go-math-grade-4-answer-key-chapter-3-multiply-2-digit-numbers-review-test

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 3 Multiply 2-Digit Numbers Review/Test

Imporve your math skills by referring to the Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 3 Multiply 2-Digit Numbers Review/Test. With the support of this HMH Go Math Grade 4 Review/Test Answer Key students can score good marks in the exam.

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 3 Multiply 2-Digit Numbers Review/Test

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Review/Test covers all the topics in Chapter 3 Multiply 2-Digit Numbers. Explore the knowledge of your child by giving the question from Review/Test. Just hit on the link and download it. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 3 Multiply 2-Digit Numbers Review/Test.

Chapter 3: Review/Test

Review/Test – Page No. 131

Concepts and Skills

Question 1.
Explain how to find 14 × 19 by breaking apart the factors into tens and ones and finding the sum of the four partial products.

Answer: 266.

Explanation:
We can break 14 and 19 as 10+4 and 10+9 and to get the answer we will multiply both of the first two numbers by the other two. So we will multiply 10(10+9) and 4(10+9), then the values will be (100+90) and (40+36). By adding both we will get 100+90+40+36= 266

Question 2.
Explain how to find 40 × 80 using mental math.

Answer: 3600.

Explanation:
By using mental math we will multiply 4×8= 36 and then we will add zeros, so the answer will be 3600.

Estimate the product. Choose a method.

Question 3.
80 × 26

Answer: 2,080.

Explanation:
80
×26
———
480
+160
———–
2,080

Question 4.
19 × $67
$ ____

Answer: $1,273.

Explanation:
By breaking apart the factors into tens and ones and we can find the sum of the four partial products.
19×67= (10+9)×(60+7)
= (10×60)+(10×7)+(9×60)+(9×7)
= 600+70+540+63
= $1,273.

Question 5.
43 × 25

Answer: 1,075.

Explanation:
By breaking apart the factors into tens and ones and we can find the sum of the four partial products.
43 × 25= (40+3)×(20+5)
= (40×20)+(40×5)+(3×20)+(3×5)
= 800+200+60+15
= 1,075.

Question 6.
54 × 83

Answer: 4,482.

Explanation:
By breaking apart the factors into tens and ones and we can find the sum of the four partial products.
54 × 83= (50+4)×(80+3)
= (50×80)+(50×3)+(4×80)+(4×3)
= 4000+150+320+12
= 4,482.

Estimate. Then find the product.

Question 7.
$ 2 4
× 9 6
———–
Estimate: $ ________
Product: $ _________

Answer:
Estimate: $ 2,300
Product: $ 2,304

Explanation:
$ 2 4
× 9 6
———–
14 4
+ 216
———–
2,304

Question 8.
4 4
× 6 0
————
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 2,600.
Product: 2,640.

Explanation:
4 4
× 6 0
————
00
+264
———–
2640

Question 9.
9 9
× 1 4
————
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 1,400
Product: 1,386

Explanation:
9 9
× 1 4
————
396
+99
———–
1,386.

Question 10.
6 7
× 2 5
————
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 1,700
Product: 1,675

Explanation:
6 7
× 2 5
————
335
+134
————
1,675

Question 11.
3 6
× 5 7
————
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 2,000.
Product: 2,052.

Explanation:
3 6
× 5 7
————
252
+180
———–
2,052

Question 12.
$ 5 4
× 2 9
————
Estimate: $ _________
Product: $ _________

Answer:
Estimate: 1,600.
Product: 1,566.

Explanation:
$ 5 4
× 2 9
————
486
+108
———–
1,566

Question 13.
7 6
× 3 8
————
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 2,900.
Product: 2,888.

Explanation:
7 6
× 3 8
————
608
+228
———–
2,888.

Question 14.
8 5
× 4 6
————
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 3,900.
Product: 3,910

Explanation:
8 5
× 4 6
————
510
+340
———-
3,910.

Review/Test – Page No. 132

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 15.
Each month Sid’s parents put $75 into his college fund. How much do his parents put in the fund during 2 years?
Options:
a. $150
b. $450
c. $1,800
d. $15,300

Answer: c.

Explanation:
As Sid’s parents put $75 into his college fund, during two years Sid’s parent’s fund $75×24= $1800.

Question 16.
Mrs. Jenks wrote the correct answer to a homework problem on the board below. Which of the following could have been the homework problem?
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 3 Multiply 2-Digit Numbers Review Test img 1
Options:
a. 5 × 4,000
b. 50 × 400
c. 50 × 40
d. 50 × 4,000

Answer: c.

Explanation:
Mrs. Jenks’s homework problem is 50 × 40 because 50 × 40= 2,000.

Question 17.
George buys 30 cartons of 18 eggs for the Community Pancake Breakfast. How many eggs does he buy?
Options:
a. 340
b. 354
c. 460
d. 540

Answer: d

Explanation:
As George bought 30 cartons of 18 eggs for the Community Pancake Breakfast, the number of eggs George bought is 30×18= 540.

Review/Test – Page No. 133

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 18.
Mrs. Sampson donated a carton of pencils for each of the 35 classes at Lancet Elementary School. Each carton holds 64 pencils. Which is the best estimate for the number of pencils Mrs. Sampson donated?
Options:
a. A 99
b. B 1,800
c. C 2,400
d. D 2,800

Answer:  c.

Explanation:
As Mrs. Sampson donated a carton of pencils for each of the 35 classes at Lancet Elementary School, and each carton holds 64 pencils, so Mrs. Sampson donates 35×64= 2,240. And the estimated value is 2,400.

Question 19.
The school’s athletic department ordered 95 dozen badminton feather shuttles. How many feather shuttles were ordered?
Options:
a. A 2,280
b. B 1,140
c. C 1,030
d. D 114

Answer: b

Explanation:
One dozen is equal to 12. As school’s athletic department ordered 95 dozen badminton feather shuttles, so 95 dozens means
95×12= 1,140 badminton feather shuttles.

Question 20.
Jill sold 35 adult tickets and 48 child tickets for a fund-raising dinner. An adult ticket costs $18 and a child ticket costs $14. How much did Jill collect for the tickets?
Options:
a. A $1,354
b. B $1,302
c. C $1,232
d. D $1,102

Answer: b

Explanation:
As Jill sold 35 adult tickets and 48 child tickets for a fund-raising dinner and each adult ticket costs $18 and a child ticket costs $14, so total amount Jill collected is 35×$18= 630 and 48×$18= 672 by adding 630+672= $1,302.

Question 21.
Which shows a way to find 35 × 74?
Options:
a. A (30 × 7) + (30 × 4) + (70 × 3) + (70 × 5)
b. B (30 × 70) + (30 × 4) + (50 × 70) + (50 × 4)
c. C (30 + 70) + (30 + 4) + (70 + 30) + (70 + 5)
d. D (30 × 70) + (30 × 4) + (5 × 70) + (5 × 4)

Answer: d

Explanation:
By breaking apart the factors into tens and ones and finding the sum of the four partial products,
35 × 74= (30 × 70) + (30 × 4) + (5 × 70) + (5 × 4)

Question 22.
New seats are being delivered to the theater. There are 45 new seats for each row in a 15-row section. How many seats are being delivered?
Options:
a. A 60
b. B 400
c. C 675
d. D 1,000

Answer: c

Explanation:
As new seats are being delivered to the theater and there are 45 new seats for each row in a 15-row section, so the total number of new seats is 45×15= 675.

Review/Test – Page No. 134

Constructed Response

Question 23.
Gulfside Gifts has 48 boxes of postcards to sell. There are 24 postcards in each box. If the shop sells 3 boxes of postcards, how many postcards does the shop have left to sell? Explain how you found the answer.
______ remaining cards

Answer: 1,080 remaining cards.

Explanation:
As Gulfside Gifts has 48 boxes of postcards to sell and there are 24 postcards in each box. So total number of post cards are
48×24= 1,152. And the shop sold 3 boxes of postcards i.e 3×24= 72, so shop has left 1,152-72= 1,080 cards are remaining to sell.

Question 24.
Several steps in finding the product of 68 and 34 are shown below. Describe the remaining steps. Use pictures, words, or numbers. Then complete the multiplication.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 3 Multiply 2-Digit Numbers Review Test img 2
_____

Answer:  2,312.

Explanation:
68
× 34
———-
272
+ 204
———
2,312

Performance Task

Question 25.
A city is having a festival in a local park. Alison’s Bakery has agreed to donate $1,200 worth of baked goods for the event. The city wants to order 12 loaves of holiday bread, 18 dozen biscuits, 12 dozen bagels, and 14 dozen multigrain rolls.
A. Is the cost of the baked goods under the $1,200 donation limit? Use pictures, numbers, or words to explain how you found your answer.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 3 Multiply 2-Digit Numbers Review Test img 3

Answer: Yes, the donation is under $1,200.

Explanation:
As the city ordered 12 loaves of holiday bread, 18 dozen biscuits, 12 dozen bagels, and 14 dozen multigrain rolls. And holiday bread costs $20, one dozen busicuits costs $12, and one dozen bagels costs $28, 1 dozen multigrain rolls costs $22. So by adding them
(12×20)+(12×18)+(12×28)+(14×22) we will get $1,100 which is less than $1,200

Question 25.
B. If yes, what could the city add to the order? If no, what could the city remove from the order?

Answer: The city can add whatever they want with remaining $100. As $1,200-$1,100= $100.

Conclusion:

The scholars of 4th grade can check all chapters in Go Math Grade Answer Key in pdf format so that your learning will kick start in an effective manner. We have given a brief explanation of each and every question on our Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 3 Multiply 2-Digit Numbers Review/Test. We suggest students to understand the concepts and apply them in the real world.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top