Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement

Primary School Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Measurement is designed by subject experts. Avail the handy preparation resources available here and get a good grip on the concepts. Download the First Grade HMH Go Math Answer Key Ch 9 Measurement for free and prepare from anywhere and anytime. Whether you are getting started or want to learn more Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement is a great way to explore the curriculum.

Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Measurement

Refer to the HMH Go Math First Grade Ch 9 Measurement Solutions available to clear your queries. Practicing from the Go Math Grade 1 Chapter 9 Measurement you can understand the concepts clearly. In fact, you can learn the Problem Solving Approaches used here so that you can apply them to similar problems. Track your progress on the Topics of Go Math First Grade Measurement and Identify the Areas of Need.

Measurement Show What You Know

Bigger and Smaller
Circle the bigger object.
Question 1.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 1.1
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Show-What-You-Know-Question-1

Circle the smaller object.
Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 1.2
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Show-What-You-Know-Question-2

Compare Length
Circle the longer object.
Draw a line under the shorter object.
Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 1.3
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Show-What-You-Know-Question-3
Explanation :
Th shorter object is represented with a line under it

Question 4.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 1.4
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Show-What-You-Know-Question-4
Explanation :
Th shorter object is represented with a line under it

Numbers 1 to 10
Write each number in order to 10.
Question 5.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 1.5
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Show-What-You-Know-Question-5
Explanation :
A word or symbol that represents a specific amount or quantity.
The natural numbers starts from 1 , 2 , 3 , 4 …………. and so on .

Measurement Vocabulary Builder

1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 1.6
Visualize It
Sort the review words from the box.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 1.7
Answer :
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Vocabulary-Builder-Visualize It
Explanation :
The length measures start from shorter, short , long and longer. We use long to describe a measure of length. when we see an object of more length than the long object we say it as longer or longest object. similar way
when we see an object of less length than the short object we say it as shorter or shortest object.
numbers are sorted in ascending order from smaller to bigger.

Understand Vocabulary
Complete the sentences with the correct word.
Question 1.
A crayon is ______ than a marker.
Answer:
A crayon is shorter than a marker.
Explanation:
The length of the crayon is shorter when compared to marker based the lengths they are compared as longer or shorter.

Question 2.
A toothbrush is _____ than a paper clip.
Answer:
A toothbrush is longer than a paper clip.
Explanation :
A toothbrush is longer when compared to a paper clip based the lengths they are compared as longer or shorter.

Write the name below the number
Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 1.8
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Vocabulary-Builder-Understand-Vocabulary-Question-3

Measurement Game Measure UP!

Materials
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.1
Play with a partner.

  1. Put 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.2 on START.
  2. Spin the 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.3. Move your 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.4 that many spaces. Take that object.
  3. Your partner spins, moves, and takes that object.
  4. Compare the lengths of the two objects.
  5. The player with the longer object places a 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.5 on the space. If both objects are the same length, both players put a 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.5 on the board.
  6. Keep playing until one person gets to END. The player with the most 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.5 wins.
    1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.6

Measurement Vocabulary Game

Going to a Weather Station
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.7
Materials
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.8
How to Play

  1. Each player puts a 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.9 on START.
  2. Toss the 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 3.1 to take a turn. Move your 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.9 that many spaces.
  3. Follow these directions for the space where you land.
    White Space Read the math word or symbol. Tell its meaning. If you are correct, jump ahead to the next space with the same term.
    Green Space Follow the directions. If there are no directions, stay where you are.
  4. The first player to reach FINISH wins.

Materials
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.8
How to Play

  1. Put your 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.9 on START.
  2. Toss the 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 3.1 and move 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 2.9 your that many spaces.
  3. If you land on one of these spaces: Blue Space Explain the math word or use it in a sentence. If your answer is correct, jump ahead to the next space with that word. Green Space Follow the directions in the space. If there are no directions, don’t move.
  4. The first player to reach FINISH wins.
    1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 3.2
    1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 3.3

The Write Way
Reflect
Choose one idea. Draw and write about it.

  • Julia has to measure an object. She does not have a ruler. Tell what Julia could do to solve her problem.
  • Explain why it is important to learn how to tell time.

Lesson 9.1 Order Length

Essential Question How do you order objects by length?

Listen and Draw

Use objects to show the problem.
Draw to show your work.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 1
Answer :

MATHEMATICAL PRACTICES
Compare the straw and the key. Which is longer? Which is shorter?
Answer:

Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.1-Order-Length-Listen-Draw

Model and Draw

Order three pieces of yarn from shortest to longest. Draw the missing piece of yarn.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 2
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.1-Order-Length-Model-Draw
Explanation:
The First Yarn is shortest and the Third Yarn is longest . So, the Second yarn should not be shortest nor longest so draw a line which is longer that shortest Yarn and shorter than the longest Yarn .

Share and Show

Draw three lines in order from shortest to longest.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 3
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.1-Order-Length-Share-Show-Question-1-3
Explanation :
The First line is shortest line and the Third line is longest line. So, the Second line should not be shortest nor longest so draw a line which is longer that shortest line and shorter than the longest line .

Draw three lines in order from longest to shortest.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 4
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.1-Order-Length-Share-Show-Question-4-6
Explanation :
The Fourth line is Longest line and the Sixth line is Shortest line. So, the Fifth line should not be shortest nor longest so draw a line which is longer that shortest line and shorter than the longest line .

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE

Compare Representations
Draw three crayons in order from shortest to longest.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 5
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.1-Order-Length-On-Your-Own-Mathematical-Practice-Question-7-9

Explanation :
The Seventh line is shortest line and the Ninth line is longest line. So, the Eighth line should not be shortest nor longest so draw a line which is longer that shortest line and shorter than the longest line .

Draw three crayons in order from longest to shortest.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 6
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.1-Order-Length-On-Your-Own-Mathematical-Practice-Question-10-12
Explanation :
The Tenth line is Longest line and the Twelveth line is Shortest line. So, the Eleventh line should not be shortest nor longest so draw a line which is longer that shortest line and shorter than the longest line .

Question 13.
THINK SMARTER
Complete each sentence.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 7
Answer:
The Blue Yarn is the shortest yarn .
The Green Yarn and Red Yarn are the same length .

Problem Solving • Applications

Solve.
Question 14.
GO DEEPER
Draw four objects in order from shortest to longest.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 8
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.1-Order-Length-On-Your-Own-Problem-Solving-Applications-Question-14

Question 15.
THINK SMARTER
The string is shorter than the ribbon. The chain is shorter than the ribbon. Circle the longest object.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 9
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.1-Order-Length-On-Your-Own-Problem-Solving-Applications-Question-15
Explanation :
String is shorter than Ribbon
Chain is shorter than Ribbon
That means both string and chain are shorter than Ribbon so, Ribbon is longest object .

Question 16.
THINK SMARTER
Match each word on the left to a drawing on the right.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 10
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.1-Order-Length-On-Your-Own-Problem-Solving-Applications-Question-16

TAKE HOME ACTIVITY • Show your child three different lengths of objects, such as three pencils or spoons. Ask him or her to order the objects from shortest to longest.

Order Length Homework & Practice 9.1

Draw three markers in order from longest to shortest.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 11
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Order-Length-Order-Length-Homework-Practice-9.1-Question-1-3
Explanation :
The First Marker is Longest Marker and the Third Marker is Shortest Marker . So, the Second Marker should not be shortest nor longest so draw a Marker which is longer that shortest Marker and shorter than the longest Marker .

Problem Solving
Solve
Question 4.
Fred has the shortest toothbrush in the bathroom. Circle Fred’s toothbrush.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 12
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Order-Length-Order-Length-Homework-Practice-9.1-Problem-Solving-Question-4
Explanation :
The First Brush is Longest Brush and the Third Brush is Shortest Brush . So, the Second Brush is shortest nor longest .

Question 5.
WRITE
Draw three different lines in order from shortest to longest. Label the shortest line and the longest line.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Order-Length-Order-Length-Homework-Practice-9.1-Question-5
Explanation :
The First Line is Shortest  and the Third Line is the Longest . So, the Second Line is shortest nor longest .

Lesson Check
Question 1.
Draw three crayons in order from longest to shortest.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Order-Length-Order-Length-Homework-Practice-9.1-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
The First Crayon is Longest Crayon and the Third Crayon  is Shortest Crayon . So, the Second Crayon should not be shortest nor longest so draw a Crayon which is longer that shortest Crayon and shorter than the longest Crayon .

Question 2.
Draw three paint brushes in order from shortest to longest.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Order-Length-Order-Length-Homework-Practice-9.1-Lesson-Check-Question-2
Explanation :
The First Brush is shortest Brush and the Third Brush is longest Brush . So, the Second Brush should not be shortest nor longest so draw a Brush which is longer that shortest Brush and shorter than the longest Brush .

Spiral Review
Question 3.
Use 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 13to show 22 two different ways. Draw both ways.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.1 14
Answer:

Lesson 9.2 Indirect Measurement

Essential Question How can you compare lengths of three objects to put them in order?

Listen and Draw

Clue 1: A yellow string is shorter than a blue string.
Clue 2: The blue string is shorter than a red string.
Clue 3: The yellow string is shorter than the red string.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.2 1

MATHEMATICAL PRACTICES
Represent How did the clues help you draw the strings in the correct order?
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.2-Indirect-Measurement-Listen-Draw-MATHEMATICAL-PRACTICES
Explanation :
From Clue 1 and Clue 3 we know that Yellow string is shorter than blue and red string . that means Yellow string is the shortest strings. From Clue 2 Blue string is shorter than red string that means red string is the longest string.

Share and Show

Use the clues. Write shorter or longer to complete the sentence. Then draw to prove your answer.
Question 1.
Clue 1: A red line is shorter than a blue line.
Clue 2: The blue line is shorter than a purple line.
So, the red line is _______ than the purple line.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.2 2
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Order-Length-Order-Length-Homework-Practice-9.1-Share-Show-Question-1
Explanation :
Clue 1: A red line is shorter than a blue line.
Clue 2: The blue line is shorter than a purple line.
If both red and blue lines are shorter then purple line will be longest line.
So, the red line is shorter than the purple line.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Analyze Relationships Use the clues. Write shorter or longer to complete the sentence. Then draw to prove your answer.
Question 2.
Clue 1: A green line is shorter than a pink line.
Clue 2: The pink line is shorter than a blue line.
So, the green line is ______ than the blue line.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.2 3
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.2-Indirect-Measurement-On-Own-MATHEMATICAL-PRACTICES-Question-2
Explanation :
Clue 1: A green line is shorter than a pink line.
Clue 2: The pink line is shorter than a blue line.
green line < pink line < blue line then blue line will be longest line
So, the green line is shorter than the blue line.

Question 3.
Clue 1: An orange line is longer than a yellow line.
Clue 2: The yellow line is longer than a red line.
So, the orange line is ______ than the red line.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.2 4
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.2-Indirect-Measurement-On-Own-MATHEMATICAL-PRACTICES-Question-3
Explanation :
Clue 1: An orange line is longer than a yellow line.
Clue 2: The yellow line is longer than a red line.
orange line > yellow line > red line that means orange line is the longest line .
So, the orange line is longer than the red line.

Problem Solving • Applications

Question 4.
THINK SMARTER
The ribbon is longer than the yarn. The yarn is longer than the string. The yarn and the pencil are the same length. Draw the lengths of the objects next to their labels.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.2 5
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.2-Indirect-Measurement-Problem-Solving-Applications-Question-4
Explanation :
Ribbon  > Yarn >String
Yarn = Pencil
So, Ribon is longest

Question 5.
THINK SMARTER
Is the first line longer than the second line? Choose Yes or No.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.2 6
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.2-Indirect-Measurement-Problem-Solving-Applications-Question-5
Explanation :
Both first two figures first lines are longer than second line, Where as in third figure the first line is shorter than the first line .

TAKE HOME ACTIVITY • Show your child the length of one object. Then show your child an object that is longer and an object that is shorter than the first object.

Indirect Measurement Homework & Practice 9.2

Read the clues. Write shorter or longer to complete the sentence. Then draw to prove your answer.
Question 1.
Clue 1: A yarn is longer than a ribbon.
Clue 2: The ribbon is longer than a crayon.
So, the yarn is _______ than the crayon.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.2 7
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Indirect-Measurement-Homework-Practice-9.2-Question-1
Explanation :
Clue 1: A yarn is longer than a ribbon.
Clue 2: The ribbon is longer than a crayon.
Yarn > Ribbon > Crayon that means Yarn is longest
So, the yarn is longer than the crayon.

Problem Solving
Solve. Draw or write to explain.
Question 2.
Megan’s pencil is shorter than Tasha’s pencil. Tasha’s pencil is shorter than Kim’s pencil. Is Megan’s pencil shorter or longer than Kim’s pencil?
________
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Indirect-Measurement-Homework-Practice-9.2-Problem-Solving-Question-2aqSA`
Explanation :
Megan’s pencil < Tasha’s pencil < Kim’s pencil
Kim’s pencil is the longest pencil
Megan’s pencil is shorter than Kim’s pencil

Question 3.
WRITE
Use different colors to draw 3 lines that are different lengths. Then write 3 sentences comparing their lengths.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Indirect-Measurement-Homework-Practice-9.2-Question-3
Explanation :
Clue 1: A yellow string is longer than a red string.
Clue 2: The orange string is longer than a yellow string.
Clue 3: The red string is shorter than the orange string.

Lesson Check
Question 1.
A black line is longer than a gray line. The gray line is longer than a white line. Is the black line shorter or longer than the white line? Draw to prove your answer.
_________
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Indirect-Measurement-Homework-Practice-9.2-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Black line > Gray line >White line
Black line is the longest line .
So, black line is longer than white line .

Spiral Review
Question 2.
What is the sum? Write the number.
42 + 20 = _____
Answer:
42 + 20 = 62
Explanation :
When addend 20 is added to addend 42 we get the sum of 62 .

Lesson 9.3 Use Nonstandard Units to Measure Length

Essential Question How do you measure length using nonstandard units?

Listen and Draw

Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1. Draw to show the problem.

MATHEMATICAL PRACTICES
Reasoning How do you draw the boat to be the right length?
Answer:

Model and Draw

You can use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 to measure length. Write how many.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 2
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Model-Draw
Explanation
For first figure 19.5 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 are used and for second figure 7.5 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 are used .

Share and Show

Use real objects. Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 to measure.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 3
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Share-Show-Question-1
Explanation :
To measure pencil we require 2 square object .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 4
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Share-Show-Question-2
Explanation :
To Measure stapler we require 3 square object .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 5
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Share-Show-Question-3
Explanation :
To Measure paint brush we require 3 square object .

Question 4.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 6
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Share-Show-Question-4

Explanation :
To Measure scissor we require 2 square object .

On Your Own

Use real objects. Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 to measure.
Question 5.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 7.1
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-On-Your-Own-Question-5
Explanation :
To Measure the given figure we require 2 square object .

Question 6.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 7
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-On-Your-Own-Question-6
Explanation :
To Measure the Glue bottle we require 2 square object .

Question 7.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 8
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-On-Your-Own-Question-7
Explanation :
To Measure the given figure we require 2 square object .

Question 8.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 9
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-On-Your-Own-Question-8
Explanation :
To Measure the Pencil we require 4 square object .

Question 9.
THINK SMARTER
The green yarn is about 2 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 long. About how long is the blue yarn?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 10
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Question-9

Explanation :
The Green Yarn is 2Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 long where as , The Blue Yarn is 6 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 long . as shown in above figure.

Problem Solving • Applications

MATHEMATICAL PRACTICE Evaluate Reasonableness Solve.
Question 10.
Mark measures a real glue stick with Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1. About how long is a glue stick? Circle the answer that is most reasonable.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 11
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Problem-Solving-Applications-Question-10
Explanation :
To Measure glue stick we requires 4 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 .

Question 11.
GO DEEPER
Bo has 4 ribbons. Circle the ribbon that is less than 3 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 long but more than 1 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 long.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 12
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Problem-Solving-Applications-Question-11
Explanation :
The ribbon that is less than 3 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 long but more than 1 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 long means 2 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1
Only the yellow ribbon have 2Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 1 .
So, it is circled  .

Question 12.
THINK SMARTER+
The crayon is about 4 tiles long. Draw tiles below the crayon to show its length.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 13
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.3-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Problem-Solving-Applications-Question-12
Explanation :
To Measure Crayon we require 4 titles.

TAKE HOME ACTIVITY • Give your child paper clips or other small objects that are the same length. Have him or her estimate the lengths of objects around the house and then measure to check.

Use Nonstandard Units to Measure Length Homework & Practice 9.3

Use real objects. Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14 to measure.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 15
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Homework-Practice-9.3-Question-1
Explanation :
To measure Math book we require 2 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14

Question 2.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 16
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Homework-Practice-9.3-Question-2
Explanation :
To measure marker we require 4 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14

Question 3.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 17
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Homework-Practice-9.3-Question-3
Explanation :
To measure crayon we require 2 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14

Problem Solving
Solve.
Question 4.
Don measures his desk with Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14. About how long is his desk?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 18
about _____ Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Homework-Practice-9.3-Problem-Solving-Question-4
Explanation :
To measure Table we require 4 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14

Question 5.
WRITE
Use words or
pictures to explain how to measure an index card using color tiles.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Homework-Practice-9.3-Problem-Solving-Question-4
Explanation :
To measure Index card we require 4 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14

Lesson Check
Question 1.
Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14. Kevin measures the ribbon with Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14. About how long is the ribbon?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 19
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Homework-Practice-9.3-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
The length of ribbon is about 4 Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.3 14.

Spiral Review
Question 2.
Draw and write to solve. I have 27 red flowers and 19 white flowers. How many flowers do I have?
______ flowers
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Homework-Practice-9.3-Lesson-Check-Question-2
Explanation :
Number of red flowers = 27
Number of white flowers = 19
Total Number of flowers = 27 + 19 = 46

Question 3.
Circle the number that is less.
51 50

Did tens or ones help you decide?
tens ones

Write the numbers.
______ is less than ____
_____< _____
Answer:
50 is less than 51
50 < 51
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Use-Nonstandard-Units-to-Measure-Length-Homework-Practice-9.3-Lesson-Check-Question-3
Explanation :
The  51  and 50 are two digit numbers. first check the ten’s place both the numbers have 5 in the ten’s place. later check digit in the one’s place. the first number have 1 in one’s and second number have 0 in the one’s place. so 1 is greater than 0 so, 51 is greater than 50 .

Lesson 9.4 Make a Nonstandard Measuring Tool

Essential Question How do you use a nonstandard measuring tool to measure length?
Answer :
Standard units are common units of measurement such as centimetres, grams and litres. Non-standard measurement units might include cups, cubes or sweets.
For example: a child might be asked to measure the length of their table using their hand span. They would then record how many hand spans the table was and record this. They might then be asked to measure the length of a book.

Listen and Draw

Circle the name of the child who measured correctly.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 1

MATHEMATICAL PRACTICES
Use Tools Explain how you know who measured correctly.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Listen-Draw
Explanation :
Mateo measures the pencil correctly.
The first paper clip should place from where the measuring starts then, place the second paper clip where the first paper clip ends and so on until the pencil is measured .

Model and Draw

Make your own paper clip measuring tool like the one on the shelf. Measure the length of a door. About how long is the door?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 2
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Model-Draw
Explanation :
To measure the door we require about 3 paper clips.

Share and Show

Use real objects and the measuring tool you made. Measure. Circle the longest object. Underline the shortest object.
Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 3
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Share-Show-Question-1
Explanation  :
To measure the notice board we require about 2 paper clips.

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 4
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Share-Show-Question-2
Explanation :
To Measure the above given figure we require about 1 paper clip .

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 5
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Share-Show-Question-3
Explanation:
To measure the board we require 2 safety clip

Question 4.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 6
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Share-Show-Question-4
Explanation :
To measure given window we require about 1 paper clip .

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Use Appropriate Tools Use the measuring tool you made. Measure real objects.
Question 5.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 7
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-On-Your-Own-Question-5
Explanation :
To measure given figure we require about 1 paper clip .

Question 6.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 8
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-On-Your-Own-Question-6
Explanation :
To measure given figure we require about 1 paper clip .

Question 7.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 9
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-On-Your-Own-Question-7

Question 8.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 10
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-On-Your-Own-Question-8

Question 9.
GO DEEPER
Cody measured his real lunch box. It is about 10 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 11 long. About how long is Cody’s real pencil?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 12
Answer:

Problem Solving • Applications

Solve
Question 10.
THINK SMARTER
Lisa tried to measure the pencil. She thinks the pencil is 5 paper clips long. About how long is the pencil?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 13
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Problem-Solving-Applications-Question-10
Explanation :
Lisa measured the pencil in a wrong way. The correct measuring of the pencil is shown in the above figure.
To measure the pencil we require about 4 paper clips .

Question 11.
THINK SMARTER
Use the Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 11 below. About how long is the paintbrush?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 14
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.4-Make-a-Nonstandard-Measuring-Tool-Problem-Solving-Applications-Question-11
Explanation :
The Marking of the paint brush is shown in the above figure to measure how long is the paint brush.
We require about 4 paper clips to measure it .

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child measure different objects around the house using a paper clip measuring tool.

Make a Nonstandard Measuring Tool Homework & Practice 9.4

Use the measuring tool you made. Measure real objects.
Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 15
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Make-Nonstandard-Measuring-Tool-Homework-Practice-9.4-Question-1
Explanation:
To Measure the computer we require about 1 paper clip .

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 16
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Make-Nonstandard-Measuring-Tool-Homework-Practice-9.4-Question-2
Explanation:
To Measure the table we require about 1 paper clip .

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 17
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Make-Nonstandard-Measuring-Tool-Homework-Practice-9.4-Question-3
Explanation:
To Measure the door we require about 1 paper clip .

Question 4.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 18
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Make-Nonstandard-Measuring-Tool-Homework-Practice-9.4-Question-4
Explanation:
To Measure the Math we require about 1 paper clip .

Question 5.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 19
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Make-Nonstandard-Measuring-Tool-Homework-Practice-9.4-Question-5
Explanation:
To Measure the computer we require about 1 paper clip .

Question 6.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 20
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Make-Nonstandard-Measuring-Tool-Homework-Practice-9.4-Question-6
Explanation:
To Measure the given figure we require about 1 paper clip .

Question 7.
WRITE
Use words or pictures to explain how to measure a table using a paper clip measuring tool.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Make-Nonstandard-Measuring-Tool-Homework-Practice-9.4-Question-7
Explanation:
To Measure the table we require about 1 paper clip .

Lesson Check
Question 1.
Use the Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 11 below. Circle the string that is about 4 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 11 long.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 21
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Make-Nonstandard-Measuring-Tool-Homework-Practice-9.4-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
The paper clips length is marked with lines that lines length matches the length of string 3 . so, string 3 is about 4 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 11 long .

Spiral Review
Question 2.
Ty crosses out the number cards that are greater than 38 and less than 34. What numbers are left?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.4 22
______ and ______
Answer:
35 and 37 are left .
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Make-Nonstandard-Measuring-Tool-Homework-Practice-9.4-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number greater than 38  are 39 and 40
Number lesser than 34 are 33
Numbers which are left 35 and 37

Question 3.
There are 12 books. 4 books are large. The rest are small. Write a number sentence that shows how to find the number of small books.
______ – ______ = ______
Answer:
Number of books = 12
Number of large books = 4
Number of small books = 12 – 4 = 8 books

Lesson 9.5 Problem Solving • Measure and Compare

Essential Question How can acting it out help you solve measurement problems?

The blue ribbon is about 4 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long. The red ribbon is 1 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long. The green ribbon is 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer than the red ribbon. Measure and draw the ribbons in order from shortest to longest.

Show how to solve the problem.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 2
Answer :
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.5-Problem-Solving-Measure-Compare
Explanation :
Blue Ribbon is about 4 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long
Red ribbon is 1 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long
The green ribbon is 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer than the red ribbon
Green Ribbon = 2 + 1 = 3 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1long
So, Blue ribbon is longest ribbon.
Blue > green > red ribbons.

HOME CONNECTION • Have your child act out a measurement problem by finding the lengths of 3 objects and ordering them from shortest to longest.

Try Another Problem
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 3

Zack has 3 ribbons. The yellow ribbon is about 4 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long. The orange ribbon is 3 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 shorter than the yellow ribbon. The blue ribbon is 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer than the yellow ribbon.
Measure and draw the ribbons in order from longest to shortest.
Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 4
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.5-Problem-Solving-Measure-Compare-Try-Another-Problem-Question-1
Explanations :
Number of ribbons = 3
Yellow ribbon is about 4 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long.
Orange ribbon is 3 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 shorter than the yellow ribbon.
Orange ribbon = 4 – 3 = 1 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1long.
Blue ribbon is 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer than the yellow ribbon.
Blue ribbon = 4 + 2 = 6 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long.
blue ribbon is the longest ribbon
Blue > Yellow > Orange .

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 5
Answer:

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 6
Answer:

MATHEMATICAL PRACTICES
Compare How many paper clips shorter is the orange ribbon than the blue ribbon?
Answer:
Blue ribbon is about 6 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1long
Orange is about 1 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long
Orange Ribbon is less than Blue Ribbon = 6 – 1 = 5 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1
5 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1shorter is the orange ribbon than the blue ribbon.

Share and Show

Solve. Draw or write to explain.
Question 4.
GO DEEPER
Lisa measures her shoe to be about 5 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long. Measure and draw an object that is 3 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 shorter than her shoe. Measure and draw an object that is 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer than her shoe.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.5-Problem-Solving-Measure-Compare-Try-Another-Problem-Share-Show-Question-4
Explanation :
Lisa shoe measure to be = 5 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long
An object 1 that is 3 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 shorter than her shoe.
Object 1 = 5 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 – 3 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 = 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1
An object 2 that is 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer than her shoe.
Object 2 = 5 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 + 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 = 7 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1

Question 5.
THINK SMARTER+
Noah measures a marker to be about 4 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long and a pencil to be about 6 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long. Draw an object that is 1 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer than the marker and 1 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 shorter than the pencil.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 7
Answer:

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child explain how he or she solved Exercise 4.

Problem Solving • Measure and Compare Homework & Practice 9.5

The blue string is about 3 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long. The green string is 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer than the blue string. The red string is 1 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 shorter than the blue string. Measure and draw the strings in order from longest to shortest.
Answer :
The blue string is about 3 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long.
The green string is 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer than the blue string.
Green string = 3 + 2 = 5 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1long
The red string is 1 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 shorter than the blue string.
Red string = 3 – 1 = 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1long
Green >Blue > Red string

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 8
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Problem-Solving-Measure-and-Compare-Homework-Practice-9.5-Question-1

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 9
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Problem-Solving-Measure-and-Compare-Homework-Practice-9.5-Question-2

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 10
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Problem-Solving-Measure-and-Compare-Homework-Practice-9.5-Question-3

Problem Solving
Question 4.
Sandy has a ribbon about 4 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long. She cut a new ribbon 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer. Measure and draw the two ribbons.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 11
The new ribbon is about ______ Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Problem-Solving-Measure-and-Compare-Homework-Practice-9.5-Problem-Solving-Question-4
Explanation :
Sandy has a ribbon about 4 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long.
New ribbon 2 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 longer.
New ribbon = 4 + 2 = 6 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 1 long .

Question 5.
WRITE
Measure and draw to show a blue crayon and a green crayon that is about 1 paper clip longer.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Problem-Solving-Measure-and-Compare-Homework-Practice-9.5-Problem-Solving-Question-5
Explanation :
draw to show a blue crayon and a green crayon that is about 1 paper clip longer.

Lesson Check
Question 1.
Mia measures a stapler with her paper clip ruler. About how long is the stapler?
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 12
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Problem-Solving-Measure-and-Compare-Homework-Practice-9.5-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
The measurement of the stapler is marked in the above image . so, the stapler is about 7 paper clips.

Spiral Review
Question 2.
What is the unknown number? Write the number.
4 + _____ = 13
Answer:
4 + ______ = 13
_______ = 13 – 4 = 9
So, the Unknown Number is 9

Question 3.
Count by tens. What numbers are missing? Write the numbers.
17, 27, ____, ____, 57, 67
Answer:
Count by tens :
17 , 27 , 37 , 47 , 57 , 67
Explanation :
Count by tens means the every ten’s digit is increased by 1 from the previous ten’s value of the Number .

Measurement Mid-Chapter Checkpoint

Concepts and Skills

Draw three crayons in order from shortest to longest.
Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 13
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-1
Explanation :
Longest crayon is the Yellow crayon and the shortest crayon is the Green Crayon .

Use Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 14 to measure.
Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 15
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-2
Explanation :
The Blue Yarn is  about 4 Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 14 long .

Question 3.
THINK SMARTER
Kiley measures a package with her paper clip measuring tool. About how long is the package?
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts 9.5 16
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-3
Explanation :
As per the above figure the Kiley package is about 4 paper clips .

Lesson 9.6 Time to the Hour

Essential Question How do you tell time to the hour on a clock that has only an hour hand?

Listen and Draw

Start at 1. Write the unknown numbers.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 1

MATHEMATICAL PRACTICES
Look for Structure How are a clock face and ordering numbers alike?
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.6-Time-to-the-Hour- Listen-Draw
Explanation :
Starts at 1 .
The Missing Number After 1 or Before 3 will be 2
The Missing Number After 8 or Before 10 will be 9
The Missing Number After 5 or Before 7 will be 6
The Missing Number After 11 will be 12
The clock ordering of numbers will be from left of the clock moving downwards to upwards towards right of the clock .

Share and Show

Look at where the hour hand points. Write the time.
Question 1.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 2
______
Answer:
9 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing towards 9 so, It is 9 o ‘ Clock

Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 3
______
Answer:
1 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 1 so, It is 1 o ‘ Clock

Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 4
______
Answer:
11 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 11 so, It is 11 o ‘ Clock

Question 4.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 5
______
Answer:
6 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 6 so, It is 6 o ‘ Clock

Question 5.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 6
______
Answer:
7 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 7 so, the time is 7 o ‘ Clock

Question 6.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 7
_______
Answer:
5 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 5 so, the time is 5 o ‘ Clock

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Make Connections Look at where the hour hand points. Write the time.
Question 7.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 8
______
Answer:
4 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 4 so, the time is 4 o ‘ Clock

Question 8.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 9
_______
Answer:
10 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 10 so, the time is 10 o ‘ Clock

Question 9.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 10
_______
Answer:
6 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 6 so, the time is 6 o ‘ Clock

Question 10.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 11
_______
Answer:
12 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 12 so, the time is 12 o ‘ Clock

Question 11.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 12
_______
Answer:
1 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 1 so, the time is 1 o ‘ Clock

Question 12.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 13
_______
Answer:
3 o ‘ Clock
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 3 so, the time is 3 o ‘ Clock

Question 13.
THINK SMARTER
On Rae’s clock, the hour hand points to the 9. Circle Rae’s clock.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 14
Answer:
9 o ‘ Clock
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.6-Time-to-the-Hour-Share-Show-Question-13
Explanation :
In the first clock the hour hand is pointing 11 so, the time is 11 o ‘ clock
In the Second clock the hour hand is pointing 9 so, the time is 9 o ‘ clock
In the Third clock the hour hand is pointing 11 so, the time is 11 o ‘ clock
So, Second Clock is the right clock .

Problem Solving • Applications

Question 14.
THINK SMARTER
Which time is not the same? Circle it.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 15
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.6-Time-to-the-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-14
Explanation :
In the first clock the hour hand is pointing 11 so, the time is 11 o ‘ clock But the time written as 1 : 00 so . it is wrong .
In the Second clock the hour hand is pointing 1 so, the time is 1 o ‘ clock . It is Right .

Question 15.
GO DEEPER
Manny leaves for school at 8 o’clock. Write and draw to show 8 o’clock.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 16
_______
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.6-Time-to-the-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-15
Explanation :
The hour hand is pointing 8 so, the time is 8 o ‘ clock

Question 16.
THINK SMARTER
Look at the hour hand. What is the time?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 17
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.6-Time-to-the-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-16
Explanation :
The Hour Hand is pointing 7 . So, the time is 7 : 00 .

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child describe what he or she did in this lesson.

Time to the Hour Homework & Practice 9.6

Look at where the hour hand points. Write the time.
Question 1.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 18
______
Answer:
2 o’ clock
Explanation :
The Short Hand or Hour Hand is pointing 2 . So, the time is 2 : 00 .

Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 19
______
Answer:
9 o’ clock
Explanation :
The Short Hand or Hour Hand is pointing 9 . So, the time is 9 : 00 .

Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 20
______
Answer:
12 o’ clock
Explanation :
The Short Hand or Hour Hand is pointing 12 0′ clock. So, the time is 12 : 00 .

Problem Solving
Solve.
Question 4.
Which time is not the same? Circle it.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 21
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Time-to-the-Hour-Homework-Practice-9.6-Problem-Solving-Question-4
Explanation :
In the first clock the hour hand is pointing 7 so, the time is 7 o ‘ clock . It is Wrong .
In the Second clock the hour hand is pointing 8 so, the time is 8 o ‘ clock. But the time written as 7 : 00 so . it is wrong .

Question 5.
WRITE
Draw a clock to show where the hour hand points for 11:00.
Answer:
11 o ‘ Clock
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Time-to-the-Hour-Homework-Practice-9.6-Problem-Solving-Question-5
Explanation :
The Hour’s hand is pointing to 11 so, It is 11 o ‘ Clock

Lesson Check
Question 1.
Look at the hour hand. What is the time? Write the time.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 22
Answer:
3 o’ clock
Explanation :
The Short Hand or Hour Hand is pointing 3 . So, the time is 3 : 00 .

Question 2.
Look at the hour hand. What is the time? Write the time.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 9 Measurement 9.6 23
Answer:
9 o’ clock
Explanation :
The Short Hand or Hour Hand is pointing 9 . So, the time is 9 : 00 .

Spiral Review
Question 3.
What is the sum? Write the number.
40 + 30 = _____
Answer:
40 + 30 = 70

Question 4.
What is the sum? Write the number
53 + 30 = ______
Answer:
53 + 30 = 83

Lesson 9.7 Time to the Half Hour

Essential Question How do you tell time to the half hour on a clock that has only an hour hand?
Answer :
To tell time to the half hour on a clock that an hour hand exactly halfway between the two numbers
Example:
To represent five and half an hour would be exactly here halfway between five and six .

Listen and Draw

Circle 4:00, 5:00, or between 4:00 and 5:00 to describe the time shown on the clock.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 1.1
4:00
between 4:00 and 5:00
5:00

Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 1.2
4:00
between 4:00 and 5:00
5:00

Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 1.3
4:00
between 4:00 and 5:00
5:00
Answer :
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.7-Time-to-the-Half-Hour-Listen-Draw
Explanation :
In the first clock the short hand or hour hand points 4 so, the time is 4 o’clock.
In the second clock the short hand or hour hand points exactly half way in between 4 and 5
In the Third clock the short hand or hour hand points 5 so, the time is 5 o’clock.

MATHEMATICAL PRACTICES
Reasoning Use before and after to describe the time shown on the middle clock.
Answer:

Share and Show

Look at where the hour hand points. Write the time.
Question 1.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 2
Answer:
half past 1 o’ clock
Time is 1:30
Explanation:
Half-past 1 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 1:00.
Here the short hand or hour hand points in between 1 and 2.
so the Time is 1:30.

Question 2.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 3
Answer:
half past 4 o’ clock
Time is 4:30
Explanation:
Half-past 4 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 4:00.
Here the short hand or hour hand points in between 4 and 5.
so the Time is 4:30.

Question 3.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 4
Answer:
half past 11 o’ clock
Time is 11:30
Explanation:
Half-past 11 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 11:00.
Here the short hand or hour hand points in between 11 and 12.
so the Time is 11:30.

Question 4.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 5
Answer:
half past 3 o’ clock
Time is 3:30
Explanation:
Half-past 3 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 3:00.
Here the short hand or hour hand points in between 3 and 4.
so the Time is 3:30.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Use Reasoning Look at where the hour hand points. Write the time.
Question 5.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 6
Answer:
half past 5 o’ clock
Time is 5:30
Explanation:
Half-past 5 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 5:00.
Here the short hand or hour hand points in between 5 and 6.
so the Time is 5:30.

Question 6.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 7
Answer:
half past 10 o’ clock
Time is 10:30
Explanation:
Half-past 10 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 10:00.
Here the short hand or hour hand points in between 10 and 11.
so the Time is 10:30.

Question 7.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 8
Answer:
half past 2 o’ clock
Time is 2:30
Explanation:
Half-past 2 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 2:00.
Here the short hand or hour hand points in between 2 and 3.
so the Time is 2:30.

Question 8.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 9
Answer:
half past 9 o’ clock
Time is 9:30
Explanation:
Half-past 9 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 9:00.
Here the short hand or hour hand points in between 9 and 10.
so the Time is 9:30.

Question 9.
THINK SMARTER
Maya starts reading at half past 8. Circle the clock that shows the time Maya starts reading.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 10
Answer:
Maya starts reading at half past 8
Time is 8:30
first clock is right
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.7-Time-to-the-Half-Hour-Question-9
Explanation:
Half-past 8 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 8:00.
Here the short hand or hour hand points in between 8 and 9.
so the Time is 8:30.

Problem Solving • Applications

Question 10.
THINK SMARTER
Tim plays soccer at half past 9:00. He eats lunch at half past 1:00. He sees a movie at half past 2:00.
Look at the clock. Write what Tim does
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 11
Answer:
Tim play Soccer at half past 9: 00 means the time is 9 : 30
Tim eats lunch at half past 1:00. means the time is 1 : 30
Tim sees a movie at half past 2:00 means the time is 2 : 30
From the above clock we notice, Here the short hand or hour hand points in between 2 and 3.
so the Time is 2:30.
half past 2 o’ clock
Explanation:
Half-past 2 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 2:00.
Here the short hand or hour hand points in between 2 and 3.
so the Time is 2:30.

Question 11.
GO DEEPER
Tyra has a piano lesson at 5:00. The lesson ends at half past 5:00. How much time is Tyra at her lesson? Circle your answer.
half hour
hour
Answer:
Tyra piano class is at = 5 : 00
Tyra piano class end at = half past 5:00 = 5 : 30
Time is Tyra at her lesson = 5 : 30 – 5 : 00 = 30 minutes or half an hour .
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.7-Time-to-the-Half-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-11

Question 12.
THINK SMARTER
What time is it? Circle the time that makes the sentence true.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 12
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.7-Time-to-the-Half-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-12
half past 5 o’ clock
Time is 5:30
Explanation:
Half-past 5 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 5:00.
Here the short hand or hour hand points in between 5 and 6.
so the Time is 5:30.

TAKE HOME ACTIVITY • Say a time, such as half past 10:00. Ask your child to describe where the hour hand points at this time.
Answer :
half past 10 o’ clock
Time is 10:30
Explanation:
Half-past 10 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 10:00.
Here the short hand or hour hand points in between 11 and 10.
so the Time is 10:30.

Time to the Half Hour Homework & Practice 9.7

Look at where the hour hand points. Write the time.
Question 1.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 13
Answer:
half past 10 o’ clock
Time is 10:30
Explanation:
Half-past 10 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 10:00.
Here the short hand or hour hand points in between 11 and 10.
so the Time is 10:30.

Question 2.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 14
Answer:
half past 3 o’ clock
Time is 3:30
Explanation:
Half-past 3 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 3:00.
Here the short hand or hour hand points in between 3 and 4.
so the Time is 3:30.

Question 3.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 15
Answer:
half past 1 o’ clock
Time is 1:30
Explanation:
Half-past 1 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 1:00.
Here the short hand or hour hand points in between 1 and 2.
so the Time is 1:30.

Problem Solving
Solve.
Question 4.
Greg rides his bike at half past 4:00. He eats dinner at half past 6:00. He reads a book at half past 8:00.
Look at the clock. Write what Greg does.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 16
Answer:
Greg rides his bike at half past 4:00 = 4 : 30
Greg eats dinner at half past 6:00. = 6 : 30
Greg reads a book at half past 8:00 = 8 : 30
The Time in the above clock is 6 : 30 so, at half past 6 o’clock Grey is having dinner .
Explanation:
Half-past 6 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 6:00.
Here the short hand or hour hand points in between 6 and 7.
so the Time is 6:30.

Question 5.
WRITE
Draw clocks to show where the hour hand points for 5:00 and half past 5:00.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Time-Half-Hour-Homework-Practice-9.7-Question-5
Explanation :
In First Clock the Hour hand or Short Hand points in between 5 and 6.
so the Time is 5:30.
In Second Clock the hour hand or short hand points to 5
So, the Time is 5 : 00

Lesson Check
Question 1.
Look at the hour hand. What is the time? Write the time.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 17
Answer:
half past 5 o’ clock
Time is 5:30
Explanation:
Half-past 5 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 5:00.
Here the short hand or hour hand points in between 5 and 6.
so the Time is 5:30.

Question 2.
Look at the hour hand. What is the time? Write the time.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 18
Answer:
half past 9 o’ clock
Time is 9:30
Explanation:
Half-past 9 is a short way of saying it’s half an hour (30 minutes) after 9:00.
Here the short hand or hour hand points in between 9 and 10.
so the Time is 9:30.

Spiral Review
Question 3.
What number does the model show? Write the number.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 19
Answer:
The Above Model shows 10 ten lines and 3 ones. so the number is
10 + 3 = 13

Question 4.
How many tens and ones make this number?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 9 Measurement 9.7 20
Answer:
14 = 10 + 4
10 tens and 4 ones .

Lesson 9.8 Tell Time to the Hour and Half Hour

Essential Question How are the minute hand and hour hand different for time to the hour and time to the half hour?
Answer :
Telling half hours
Yes, at 1:30 the hour hand points exactly halfway between 1 and 2! The hour hand tells us a lot about the time! … The minute hand spins all the way around the clock every hour. It makes it easier to see if it’s 1:10, or 1:15, or even 1:12

Listen and Draw

Each clock has an hour hand and a minute hand. Use what you know about the hour hand to write the unknown numbers.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 1
It is 1:00.
The hour hand points to the _____.
The minute hand points to the _____.
Answer :
It is 1:00.
The hour hand points to the 1.
The minute hand points to the 12.

Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 2
It is half past 1:00.
The hour hand points between the _____ and the ____.
The minute hand points to the _____.
Answer :
It is half past 1:00.
The hour hand points between the 1 and the 2 .
The minute hand points to the 6 .

MATHEMATICAL PRACTICES
Use Tools Look at the top clock. Explain how you know which is the minute hand.
Answer:
The large hand on a clock that points to the minutes. It goes once around the clock every 60 minutes (one hour). Example: in the clock on the left, the minute hand is just past the “4”, and if you count the little marks from “12” it shows that it is 22 minutes past the hour.

Share and Show

Write the time.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 3
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Share-Show-Question-1
Explanation:
It is half past 1:00.
The hour hand points between the 1 and the 2 .
The minute hand points to the 6 .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 4
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Share-Show-Question-2
Explanation:
It is half past 1:00.
The hour hand points between the 1 and the 2 .
The minute hand points to the 6 .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 5
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Share-Show-Question-3
Explanation :
It is 4:00.
The hour hand points to the 4.
The minute hand points to the 12.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Attend to Precision Write the time.
Question 4.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 6
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-4
Explanation:
It is half past 7:00.
The hour hand points between the 7 and the 8 .
The minute hand points to the 6 .

Question 5.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 7
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-5
Explanation :
It is 9:00.
The hour hand points to the 9.
The minute hand points to the 12.

Question 6.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 8
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-6
Explanation:
It is half past 8:00.
The hour hand points between the 8 and the 9 .
The minute hand points to the 6 .

Question 7.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 9
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-7
Explanation:
It is half past 3:00.
The hour hand points between the 3 and the 4 .
The minute hand points to the 6 .

Question 8.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 10
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-8
Explanation :
It is 2:00.
The hour hand points to the 2.
The minute hand points to the 12.

Question 9.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 11
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-9
Explanation :
It is 6:00.
The hour hand points to the 6.
The minute hand points to the 12.

Circle your answer
Question 10.
Sara goes to the park when both the hour hand and the minute hand point to the 12. What time does Sara go to the park?
1:00
12:00
12:30
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-10
Explanation
It is 12:00.
The hour hand points to the 12.
The minute hand points to the 12.

Question 11.
THINK SMARTER
Mel goes to the park when the hour hand points between the 3 and 4 and the minute hand points to the 6. What time does Mel go to the park?
3:00
3:30
6:00
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 12.1
Answer:
Time Mel go to park = 3 : 30
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-11

Explanation:
It is half past 3:00.
The hour hand points between the 3 and the 4 .
The minute hand points to the 6 .

Problem Solving • Applications

Solve.
Question 12.
Linda wakes up at 6:30. Draw to show what time Linda wakes up.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 12
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-12
Explanation:
It is half past 6:00.
The hour hand points between the 6 and the 7 .
The minute hand points to the 6 .

Question 13.
David left school at 3:30. Circle the clock that shows 3:30.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 13
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-13

Question 14.
GO DEEPER
The hour hand points halfway between the 2 and 3. Draw the hour hand and the minute hand. Write the time.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 14
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-14

Question 15.
THINK SMARTER
Choose all the ways that name the time on the clock.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 15
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.8-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-15

Explanation:
It is half past 7:00.
The hour hand points between the 7 and the 8 .
The minute hand points to the 6 .

TAKE HOME ACTIVITY • At times on the half hour, have your child show you the minute hand and the hour hand on a clock and tell what time it is.

Tell Time to the Hour and Half Hour Homework & Practice 9.8

Write the time.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 16
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.8-Question-1
Explanation :
It is 8:00.
The hour hand points to the 8.
The minute hand points to the 12.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 17
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.8-Question-2
Explanation:
It is half past 1:00.
The hour hand points between the 1 and the 2 .
The minute hand points to the 6 .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 18
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.8-Question-3
Explanation :
It is 5:00.
The hour hand points to the 5.
The minute hand points to the 12.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 19
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.8-Question-4
Explanation:
It is half past 9:00.
The hour hand points between the 10 and the 9 .
The minute hand points to the 6 .

Question 5.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 20
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.8-Question-5
Explanation :
It is 11:00.
The hour hand points to the 11.
The minute hand points to the 12.

Question 6.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 21
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.8-Question-6
Explanation:
It is half past 10:00.
The hour hand points between the 10 and the 11 .
The minute hand points to the 6 .

Problem Solving
Solve.
Question 7.
Lulu walks her dog at 7 o’clock. Bill walks his dog 30 minutes later. Draw to show what time Bill walks his dog. 
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 22
Answer:
Lulu walks her dog at 7 o’clock.
Bill walks his dog 30 minutes later. = 7:00 + 0.30 = 7:30
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Tell-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.8-Problem-Solving-Question-7

Question 8.
WRITE
Draw a clock to show the time 1:30.
Answer:
Explanation:
It is half past 1:00.
The hour hand points between the 1 and the 2 .
The minute hand points to the 6 .
Explanation:
It is half past 7:00.
The hour hand points between the 7 and the 8 .
The minute hand points to the 6 .

Lesson Check
Question 1.
What time is it? Write the time.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 23
______
Answer:
It is half past 7:00.
Explanation:
It is half past 7:00.
The hour hand points between the 7 and the 8 .
The minute hand points to the 6 .

Question 2.
What time is it? Write the time.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 24
______
Answer:
2:00
Explanation :
It is 2:00.
The hour hand points to the 2.
The minute hand points to the 12.

Spiral Review
Question 3.
What is the sum? Write the number.
48 + 20 = _____
Answer:
48 + 20 = 68
Explanation :
Adding addend 48 and addend 20 we get sum 68 .

Question 4.
How many tens and ones are in the sum? Write the numbers. Write the sum.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 9 Measurement 9.8 25
____ tens _____ ones
Answer:
67 + 25 = 92
9 tens and 2 ones.

Lesson 9.9 Practice Time to the Hour and Half Hour

Essential Question How do you know whether to draw and write time to the hour or half hour?
Answer :
The short hand tells us the hour. The long hand tells us the minutes. When the long hand is pointing at the 6, it is half of the hour. Write in the time below each clock.

Listen
Circle the clock that matches the problem.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 1
Answer :
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Listen

MATHEMATICAL PRACTICES
Generalize Describe how you know which clock shows 1:30.
Answer:
The fifth clock
Explanation :
It is half past 1:00.
The hour hand points between the 1 and the 2 .
The minute hand points to the 6 .

Share and Show

Use the hour hand to write the time. Draw the minute hand.
Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 2
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Share-Show-Question-1
Explanation :
It is 4:00.
The hour hand points to the 4.
The minute hand points to the 12.

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 3
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Share-Show-Question-2
Explanation :
It is half past 11:00.
The hour hand points between the 11 and the 12 .
The minute hand points to the 6 .

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 4
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Share-Show-Question-3
Explanation :
It is half past 6:00.
The hour hand points between the 6 and the 7 .
The minute hand points to the 6 .

Question 4.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 5
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Share-Show-Question-4
Explanation :
It is 7:00.
The hour hand points to the 7.
The minute hand points to the 12.

Question 5.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 6
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Share-Show-Question-5
Explanation :
It is 2:00.
The hour hand points to the 2.
The minute hand points to the 12.

Question 6.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 7
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Share-Show-Question-6
Explanation :
It is half past 3:00.
The hour hand points between the 3 and the 4 .
The minute hand points to the 6 .

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Use Diagrams Use the hour hand to write the time. Draw the minute hand.
Question 7.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 8
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-7
Explanation :
It is 10:00.
The hour hand points to the 10.
The minute hand points to the 12.

Question 8.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 9
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-8
Explanation :
It is half past 12:00.
The hour hand points between the 12 and the 1 .
The minute hand points to the 6 .

Question 9.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 10
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-9
Explanation :
It is 5:00.
The hour hand points to the 5.
The minute hand points to the 12.

Question 10.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 11
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-10
Explanation :
It is half past 10:00.
The hour hand points between the 10 and the 11 .
The minute hand points to the 6 .

Question 11.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 12
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-11
Explanation :
It is 12:00.
The hour hand points to the 12.
The minute hand points to the 12.

Question 12.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 13
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-On-Your-Own-Question-12
Explanation :
It is half past 5:00.
The hour hand points between the 5 and the 6 .
The minute hand points to the 6 .

Question 13.
THINK SMARTER
What is the error? Zoey tried to show 6:00. Explain how to change the clock to show 6:00.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 14
Answer:
Zoey shows the time 6 : 00 wrongly.
To change the clock to show 6:00, We, should point the short hand or hand hand to 6 and the long hand should point 12.
Then , the Time will be

Problem Solving • Applications

Solve.
Question 14.
Vince goes to a baseball game at 4:30. Draw to show what time Vince goes to a baseball game.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 15
Answer:
Vince goes to a baseball game at 4:30.
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-14
Explanation :
It is half past 4:00.
The hour hand points between the 4 and the 5 .
The minute hand points to the 6 .

Question 15.
GO DEEPER
Brandon has lunch at 1 o’clock. Write and draw to show what time Brandon has lunch.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 16
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Lesson-9.9-Practice-Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Problem-Solving-Applications-Question-15
Brandon has lunch at 1 o’clock.
Explanation :
It is 1:00.
The hour hand points to the 1.
The minute hand points to the 12.

Question 16.
THINK SMARTER
Juan tried to show 8:30. He made a mistake.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 17
What did Juan do wrong? Explain his mistake.
Answer:
juan tired to show 8 : 30 but he showed 7 : 30 as, the our hand is in between 7 and 8.
To show 8 :30. we should mark the half hand exactly in between 8 and 9 .
Explanation :
It is half past 8:00.
The hour hand points between the 8 and the 9 .
The minute hand points to the 6 .

TAKE HOME ACTIVITY • Show your child the time on a clock. Ask him or her what time it will be in 30 minutes

Practice Time to the Hour and Half Hour Homework & Practice 9.9

Use the hour hand to write the time. Draw the minute hand.
Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 18
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement- Practice Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.9-Question-1
Explanation :
It is 11:00.
The hour hand points to the 11.
The minute hand points to the 12.

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 19
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement- Practice Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.9-Question-2
Explanation :
It is half past 8:00.
The hour hand points between the 8 and the 9 .
The minute hand points to the 6 .

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 20
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement- Practice Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.9-Question-3
Explanation :
It is half past 2:00.
The hour hand points between the 2 and the 3 .
The minute hand points to the 6 .

Problem Solving
Solve.
Question 4.
Billy played outside for a half hour. Write how many minutes Billy played outside.
_______ minutes
Answer:
Billy played outside for a half hour.
half an hour = 30 minutes .

Question 5.
WRITE
Draw a clock to show a time to the hour. Draw another clock to show a time to the half hour. Write each time.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement- Practice Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.9-Question-5

Lesson Check
Question 1.
Write the time.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 21
Answer:
It is 11:00.
The hour hand points to the 11.
The minute hand points to the 12.

Spiral Review
Question 2.
What is the difference? Write the number.
80 – 30 = _____
Answer:
80 – 30 = 50

Question 3.
Use . Amy measures the eraser with Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 22. About how long is the eraser?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 23Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 22
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement- Practice Time-to-the-Hour-and-Half-Hour-Homework-Practice-9.9-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
To Measure eraser we require about 4 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 9 Measurement 9.9 22

Measurement Review/Test

Question 1.
Match each word on the left to a drawing on the right.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 1
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-1

Question 2.
Is the first line shorter than the second line? Choose Yes or No.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 2
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-2

Question 3.
The crayon is about 5 tiles long. Draw tiles below the crayon to show its length.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 3
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-3
The length of the crayon is represented in the above figure

Question 4.
Use the below Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 4. About how long is the Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 5?
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 6
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-4

Question 5.
Measure the
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 7
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-5

Question 6.
Look at the hour hand. What is the time?
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 8
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-6

Question 7.
What time is it? Circle the time that makes the sentence true.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 9
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-7

Question 8.
Choose all the ways that name the time on the clock.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 10
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-8
Explanation :
It is half past 11:00.
The hour hand points between the 11 and the 12 .
The minute hand points to the 6 .

Question 9.
Draw the hand on the clock to show 9:30.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 11
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-9
Explanation :
It is half past 9:00.
The hour hand points between the 9 and the 10 .
The minute hand points to the 6 .

Question 10.
GO DEEPER
Lucy tried to show 5:00. She made a mistake.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 12
Draw hands on the clock to show 5:00.
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 13
What did Lucy do wrong? Explain her mistake.
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-10
Lucy didn’t indicate the hour or short hand in the clock .
Explanation :
It is 5:00.
The hour hand points to the 5.
The minute hand points to the 12.

Question 11.
THINK SMARTER+
Go Math Grade 1 Chapter 9 Answer Key Pdf Measurement Concepts rt 14
Answer:
Go-Math-Grade-1-Chapter-9-Answer-Key-Measurement-Measurement-Review-Test-Question-11
Explanation :
The green line is shorter than red line
The blue line is longer than red line
That means blue line is longest line
blue line > red line > green line

Leave a Comment

Scroll to Top