare the sets. Which set is larger? Draw the cubes. Write how many in each set. Circle the greater number. Tell a friend how you compared the numbers.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.4-Problem-Solving-Compare-Numbers-to-20-Try-Another-Problem-Question-1
Explanation :
Number of Apples with Kiara = 18
She has a number of apples two greater than Cristobal.
Number of apples with Cristobal = 18 – 2 = 16.
Kiara has 2 apples more .and the number is circled .

Share and Show

DIRECTIONS 2. Salome has 19 oranges. Zion has a number of oranges two less than Salome. Use cubes to model the sets of oranges. Compare the sets. Which set is smaller? Draw the cubes. Write how many in each set. Circle the number that is less. Tell a friend how you compared the numbers.

Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Lesson 8.4 Question 2.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.4-Problem-Solving-Compare-Numbers-to-20-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of Oranges with Salome are 19 oranges.
Zion has a number of oranges two less than Salome.
Number of Oranges with Zion = 19 – 2 = 17  Oranges .
Salome have greater Oranges than Zion and the Greater number is circled .

Problem Solving • Compare Numbers to 20 Homework & Practice 8.4

DIRECTIONS 1. Teni has 16 berries. She has a number of berries two greater than Marta. Use cubes to model the sets of berries. Compare the sets. Which set is larger? Draw the cubes. Write how many in each set. Circle the greater number. Tell a friend how you compared the numbers. 2. Ben has 18 pears. Sophia has a number of pears two less than Ben. Use cubes to model the sets of pears. Compare the sets. Which set is smaller? Draw the cubes. Write how many in each set. Circle the number that is less. Tell a friend how you compared the numbers.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Problem-Solving-Compare-Numbers-to-20-Homework-&-Practice-8.4-Question-1

Explanation :
Number of Berries with Teni = 16 berries.
She has a number of berries two greater than Marta.

Number of berries with Marta = 16 – 2 = 14 .
Teni have 2 more berries than Marta .
The Greater number is circled

Go Math Kindergarten Chapter 8 Lesson 4 Answer Key Question 2.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Problem-Solving-Compare-Numbers-to-20-Homework-&-Practice-8.4-Question-2
Explanation :
Number of pears with Ben = 18
Sophia has a number of pears two less than Ben.
Number of pears with Sophia = 18 – 2 = 16
Sophia have less Pears and the number is circled .

DIRECTIONS 1. Jim has 20 grapes. Mia has a number of grapes two less than Jim. Use cubes to model the sets of grapes. Compare the sets. Which set is smaller? Draw the cubes. Write how many are in each set. Circle the number that is less. 2. Count and tell how many. Write the number. 3. Count the counters in each set. Circle the set that has a greater number of counters.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Problem-Solving-Compare-Numbers-to-20-Homework-&-Practice-8.4-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number of Grapes with Jim = 20 grapes.
Mia has a number of grapes two less than Jim.
Number of Grapes with Mia = 20 – 2 = 18 grapes.
Mia has less grapes than Jim.  The smaller number is circled .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Problem-Solving-Compare-Numbers-to-20-Homework-&-Practice-8.4-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of counters in the given figure are 16 and the number 16 is written .

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Problem-Solving-Compare-Numbers-to-20-Homework-&-Practice-8.4-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of counters in set one are 3 and number of counters in set 2 is 4.
The greater set is circled .

Represent, Count, and Write 20 and Beyond Mid-Chapter Checkpoint

Concepts and Skills

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Write the number. (K.CC.A.3) 2. Write how many pieces of fruit are in each picture. Circle the number that is less. (K.CC.C.6) 3. Write how many pieces of fruit are in each picture. Circle the number that is greater. (K.CC.C.6) 4. What number comes next in counting order? Circle the number. (K.CC.A.3)
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-1
Explanation :
Number of counters are 20 and the number is written

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-2
Explanation :
Number of apples in the first set are 18
Number of apples in the second set are 17
Number 18 and 17 are written and the smaller number 17 is circled .

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-3
Explanation :
Number of oranges in the first set are 16
Number of oranges in the second set are 15
Number 16 and 15 are written and the greater number 16 is circled .

Question 4.
THINK SMARTER
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.4 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-4
Explanation :
Number are written in ascending order from 15 to 19 .after 18 the next number is 19 .

Lesson 8.5 Count to 50 by Ones

Essential Question How does the order of numbers help you count to 50 by ones?

Listen and Draw

DIRECTIONS Point to each number as you count to 50. Trace the circle around the number 50.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.5 1
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.5-Count-to-50-by-Ones-Listen-Draw

Share and Show

DIRECTIONS 1. Point to each number as you count to 50. Circle the number 15. Begin with 15 and count forward to 50. Draw a line under the number 50.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.5 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.5-Count-to-50-by-Ones-Share-Show-Question-1
Explanation :
Number 15 is circled from 15 the number is counted one by one till 50 as shown in above figure .

DIRECTIONS 2. Look away and point to any number. Circle that number. Count forward from that number. Draw a line under the number 50.
Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.5 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.5-Count-to-50-by-Ones-Share-Show-Question-2

Explanation :
Number 19 is circled . from 19 the number is counted one by one till 50 as shown in above figure .

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 3. I am greater than 17 and less than 19. What number am I? Use blue to color that number. I am greater than 24 and less than 26. What number am I? Use red to color that number.

Go Math Grade K Pdf Lesson 8.5 Answer Key Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.5 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.5-Count-to-50-by-Ones-Problem-Solving-Applications-Question-3
Explanation
. I am greater than 17 and less than 19. – The Number is 18
. I am greater than 24 and less than 26. – The Number is 25

HOME ACTIVITY • Think of a number between 1 and 50. Say greater than and less than to describe your number. Have your child say the number.

Count to 50 by Ones Homework & Practice 8.5

DIRECTIONS 1. Look away and point to any number. Circle that number. Count forward from that number. Draw a line under the number 50.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.5 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-50-by-Ones-Homework-&-Practice-8.5-Question-1
Explanation :
Number 20 is circled . from 20 the number is counted one by one till 50 as shown in above figure .

DIRECTIONS 1. Begin with 1 and count forward to 20. What is the next number? Draw a line under that number. 2. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train. 3. Shelley has 10 counters. Three of her counters are white. The rest of her counters are gray. How many are gray? Complete the subtraction sentence to show the answer.
Lesson Check
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.5 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-50-by-Ones-Homework-&-Practice-8.5- Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Begins at 1 and count forward to 20. That means from 1, 20 steps are moved forward and stops at 20. that next number is 20 it, is underlined.

Spiral Review
Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.5 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-50-by-Ones-Homework-&-Practice-8.5-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of cube links are 7 . first 2 cubes are in black color and another 5 cubes are in white. so, in total 7 linking cubes are there .

Go Math Kindergarten Chapter 8 Lesson 8.5 Answer Key Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.5 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-50-by-Ones-Homework-&-Practice-8.5-Spiral-Review-Question-3

Lesson 8.6 Count to 100 by Ones

Essential Question How does the order of numbers help you count to 100 by ones?

Listen and Draw

DIRECTIONS Point to each number as you count to 100. Trace the circle around the number 100.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.6 1
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.6-Count-to-100-by-Ones-Listen-Draw-Question-1

Share and Show

DIRECTIONS 1. Point to each number as you count to 100. Circle the number 11. Begin with 11 and count forward to 100. Draw a line under the number 100.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.6 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.6-Count-to-100-by-Ones-Share-Show-Question-1
Explanation :
Number 11 is circled . from 11 the number is counted one by one till 100 as shown in above figure .

DIRECTIONS 2. Point to each number as you count to 100. Look away and point to any number. Circle that number. Count forward to 100 from that number. Draw a line under the number 100.
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.6 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.6-Count-to-100-by-Ones-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number 15 is circled . from 15 the number is counted one by one till 100 as shown in above figure .

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 3. Place your finger on the number 15. Write or trace to show the numbers that are “neighbors” to the number 15. Say greater than and less than to describe the numbers. 4. Draw to show what you know about some other “neighbor” numbers in the chart.
Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.6 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.6-Count-to-100-by-Ones-Problem-Solving-Applications-Question-3
Explanation :
The neighbor numbers of 15 are 14 , 16 .
15 is greater than 14 and 15 is lesser than 16 .

Question 4.
Answer:

HOME ACTIVITY • Show your child a calendar. Point to a number on the calendar. Have him or her tell you all the numbers that are “neighbors” to that number.

Count to 100 by Ones Homework & Practice 8.6

DIRECTIONS 1. Point to each number as you count to 100. Look away and point to any number. Circle that number. Count forward to 100 from that number. Draw a line under the number 100.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.6 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-100-by-Ones-Homework-&-Practice-8.6-Question-1
Explanation :
Number 18 is circled . from 18 the number is counted one by one till 100 as shown in above figure .

DIRECTIONS 1. Begin with 71 and count forward to 80. What is the next number? Draw a line under that number. 2. Pete makes the cube train shown. He takes the cube train apart to show how many cubes are gray. Complete the subtraction sentence to show Pete’s cube train. 3. Count how many flowers. Write the number. Draw to show a set of counters that has the same number as the set of flowers. Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.6 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-100-by-Ones-Homework-&-Practice-8.6- Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number 71 is circled . from 71 the number is counted one by one till 80 as shown in above figure .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.6 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-100-by-Ones-Homework-&-Practice-8.6-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Total cubes in the cube train = 4
Number of cubes which are gray = 3
Number of white cubes = 4 – 3 = 1

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.6 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-100-by-Ones-Homework-&-Practice-8.6-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of flowers are 5 and same number of counters are drawn.
Number 5 is written .

Lesson 8.7 Count to 100 by Tens

Essential Question How can you count to 100 by tens on a hundred chart?

Listen and Draw

DIRECTIONS Trace the circles around the numbers that end in a 0. Beginning with 10, count those numbers in order. Tell a friend how you are counting.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.7 1

Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.7-Count-to-100-by-Tens-Listen-Draw
Explanation:
The number ending with 0 are traced as shown in above figure.

Share and Show

DIRECTIONS 1. Write the numbers to complete the counting order to 20. Trace the numbers to complete the counting order to 50. Count by tens as you point to the numbers you wrote and traced.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.7 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.7-Count-to-100-by-Tens-Share-Show-Question-1
Explanation :
Count by tens are 10 , 20 , 30 , 40 and 50 . Numbers 10 and 20 are written and 30,40 and 50 numbers are traced.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 3. Antonio has 10 marbles. Write the number in order. Jasmine has 10 more marbles than Antonio. Write that number in order. Lin has 10 more marbles than Jasmine. Draw a line under the number that shows how many marbles Lin has. When counting by tens, what number comes right after 40? Circle the number.
Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.7 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.7-Count-to-100-by-Tens-Problem-Solving-Applications-Question-3
Explanation :
Number of Marbles with Antonio =10 marbles.
Jasmine has 10 more marbles than Antonio.
Number of Marbles with Jasmine = 10 + 10 = 20
Lin has 10 more marbles than Jasmine.
Number of Marbles with Lin = 20 + 10 = 30 . Number 30 is underlined .
number comes right after 40 is 41 .

HOME ACTIVITY • Show your child a calendar. Use pieces of paper to cover the numbers that end in 0. Ask your child to say the numbers that are covered. Then have him or her remove the pieces of paper to check.

Count to 100 by Tens Homework & Practice 8.7

DIRECTIONS 1. Count by tens as you point to the numbers in the shaded boxes. Start with the number 10. What number do you end with? Draw a line under that number. 2. How many tiles are there? Write the number. 3. Complete the subtraction sentence that matches the cube train.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.7 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-100-by-Tens-Homework-&-Practice-8.7-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number begins at 10 and then count by 10 we get 20, 30 which are underlined .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.7 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-100-by-Tens-Homework-&-Practice-8.7-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of counters are 10 in ten frame of wall and 4 in total 14 counters.
The number 14 is written .

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.7 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-to-100-by-Tens-Homework-&-Practice-8.7-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of linking cubes are 9 and from that 2 linking cubes are crossed so, Remaining linking cubes are 9 – 2 = 7 .

Lesson 8.8 Count by Tens

Essential Question How can you use sets of tens to count to 100?

Share and Show

DIRECTIONS 1–5. Point to each set of 10 as you count by tens. Circle the number that shows how many.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-1
Explanation :
Number of crayons are one set of 10

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of crayons are two set of 10 means 10 + 10 = 20

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-3
Explanation :
Number of crayons are three set of 10 means 10 + 10 +10 = 30

Go Math Chapter 8 Kindergarten Lesson 8 Answer Key Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-4
Explanation :
Number of crayons are four set of 10 means 10 + 10 +10 + 10= 40

Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-5
Explanation :
Number of crayons are five set of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 = 50

DIRECTIONS 6–10. Point to each set of 10 as you count by tens. Circle the number that shows how many.
Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-6
Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are six bunches of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 + 10 = 60

Question 7.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-7
Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are seven bunches of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 70

Question 8.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-8
Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are eight bunches of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 + 10 + 10 +10 = 80

Question 9.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-9
Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are nine bunches of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 + 10 + 10 +10 + 10= 90

Question 10.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Share-Show-Question-10

Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are ten bunches of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 + 10 + 10 +10 + 10 + 10 = 100

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 11. Circle sets of 10 stars. Count the sets of stars by tens.
Question 11.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Lesson-8.8-Count-by-Tens-Problem-Solving-Applications-Question-11
Explanation :
Number of stars of each set are 10
Number of circles formed are 4
Number of stars which are circled are 10 + 10 + 10 + 10 = 40 stars .

HOME ACTIVITY • Give your child some coins or buttons and ten cups. Ask him or her to place ten coins into each cup. Then have him or her point to each cup as he or she counts by tens to 100.

Count by Tens Homework & Practice 8.8

DIRECTIONS 1–5. Point to each set of 10 as you count by tens. Circle the number that shows how many.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-by-Tens-Homework-&-Practice-8.8-Question-1
Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are three bunches of 10 means 10 + 10 +10 = 30

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-by-Tens-Homework-&-Practice-8.8-Question-2
Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are five bunches of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 = 50

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-by-Tens-Homework-&-Practice-8.8-Question-3
Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are six bunches of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 + 10 = 60

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-by-Tens-Homework-&-Practice-8.8-Question-4
Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are nine bunches of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 + 10 + 10 +10 + 10 = 90

Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 16
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-by-Tens-Homework-&-Practice-8.8-Question-5
Explanation :
Each bunch of grapes contains 10
Number of grapes are ten bunches of 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 100

DIRECTIONS 1. Point to each set of 10 as you count by tens. Circle the number that shows how many crayons there are. 2. Count and tell how many. Write the number. 3. Complete the addition sentence to match the cube train.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 17
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-by-Tens-Homework-&-Practice-8.8-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number of crayons in each set are 10
Total Number of crayons in seven sets are 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 70

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 18
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-by-Tens-Homework-&-Practice-8.8-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of counters are 15 and the number 15 is written .

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 8 Represent, Count, and Write 20 and Beyond 8.8 19
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Count-by-Tens-Homework-&-Practice-8.8-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Total Number of linking cubes are 4
Number of gray cubes are 1 and Number of white cubes are 3

Represent, Count, and Write 20 and Beyond Review/Test

DIRECTIONS 1. Match the ten frames to the numbers that tell how many counters. 2. Sandy has 20 beads. Circle how many beads she has. Write the number of beads. 3. Start with 16. Count forward. Trace and write the numbers in order.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-1

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-2
Explanation :
Number of beads with sandy are 20 . Number 20 is written and circled in the figure as shown above .

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-3
Explanation :
Numbers are written in ascending order from 16  to 20

DIRECTIONS 4. Choose all the sets with a number of watermelons less than 18. 5. Begin with 31. Point to each number as you count. Draw a line under the last number counted. 6. Point to each number as you count. Circle the number that comes next in counting order
Question 4.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-4
Explanation :
Number of water melons are counted and written .
Number of water melons less tan 18 are 16 , 15 and 17  as shown in above figure.

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-5
Explanation :
Number 31 is circled . from 31 the number is counted one by one till 50 as shown in above figure .

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-6
Explanation :
The numbers are arranged in ascending order from 94 to 100 .

DIRECTIONS 7. Circle the numbers that end in a zero. 8. Count the crayons by tens. Mark under the number that shows how many. 9. Dexter has 20 pencils. He has a number of pencils 1 greater than Jane. Draw the number of pencils Jane has. Write the number.
Question 7.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-7
Explanation :
Numbers ending with 0 are 90 and 100 . Both the numbers are circled.

Question 8.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-8
Explanation :
Each set of crayons contains 10
Number of crayons are eight sets that 10 means 10 + 10 +10 + 10 + 10 + 10 + 10 +10 = 80

Question 9.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-9
Number of pencils with Dexter are 20
He has a number of pencils 1 greater than Jane.
Number of pencils Jane have are 20 – 1 = 19 .

DIRECTIONS 10. Are the numbers in counting order? Circle Yes or No. 11. Count by tens. Trace and write to complete the counting order. 12. What number does each set of counters show? Write the numbers. Then write the numbers in counting order.
Question 10.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-10

Question 11.
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-11
Explanation :
Number are written in count by tens 10 , 20 , 30 , 40 and 50

Question 12.
THINK SMARTER+
Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 20 and Beyond rt 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-8-Answer-Key-Represent,-Count,-and-Write-20-and-Beyond-Represent-Count-and-Write-20-and-Beyond-Review-Test-Question-12
Explanation :
The number of counters is written and arranged in ascending order as shown in the above figure.

Final Words

Hoping the information shared above regarding the Go Math Grade K Chapter 8 Answer Key has helped you to the possible extent. If you have any queries do leave us your suggestions through the comment box below and our team will look into it. Stay tuned to our site to avail latest updates on Gradewise Go Math Answers at your fingertips.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top