Go Math Grade K Answer Key Chapter 1

Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5

Go Math Grade K Answer Key Chapter 1: Students of Kindergarten will get familiar with the concepts like Representing, Counting, and Writing Numbers from 0 to 5 from here. By going through the Go Math Kindergarten Ch 1 Answer Key you will become proficient in the concepts of math easily. Assess your preparation standard taking the help of the quick resources available here for Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5. All the Solutions are provided in PDF Format for free of cost and you can kick start your preparation taking the help of this study material.

Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5

Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key includes all the Questions from Go Math Grade K Textbooks. All the Topics of Kindergarten Maths are covered here in an efficient manner. You can simply tap on the quick links available to learn the concerned topic in no time. Grade K Go Math Chapter 1 Solution Key is prepared by subject experts adhering to the latest syllabus guidelines and Common Core Curriculum. Download the preparation material available here without paying a single penny and prepare anytime and anywhere.

Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5

Lesson: 1 Model and Count 1 and 2

Lesson: 2 Count and Write 1 and 2

Lesson: 3 Model and Count 3 and 4

Lesson: 4 Count and Write 3 and 4

Mid-Chapter Checkpoint

Lesson: 5 Model and Count to 5

Lesson: 6 Count and Write to 5

Lesson: 7 Algebra • Ways to Make 5

Lesson: 8 Count and Order to 5

Lesson: 9 Problem Solving • Understand 0

Lesson: 10 Identify and Write 0

Curious George

Navel oranges have no seeds.
• How many seeds do you see?

Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Show What You Know

Explore Numbers

Question 1.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 2

Match Numbers to Sets

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 3

This page checks understanding of important skills needed for success in Chapter 1.
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Show What You Know-1
Explanation:
There are 12 Navel oranges.
There are no seeds in the given figure.

DIRECTIONS 1. Circle all of the sets of three oranges. 2. Draw a line to match the number to the set.

Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder

Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder
Explanation:
One chick  – One Flower set.
Two chick – Two Flowers set.
Three chicks – Three Flowers set.

DIRECTIONS
Draw a line to match a set of chicks to a set of flowers.

Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Game: Bus Stop

Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 5

DIRECTIONS
Each player rolls the number cube. The first player to roll a 1 moves to the bus stop marked 1. Continue playing until each player has rolled the numbers in sequence and stopped at each bus stop. The first player to reach 5 wins the game.

MATERIALS game marker for each player, number cube (0–5)

Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Game

Going Places with GOMATH! Words

Number Words
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 5.1
Answer:
Number names:
1 – One – We have One Mouth.
2 – Two – We have Two eyes.
3 – Three – We have Three dogs in our house.
4 – Four – We have Four vehicles in our house.
5 – Five – We have Five sense organs.

DIRECTIONS Say each word. Tell something you know about the word.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 6

DIRECTIONS Shuffle all the cards and place them facedown in a pile. Play with a partner. Place game pieces on START. Take turns choosing a card and moving game pieces to the first space with that word or picture. If a player can tell about the word or picture, the player moves ahead 1 space. Return the card to the bottom of the pile. The first player to reach FINISH wins.

MATERIALS 1 connecting cube per player
• 3 sets of Vocabulary Cards
• 1 set of Picture Cards

Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 7

The Write Way

Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-The Write Way..

Explanation:
Number given to draw = Four or 4.

DIRECTIONS
Trace the 4. Draw to show what you know about 4. Reflect Be ready to tell about your drawing.

Lesson 1.1 Model and Count 1 and 2

Essential Question
How can you show and count 1 and 2 with objects?

Listen and Draw

Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.1 Model and Count 1 and 2
Explanation:
Number of crayons in the given figure:
One crayon – One counter
Two crayon – Two counters in the five frame given shown.

DIRECTIONS
Place a counter on each object in the set as you count them. Move the counters to the five frame. Draw the counters.

Share and Show

Question 1.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Share and Show-1
Explanation:
The count of book is ONE, in the given figure.
Number of counter = One or 1.
Number one is traced.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Share and Show-2
Explanation:
Given Number of tape dispenser are Two.
Number of counters = Two or 2.
Number two is traced.

DIRECTIONS 1–2. Place a counter on each object in the set as you count them. Tell how many counters. Trace the number. Move the counters to the five frame. Draw the counters.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Share and Show-3

Explanation:
Count One, traced One with One Counter in the five frame given shown.

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 13

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Share and Show-4

Explanation:
Count Two, traced Two with Two Counters in the five frame given shown.

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 14

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Share and Show-3

Explanation:
Count One, traced One with One Counter in the five frame given shown.

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 15

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Share and Show-4..

Explanation:
Count Two, traced Two with Two Counters in the five frame given shown.

DIRECTIONS 3–6. Say the number. Count out that many counters in the five frame. Draw the counters.

Problem Solving • Applications

Question 7.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 16
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Problem Solving • Applications-7
Explanation:
Among the Lunch Boxes given in the figure.
Max has 1 lunch box.
=>One Blue Lunch Box belongs to Max.
Jen has 2 matching lunch boxes.
=> Two Red Lunch Boxes belongs to Jen.

Question 8.
Answer:
1 or One number comes after 0 or Zero number.

Question 9.
Answer:
2 or Two number comes after 1 or One number.

DIRECTIONS 7. Jen has 2 matching lunch boxes. Max has 1 lunch box. Circle to show Jen’s lunch boxes. 8. Draw to show what you know about the number 1. 9. Draw to show what you know about the number 2. Tell a friend about your drawings.

HOME ACTIVITY
• Ask your child to show a set that has one or two objects, such as books or buttons. Have him or her point to each object as he or she counts it to tell how many objects are in the set.

Model and Count 1 and 2 Homework & Practice 1.1

Question 1.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 19

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Model and Count 1 and 2 Homework & practice 1.1.1
Explanation:
2 or Two Number.

Explanation:

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 20

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Model and Count 1 and 2 Homework & practice 1.1.2
Explanation:
1 or One Number.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 21

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Model and Count 1 and 2 Homework & practice 1.1.1..

Explanation:
2 or Two Number.

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 22

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Model and Count 1 and 2 Homework & practice 1.1.2..

Explanation:
1 or One Number.

DIRECTIONS
1–4. Say the number. Count out that many counters in the five frame. Draw the counters.

Lesson Check

Question 1.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 23

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Lesson Check-1..

Explanation:
1 or One Number.

Spiral Review

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 24

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Spiral Review-2

Explanation:
2 or Two Number.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 25

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Vocabulary Builder-Spiral Review-3

Explanation:
1 or One Number.

DIRECTIONS 1–3. Trace the number. How many counters would you place in the five frame to show the number? Draw the counters.

Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2

Essential Question
How can you count and write 1 and 2 with words and numbers?

Listen and Draw

Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 26
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Listen and Draw

Explanation:
Number of cubes are One and Two in the given figure.

DIRECTIONS
Count the cubes. Tell how many. Trace the numbers and words.

Share and Show

Question 1.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 27

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-1
Number of camera given in the figure = 1 or One.

Explanation:

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 28

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-2

Explanation:
Number of Red cameras given in the figure = Two or 2.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 29

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-3

Explanation:
Number of Paint bottle given in the figure = one or 1.

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 30

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-4

Explanation:
Number of Paint Brushes given in the figure = Two or 2.

DIRECTIONS
1–2. Count the cubes. Say the number. Trace the numbers. 3–4. Count and tell how many. Write the number.

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 31

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-5
Explanation:
Number of Soap box given in the figure = One or 1.

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 32

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-6

Explanation:
Number of Glue sticks given in the figure = Two or 2.

Question 7.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 33

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-7

Explanation:
Number of markers given in the figure = Two or 2.

Question 8.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 34

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-8

Explanation:
Number of scissors given in the figure = 1 or One.

Question 9.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 35

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-9

Explanation:
Number of Blue Paint bottles given in the figure = 1 or One.

Question 10.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 36

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Share and Show-10
Explanation:
Number of Glue Bottles given in the figure = 2 or Two.

DIRECTIONS
5–10. Count and tell how many. Write the number.

Problem Solving • Applications

Question 11.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 37
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.2 Count and Write 1 and 2-Problem Solving • Applications-11

DIRECTIONS 11. Draw to show what you know about the numbers 1 and 2. Write the number beside each drawing. Tell a friend about your drawings.

HOME ACTIVITY
• Ask your child to write the number 1 on a sheet of paper. Then have him or her find an object that represents that number. Repeat with objects for the number 2.

Count and Write 1 and 2 Homework & Practice 1.2

Question 1.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 38

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 1 and 2 Homework & Practice 1.2.1

Explanation:
Number of White Tigers given in the figure = 1 or One.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 39

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 1 and 2 Homework & Practice 1.2.2

Explanation:
Number of Squirrels given in the figure = Two or 2.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 40

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 1 and 2 Homework & Practice 1.2.3

Explanation:
Number of Elephants given in the figure = Two or 2.

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 41

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 1 and 2 Homework & Practice 1.2.4

Explanation:
Number of Foxes given in the figure = One or 1.

DIRECTIONS
1–4. Count and tell how many. Write the number.

Lesson Check

Question 1.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 42

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson Check-1

Explanation:
Number of Cameras given in the figure = One or 1.

Spiral Review

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 43

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Spiral Review-2.

Explanation:
Number given in the figure = 2 or Two.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 44

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Spiral Review-3.

Explanation:
Number given in the figure = 1 or One.

DIRECTIONS
1. Count and tell how many cubes. Write the number. 2–3. Trace the number. How many counters would you place in the five frame to show the number? Draw the counters.

Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4

Essential Question
How can you show and count 3 and 4 with objects?

Listen and Draw

Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 45

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Listen and Draw.

Explanation:
Number of Orange Horses given in the figure = Three or 3.
Number of Red Horses given in the figure = Four or 4.

DIRECTIONS
Place a counter on each object in the set as you count them. Move the counters to the five frame. Draw the counters.

Share and Show

Question 1.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 46

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Share and Show-1.

Explanation:

Number of Toy Horses given in the figure = Three or 3.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 47

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Share and Show-2.
Explanation:
Number of Turtle given in the figure = Four or 4.

DIRECTIONS
1–2. Place a counter on each object in the set as you count them. Tell how many counters. Trace the number. Move the counters to the five frame. Draw the counters.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 48

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Share and Show-3

Explanation:
Number given = Three or 3.

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 48.1

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Share and Show-4

Explanation:
Number given = Four or 4.

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 49

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Share and Show-5
Explanation:
Number given = Four or 4.

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 50

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Share and Show-6

Explanation:
Number given = Three or 3.

DIRECTIONS
3–6. Say the number as you trace it. Count out that many counters in the five frame. Draw the counters.

Problem Solving • Applications

Question 7.
Go Math Grade K Chapter 1 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 51

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Problem Solving • Applications-7
Explanation:
Lukas has 3 matching toys.
=> Lukas Toys given in the figure = Frog Toys = Three or 3
Jon has a number of matching toys greater than Lukas.
=> Jon toys given in the figure = duck Toys = Four or 4.

Question 8.
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Problem Solving • Applications-8
Explanation:
Number Three always comes after two number.

Question 9.
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Problem Solving • Applications-9
Explanation:
Number Four always comes after three number.

DIRECTIONS
7. Lukas has 3 matching toys. Jon has a number of matching toys greater than Lukas. Circle to show Jon’s toys. 8. Draw to show what you know about the number 3. 9. Draw to show what you know about the number 4. Tell a friend about your drawings.

HOME ACTIVITY
• Draw a five frame or cut an egg carton to have just five sections. Have your child show a set of up to four objects and place the objects in the five frame.

Model and Count 3 and 4 Homework & Practice 1.3

Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 54
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Model and Count 3 and 4 Homework & Practice 4.3.1

Explanation:
Number Three always comes after two number.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 55

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Model and Count 3 and 4 Homework & Practice 4.3.2

Explanation:
Number Four always comes after three number.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 56

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Model and Count 3 and 4 Homework & Practice 4.3.3
Explanation:
Number Three always comes after two number.

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 57

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Model and Count 3 and 4 Homework & Practice 4.3.4

Explanation:
Number Four always comes after three number.

DIRECTIONS
1–4. Say the number as you trace it. Count out that many counters in the five frame. Draw the counters.

Lesson Check

Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 58

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Lesson Check-1

Spiral Review

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 59

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Spiral Review-2

Explanation:
Number of Umbrellas in the given figure = Two or 2.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 60

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.3 Model and Count 3 and 4-Spiral Review-3
Explanation:
Number given in the figure = One or 1.

DIRECTIONS
1. Trace the number. How many counters would you place in the five frame to show the number? Draw the counters. 2. Count and tell how many umbrellas. Write the number. 3. Trace the number. How many counters would you place in the five frame to show the number? Draw the counters.

Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4

Essential Question
How can you count and write 3 and 4 with words and numbers?

Listen and Draw

Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 61

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count,-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Listen and Draw

Explanation:
Numbers given in the figure = Three (3) and Four (4).

DIRECTIONS
Count the cubes. Tell how many. Trace the numbers and the words.

Share and Show

Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 62

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-1
Explanation:
Number of cameras given in the figure = 3 or Three.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 63

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-2

Explanation:
Number of Blue cameras given in the figure = Four or 4.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 64

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-3

Explanation:
Number of Aero planes given in the figure =  Three or 3.

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 65

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-4

Explanation:
Number of Fire Trucks given in the figure = Four or 4.

DIRECTIONS
1–2. Count the cubes. Say the number. Trace the numbers. 3–4. Count and tell how many. Write the number.

Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 66

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-5

Explanation:
Number of footballs given in the figure = Three or 3.

Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 67

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-6

Explanation:
Number of Basket Balls given in the figure = Four or 4.

Question 7.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 68

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-7

Explanation:
Number of Base Balls given in the figure = Four or 4.

Question 8.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 69

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-8

Explanation:
Number of  Color Balls given in the figure = Three or 3.

Question 9.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 70

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-9

Explanation:
Number of  Balls given in the figure = Three or 3.

Question 10.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 71

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.4 Count and Write 3 and 4-Share and Show-10

Explanation:
Number of Balls given in the figure = Four or 4.

DIRECTIONS
5–10. Count and tell how many. Write the number.

HOME ACTIVITY
• Ask your child to show a set of three or four objects. Have him or her write the number on paper to show how many objects.

Count and Write 3 and 4 Homework & Practice 1.4

Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 72

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 3 and 4 Homework & Practice 1.4.1

Explanation:
Number of Grasshoppers given in the figure = Three or 3.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 73

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 3 and 4 Homework & Practice 1.4.2

Explanation:
Number of Bugs given in the figure = Four or 4.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 74

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 3 and 4 Homework & Practice 1.4.3

Explanation:
Number of Turtles given in the figure = Three or 3.

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 75

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 3 and 4 Homework & Practice 1.4.4

Explanation:
Number of Flies given in the figure = Four or 4.

 

Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 76

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 3 and 4 Homework & Practice 1.4.5

Explanation:
Number of Butterflies given in the figure = Four or 4.

Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 77

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 3 and 4 Homework & Practice 1.4.6

Explanation:
Number of mics given in the figure = Three or 3.

DIRECTIONS
1–6. Count and tell how many. Write the number.

Lesson Check

Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 78
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 3 and 4 Homework & Practice-Lesson Check-1

Explanation:
Number of Butterflies given in the figure = Four or 4.

Spiral Review

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 79

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 3 and 4 Homework & Practice-Spiral Review-2

Explanation:
Number given in the figure = Four or 4.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 80

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write 3 and 4 Homework & Practice-Spiral Review-3

Explanation:
Number of Roses given in the figure = Two or 2.

DIRECTIONS
1. Count and tell how many butterflies. Write the number. 2. Trace the number. How many counters would you place in the five frame to show the number? Draw the counters. 3. Count and tell how many flowers. Write the number.

Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Mid-Chapter Checkpoint

Concepts and Skills

Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 81

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Mid-Chapter Checkpoint-1

Explanation:
Number given to draw in the figure = Three or 3.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 82

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Mid-Chapter Checkpoint-2

Explanation:
Number of Glue Bottles given in the figure = Two or 2.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 83

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Mid-Chapter Checkpoint-3

Explanation:
Number of Fire Trucks given in the figure = Four or 4.

Question 4.
THINK SMARTER
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 84

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Mid-THINK SMARTER-4

Explanation:
Number of Purple Bags given in the figure = Three or 3.
Number of Orange Bags given in the figure = Four or 4.
Number of Red Bags given in the figure = Three or 3.

DIRECTIONS
1. Place counters in the five frame to show the number 3. Draw the counters. Write the number. 2–3. Count and tell how many. Write the number. 4. Count each set of bags. Circle all the sets that show 3 bags.

Lesson 1.5 Model and Count to 5

Essential Question
How can you show and count up to 5 objects?

Listen and Draw

Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 85

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Listen and Draw

Explanation:
Number of Oranges given in the figure = Five or 5.

DIRECTIONS
Place a counter on each orange as you count them. Move the counters to the five frame. Draw the counters.

Share and Show

Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 86

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Share and Show-1

Explanation:
Number of Lemons given in the figure = Five or 5.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 87

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Share and Show-2

Explanation:
Number of Green Lemons given in the figure = Five or 5.

DIRECTIONS
1–2. Place a counter on each object in the set as you count them. Tell how many counters. Trace the number. Move the counters to the five frame. Draw the counters.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 88

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Share and Show-3

Explanation:
Number given in the figure = Five or 5.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 89

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Share and Show-4
Explanation:
Number given in the figure = Four or 4.

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 90

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Share and Show-5

Explanation:
Number given in the figure = Five or 5.

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 91

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Share and Show-6

Explanation:
Number given in the figure = Three or 3.

DIRECTIONS
3. Place counters to show five. Draw the counters. Write the number. 4. Place counters to show four. Draw the counters. Write the number. 5. Place counters to show five. Draw the counters. Write the number. 6. Place counters to show three. Draw the counters. Write the number.

Problem Solving • Applications

Question 7.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 92

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Problem Solving • Applications-7

Explanation:
Number of Green Lemons given in the figure = Five or 5.
Number of Oranges given in the figure = Four or 4.
Number of Yellow Lemons given in the figure = Five or 5.

Question 8.
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Problem Solving • Applications-8

Explanation:
Number given in the figure to draw = Five or 5.
Number Five or 5 is greater than Number Four or 4.

DIRECTIONS
7. Carl needs 5 pieces of each kind of fruit. Circle to show all the sets Carl could use. 8. Draw to show what you know about the number 5. Tell a friend about your drawing.

Model and Count to 5 Homework & Practice 1.5

Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 94

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Model and Count to 5 Homework & Practice 1.5.1

Explanation:
Number given to draw in the figure = Five or 5.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 95

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Model and Count to 5 Homework & Practice 1.5.2

Explanation:
Number given to draw in the figure = Three or 3.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 96

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Model and Count to 5 Homework & Practice 1.5.3

Explanation:
Number given to draw in the figure = Four or 4.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 97

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Model and Count to 5 Homework & Practice 1.5.4

Explanation:
Number given to draw in the figure = Five or 5.

DIRECTIONS 1. Place counters to show five. Draw the counters. Write the number. 2. Place counters to show three. Draw the counters. Write the number. 3. Place counters to show four. Draw the counters. Write the number. 4. Place counters to show five. Draw the counters. Write the number.

Lesson Check

Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 98

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Lesson Check-1

Explanation:
Number given to draw in the figure = Five or 5.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 99

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Lesson Check-2

Explanation:
Number of Cars given in the figure = Three or 3.

Spiral Review

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 100

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.5 Model and Count to 5-Lesson Check-3

Explanation:
Number of Fishes given in the figure = Two or 2.

DIRECTIONS 1. Trace the number. How many counters would you place in the five frame to show the number? Draw the counters. 2–3. Count and tell how many. Write the number.

Lesson 1.6 Count and Write to 5

Essential Question
How can you count and write up to 5 with words and numbers?

Listen and Draw

Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 101

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.6 Count and Write to 5-Listen and Draw

Explanation:
Number of Apples given in the figure = Five or 5.

DIRECTIONS
Count the cubes. Tell how many. Trace the numbers and the word. Count the apples. Tell how many. Trace the numbers.

Share and Show

Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 102

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.6 Count and Write to 5-Share and Show-1

Explanation:
Number of Apples given in the figure = Five or 5.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 103

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.6 Count and Write to 5-Share and Show-2

Explanation:
Number of Five set of Apples given in the figure = 3 or Three sets.

DIRECTIONS
1. Count and tell how many apples. Trace the numbers. 2. Circle all the sets of five apples.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 104
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.6 Count and Write to 5-Share and Show-3

Explanation:
Number of Apples given in the figure = Five or 5.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 105

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.6 Count and Write to 5-Share and Show-4

Explanation:
Number of Apples given in the figure = Four or 4.

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 106

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.6 Count and Write to 5-Share and Show-5

Explanation:
Number of Apples given in the figure = Three or 3.

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 107

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.6 Count and Write to 5-Share and Show-6

Explanation:
Number of Apples given in the figure = Five or 5.

DIRECTIONS
3–6. Count and tell how many apples. Write the number.

Problem Solving • Applications

Question 7.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 108

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.6 Count and Write to 5-Share and Show-7

Explanation:
Five or 5 number always comes next to the Four or 4 number.

DIRECTIONS
7. Draw to show what you know about the number 5. Write the number. Tell a friend about your drawing.

HOME ACTIVITY
• Ask your child to write the number 5 on a sheet of paper. Then have him or her find objects to show that number.

Count and Write to 5 Homework & Practice 1.6

Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 109
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write to 5 Homework & Practice 1.6.1

Explanation:
Number of Pencils given in the figure = Four or 4.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 110

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write to 5 Homework & Practice 1.6.2

Explanation:
Number of Crayons given in the figure = five or 5.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 111

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write to 5 Homework & Practice 1.6.3

Explanation:
Number of Erasers given in the figure = Three or 3.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 112

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write to 5 Homework & Practice 1.6.4

Explanation:
Number of Paint brushes given in the figure = Five or 5.

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 113

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write to 5 Homework & Practice 1.6.5

Explanation:
Number of Scissors given in the figure = Five or 5.

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 114

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Count and Write to 5 Homework & Practice 1.6.6

Explanation:
Number of Glue Bottles given in the figure = Five or 5.

DIRECTIONS 1–6. Count and tell how many. Write the number.

Lesson Check

Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 115

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson Check-1

Explanation:
Number of Lions given in the figure = Five or 5.

Spiral Review

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 116

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-1.6-Spiral Review-1

Explanation:
Number given in the figure = Four or 4.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 117

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-1.6-Spiral Review-3

Explanation:
Number of Cameras given in the figure = Two or 2.

DIRECTIONS 1. Count and tell how many animals. Write the number. 2. Trace the number. How many counters would you place in the five frame to show the number? Draw the counters. 3. Count and tell how many cubes. Write the number.

Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5

Essential Question
How can you use two sets of objects to show 5 in more than one way?

Listen and Draw

Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 118
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Listen and Draw

Explanation:
Number of Red Marbles in the given Figure = Three or 3
Number of Yellow Marbles in the given Figure = Two or 2.

DIRECTIONS
Jessica has 5 marbles in the bag. The marbles can be red or yellow. Describe the marbles that might be in Jessica’s bag. Use counters to show one pair of marbles. Trace and color the counters.

Share and Show

Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 119
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Share and Show-1

Explanation:
Number of Red counters in the given figure = Four or 4.
Number of Yellow counters in the given figure = One or 1.
Number of total counters in the given figure = Number of Red counters + Number of Yellow counters
= 4 + 1
= 5.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 120
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Share and Show-2

Explanation:
Number of Red counters in the given figure = Two or 2.
Number of Yellow counters in the given figure = Three or 3.
Number of total counters in the given figure = Number of Red counters in the given figure + Number of Yellow counters in the given figure
= 2 + 3
= 5.

DIRECTIONS 1. Look at the counters in the five frame. Trace the numbers to show the pair that makes 5. 2. Use two colors of counters to show a different way to make 5. Write the numbers to show the pair that makes 5.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 121
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Share and Show-3
Explanation:
Number of Red counters in the given figure = Three or 3
Number of Yellow counters in the given figure = Two or 2.
Number of total counters in the given figure = Number of Red counters in the given figure + Number of Yellow counters in the given figure
= 3 + 2
= 5.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 122

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Share and Show-4

Explanation:
Number of Red counters in the given figure = One or 1.
Number of Yellow counters in the given figure = Four or 4.
Number of total counters in the given figure = Number of Red counters in the given figure + Number of Yellow counters in the given figure
= 1 + 4
= 5.

DIRECTIONS 3–4. Use 1 Tools or two colors of counters to show a different way to make 5. Write the numbers to show the pair that makes 5.

Problem Solving • Applications

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 123

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Problem Solving • Applications-5
Explanation:
Number of Red counters in the given figure = One or 1.
Number of Yellow counters in the given figure = Four or 4.
Number of total counters in the given figure = Number of Red counters  + Number of Yellow counters
= 1 + 4
= 5.

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 124

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Problem Solving • Applications-6

Explanation:
Number of Blue cubes in the given figure = Three or 3.
Number of Red cubes in the given figure = Two or 2.
Number of total counters in the given figure = Number of Blue cubes  + Number of Red cubes
= 3 + 2
= 5.

DIRECTIONS 5. Austin has 5 counters. One counter is red. How many yellow counters does he have? Color the counters. 6. Madison has 5 red and blue cubes. Color to show the cubes. Write the pair of numbers that makes up Madison’s cubes.

Algebra • Ways to Make 5 Homework & Practice 1.7

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 125

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Algebra • Ways to Make 5 Homework & Practice 1.7-1

Explanation:
Number of Red counters in the given figure = Four or 4.
Number of Yellow counters in the given figure = One or 1.
Number of total counters in the given figure = Number of Red counters  + Number of Yellow counters
= 4 + 1
= 5.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 126

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Algebra • Ways to Make 5 Homework & Practice 1.7-2

Explanation:
Number of Red counters in the given figure = Two or 2.
Number of Yellow counters in the given figure = Three or 3.
Number of total counters in the given figure = Number of Red counters  + Number of Yellow counters
= 3 + 2
= 5.

DIRECTIONS 1–2. Use two colors of counters to show a way to make 5. Color to show the counters. Write the numbers to show the pair that makes 5.

Lesson Check

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 127

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Lesson Check-1

Explanation:
Number of Grey counters given in the figure = Two or 2.
Number of more counters can b placed  in the given figure = Three or 3.

Spiral Review

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 128

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Spiral Review-2

Explanation:
Number of bugs Given in the figure = Five or 5.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 129

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.7 Algebra • Ways to Make 5-Spiral Review-3
Explanation:
Number of Aero planes given in the figure = Four or 4.

DIRECTIONS 1. How many more counters would you place in the five frame to show a way to make 5? Draw the counters. Write the number. 2–3. Count and tell how many. Write the number.

Lesson 1.8 Count and Order to 5

Essential Question
How do you know that the order of numbers is the same as a set of objects that is one larger?

Listen and Draw

Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 130

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.8 Count and Order to 5-Listen and Draw

Explanation:
Total Number of Cubes towers= Five or 5.

DIRECTIONS Use cubes to make cube towers that have 1 to 5 cubes. Place the cube towers in order to match the numbers 1 to 5. Draw the cube towers in order.

Share and Show

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 131

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.8 Count and Order to 5-Share and Show-1

Explanation:
Number of cubes in the cube Train = Five or 5.

DIRECTIONS 1. Use cubes to make cube trains that have 1 to 5 cubes. Place the cube trains in order beginning with 1. Draw the cube trains and trace or write the numbers in order. Tell a friend what you know about the numbers and the cube trains.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 132

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.8 Count and Order to 5-Share and Show-2

Explanation:
Number of Books Given in the figure = One or 1.
Number of Scissors Given in the figure = Four or 4.
Number of Cat Books Given in the figure = Two or 2.
Number of Rubbers Given in the figure =  Five or 5.
Number of Soaps Boxes Given in the figure = Three or 3.

DIRECTIONS 2. Count the objects in each set. Write the number beside the set of objects. Write those numbers in order beginning with the number 1.

Problem Solving • Applications

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 133

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.8 Count and Order to 5-Problem Solving • Applications-3

Explanation:
The set of the blocks given in the figure are from 1 to 5.

Question 4.
Answer:
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 133

Explanation:
The blocks given in the figure are starting from number 1 to 5. The order of the sets is one longer the other number.

DIRECTIONS 3. Paul has a set of blocks that is one larger than a set of 3 blocks. Circle Paul’s blocks. Check to make sure your answer makes sense. 4. Draw to show what you know about the order of sets 1 to 5. Tell a friend about your drawing.

Count and Order to 5 Homework & Practice 1.8

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 135

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.8-Count and Order to 5 Homework & Practice 1.8.1

Explanation:
Number of Tents given in the figure = One or 1.
Number of Sea shells given in the figure = five or 5.
Number of Buckets given in the figure = Two or 2.
Number of Soil diggers given in the figure = Four or 4.
Number of Stars given in the figure = Three or 3.

DIRECTIONS 1. Count the objects in each set. Write the number beside the set of objects. Write those numbers in order beginning with the number 1.

Lesson Check

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 136

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.8-Lesson Check-1

Explanation:
Numbers given in the figure are from 1 to 5.
The missing number in the given figure = Four or 4.

Spiral Review

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 137

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.8-Spiral Review-2

Explanation:
Number of Stars given in the figure = Four or 4.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 138

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.8-Spiral Review-3

Explanation:
Number given in the figure to trace = Three or 3.

DIRECTIONS 1. Trace or write the numbers in order. 2. Count and tell how many stars. Write the number. 3. Trace the number. How many counters would you place in the five frame to show the number? Draw the counters.

Lesson 1.9 Problem Solving • Understand 0

Essential Question
How can you solve problems using the strategy make a model?

Unlock the Problem
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 139

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.9 Problem Solving • Understand 0-Unlock the Problem

Explanation:
Number of Horses in the pen = Two or 2.
Number of Horses leave the pen n go to the field = Two or 2.
Number of Horses left in the pen = Number of Horses in the pen – Number of Horses leave the pen n go to the field
= 2 – 2
= 0.

DIRECTIONS Use counters to model this problem. There are two horses in the pen. The horses leave the pen and go to the field. How many horses are in the pen now? Trace the number. Tell a friend what you know about that number.

Try Another Problem

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 140

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.9 Problem Solving • Understand 0-Try Another Problem-1

Explanation:
Number of counters used to represent backpacks in the given figure = Three or 3.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 141

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.9 Problem Solving • Understand 0-Try Another Problem-2

Explanation:
Number of Backpacks given in the figure = Three or 3.
Number of Backpacks Taken by the children each  in the given figure = Three or 3.
Number of Backpacks left = Number of Backpacks given in the figure – Number of Backpacks Taken by the children each  in the given figure
= 3 – 3
= 0.

DIRECTIONS 1. Use counters to model this problem. Three children each have one backpack on a peg. Draw counters to show the backpacks. How many backpacks are there? Write the number. 2. Use counters to model a backpack on each peg. Three children each take one backpack. How many backpacks are there now? Write the number.

Share and Show

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 142

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.9 Problem Solving • Understand 0-Share and Show-3

Explanation:
Number of Books Drew has = One or 1.
Adam has one fewer book than Drew
=> Number of Books Adam has = 1 – 1 = 0.

Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 143

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.9 Problem Solving • Understand 0-Share and Show-4

Explanation:
Number of Pencils Bradley has = Zero or 0.
Matt has one more pencil than Bradley.
=>Number of pencils Matt has = 1 or One.

DIRECTIONS Use counters to model these problems. 3. Drew has one book. Adam has one fewer book than Drew. How many books does Adam have? Write the number. 4. Bradley has no pencils. Matt has one more pencil than Bradley. How many pencils does Matt have? Write the number.

On Your Own

Question 5.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 144

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.9 Problem Solving • Understand 0-Share and Show-5

Explanation:
Number of apples Vera has = 2 or Two.
Number of Apples Vera eats = One or 1.
Number of Apples given to her Friend = One or 1.
Number of Apples  Vera has now = Number of apples Vera has – (Number of Apples Vera eats + Number of Apples given to her Friend )
= 2 – (1 + 1)
= 2 – 2
= 0.

Question 6.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 145

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.9 Problem Solving • Understand 0-Share and Show-6

Explanation:
Number of Crayons Amy has = Three or 3.
Now she has no crayons.
=> Number of Crayons Amy has now = Zero or 0.
Number of Crayons Amy gives away = Number of Crayons Amy has – Number of Crayons Amy has now
= 3 – 3
=0.

DIRECTIONS 5. Vera has 2 apples. She eats 1 apple and gives 1 apple to her friend. How many apples does Vera have now? Write the number. 6. Amy has 3 crayons. She gives some away. Now she has no crayons. How many crayons did she give away? Write the number.

HOME ACTIVITY
• Have your child place a set of up to five coins in a cup. Remove some or all of the coins and have him or her tell how many coins are in the cup and write the number.

Problem Solving • Understand 0 Homework & Practice 1.9

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 146

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Problem Solving • Understand 0 Homework & Practice 1.9.1

Explanation:
Number of juice box Oliver has = One or 1.
Lucy has one fewer juice box than Oliver.
=>Number of juice box Lucy has =Number of juice box Oliver has – 1
= 1 – 1
= Zero or 0.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 147

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Problem Solving • Understand 0 Homework & Practice 1.9.2

Number of Books Jessica has = Zero or 0.
Wesley has 2 more books than Jessica.
=> Number of Books Wesley has = Number of Books Jessica has  + 2
=> 0 + 2
=> 2

Explanation:

DIRECTIONS Use counters to model these problems. 1. Oliver has one juice box. Lucy has one fewer juice box than Oliver. How many juice boxes does Lucy have? Write the number. 2. Jessica has no books. Wesley has 2 more books than Jessica. How many books does Wesley have? Write the number.

Lesson Check

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 148
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson Check-1

Explanation:
Number of apples Eva has in her basket = Two or 2
Number of apples Eva eats = One or 1.
Number of apples Eva  gives to her friend = One or 1.
Number of apples Eva has in her basket = Number of apples Eva has in her basket + ( Number of apples Eva eats + Number of apples Eva  gives to her friend )
= 2 – ( 1 + 1)
= 2 – 2
= 0.

Spiral Review

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 149

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson Check-2

Explanation:
Number of Cameras given in the figure = Three or 3.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 150

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson Check-3

Explanation:
Number of Squirrels given in the figure = One or 1.

DIRECTIONS 1. Use counters to model this problem. Eva has 2 apples in her basket. She eats 1 apple and gives 1 apple to her friend. How many apples does Eva have now? Write the number. 2–3. Count and tell how many. Write the number.

Lesson 1.10 Identify and Write 0

Essential Question
How can you identify and write 0 with words and numbers?

Listen and Draw

Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 151

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson 1.10 Identify and Write 0-Listen and Draw

Explanation:
Number of Fishes given in the picture = Zero or 0.
Number Zero means no value.

DIRECTIONS How many fish are in the bowl? Trace the numbers and the word. Tell a friend what you know about that number.

Share and Show

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 152
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Share and Show-1

Explanation:
Number of Fishes given in the picture = Zero or 0.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 153

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Share and Show-2

Explanation:
Number of Fishes given in the picture = One or 1.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 154

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Share and Show-3

Explanation:
Number of Fishes given in the picture = Two or 2.

Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 155

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Share and Show-4

Explanation:
Number of Fishes given in the picture = Zero or 0.

DIRECTIONS 1. How many fish are in the tank? Trace the number. 2–4. How many fish are in the tank? Write the number. Circle the tanks that have 0 fish.

Question 5.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 156

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Share and Show-5

Explanation:
Number of Fishes given in the picture = Zero or 0.

Question 6.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 157

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Share and Show-6

Explanation:
Number of Fishes given in the picture = Three or 3.

Question 7.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 158

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Share and Show-7

Explanation:
Number of Fishes given in the picture = Zero or 0.

Question 8.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 159

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Share and Show-8

Explanation:
Number of Fishes given in the picture = Zero or 0.

DIRECTIONS
5–8. How many fish are in the tank? Write the number. Circle the tanks that have 0 fish.

Problem Solving • Applications

Question 9.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 160

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Problem Solving • Applications-9

Explanation:
Bryce has two fish. Chris has no fish.
=> Number of Fishes Bryce has = Two or 2.
=> Number of Fishes Chris has = Zero or 0.

Question 10.
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Problem Solving • Applications-10
Explanation:
Number Zero means no value.

DIRECTIONS 9. Bryce has two fish. Chris has no fish. Circle to show which fish bowl belongs to Chris. 10. Draw to show what you know about the number 0. Tell a friend about your drawing.

HOME ACTIVITY
• Draw a five frame or use an egg carton that has just five sections. Have your child show a set of up to 3 or 4 objects and place the objects in the five frame. Then have him or her remove the objects and tell how many are in the five frame.

Identify and Write 0 Homework & Practice 1.10

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 162

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Identify and Write 0 Homework & Practice 1.10.1

Explanation:
Number of Birds in the cage = Zero or 0.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 163

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Identify and Write 0 Homework & Practice 1.10.2

Explanation:
Number of Birds in the cage = Two or 2.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 164

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Identify and Write 0 Homework & Practice 1.10.3

Explanation:
Number of Birds in the cage = Zero or 0.

Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 165

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Identify and Write 0 Homework & Practice 1.10.4

Explanation:
Number of Birds in the cage = One or 1.

DIRECTIONS 1–4. How many birds are in the cage? Write the number. Circle the cages that have 0 birds.

Lesson Check

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 166

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Lesson Check-1

Explanation:
Number of Fishes in the cage = Zero or 0.

Spiral Review

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 167

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Spiral Review-2

Explanation:
Number of Soccer’s given in the figure = Five or 5.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 168

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-Numbers-0-to-5-Spiral Review-3

Explanation:
Number of Marbles drawn in the figure = Five or 5.

DIRECTIONS 1. How many fish are in the bowl? Write the number. 2. Count and tell how many. Write the number. 3. Draw a set of 5 marbles. Write the number.

Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 Chapter 1 Review/Test

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 169

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.1

Explanation:
Number of Fishes in the given figure = One or 1.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 170

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.2

Explanation:
Number of Fire Trucks given in the figure = five or 5.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 171

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.3

Explanation:
Number of Eggs given in the figure = Zero or 0.

Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 172

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.4

Explanation:
Number of Apples given in the figure = Two or 2.

Question 5.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 173

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.5

Explanation:
Number of Soccer’s given in the figure = Three or 3.

DIRECTIONS
1–2. Choose all the answers that tell how many. 3. How many eggs are in the nest? Write the number. 4–5. Count how many. Write the number.

Question 6.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 174

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.6

Explanation:
Number of Coconuts given in the figure = Four and Five and Four.

Question 7.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 175

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.7

Explanation:
Number of Cubes given in the figure = One to Five.

Question 8.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 176

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.8

Explanation:
Numbers are in counting order from One to Five.

DIRECTIONS 6. Circle all sets that show 4. 7. Count the cubes in each tower. Write the number. 8. Write the numbers 1 to 5 in counting order.

Question 9.
THINK SMARTER
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 177

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.9

Explanation:
Numbers 4,2,1 are in counting order = No.
Numbers 3,4,5 are in counting order = No.
Numbers 1,2,3 are in counting order = Yes.

Question 10.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 178

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.10

Explanation:
Three children each bring one book to school.
=> Numbers of Books Three Children each bring to school = Three or 3.

Question 11.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 179

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.11

Explanation:
Sam has no apples in a basket.
=> Number of Apples Sam has in the basket = Zero or 0.

Question 12.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 180

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest.12

Explanation:
There are two apples on the table. Kia takes the two apples to a friend.
Number of Apples on the Table = Two or 2.
Number of Apples Kia takes to her friend = Two or 2.
Number of Apples are on the Table now = Number of Apples on the Table – Number of Apples Kia takes to her friend
= 2 – 2
= 0.

DIRECTIONS 9. Are the numbers in counting order? Choose Yes or No. 10. Three children each bring one book to school. Draw counters to show the books. Write the number. 11. Sam has no apples in a basket. How many apples does Sam have? Write the number. 12. There are two apples on the table. Kia takes the two apples to a friend. How many apples are on the table now? Write the number.

Question 13.
THINK SMARTER
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 181

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest-THINK SMARTER-12

Explanation:
First way:
Number of Red counters = 4 or Four.
Number of Yellow Counters = One or 1.
Total counters in the first figure = Number of Red counters + Number of Yellow Counters
= 4 + 1
= 5.

Second way:
Number of Red counters = Two or 2.
Number of Yellow Counters = Three or 3.
Total counters in the first figure = Number of Red counters + Number of Yellow Counters
= 2 + 3
= 5.

Question 14.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 1 Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5 182

Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-1-Answer-Key-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Represent, Count, and Write Numbers 0 to 5-Chapter 1 ReviewTest-THINK SMARTER-14

Explanation:
Number that comes after Three or 3 in the counting order = Four or 4.

DIRECTIONS 13. Show 2 ways to make 5. Color some counters red. Color some counters yellow. Write the numbers. 14. Write the number that comes after 3 in counting order. Draw counters to show the number.

Summary

We believe the knowledge shed regarding the Go Math Grade K Answer Key has enlightened you to the possible extent. If you have any queries feel free to ask us via the comment box so that our experts can guide you with a possible solution. Stay tuned to our site to avail latest updates on Chapterwise Grade K Go Math Answers in no time.

Leave a Comment

Scroll to Top