go-math-grade-4-answer-key-chapter-2-multiply-by-1-digit-numbers-review-test

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review/Test

Improve your math skills by referring to the Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review/Test. With the support of this HMH Go Math Grade 4 Review/Test Answer Key you score good marks in the exam.

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review/Test

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Review/Test covers all the topics in Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers. Explore the knowledge of your child by giving the question from Review/Test. Just hit on the link and download it. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter2 Multiply by 1-Digit Numbers Review/Test.

Chapter 2: Review/Test

Review/Test – Page No. 95

Vocabulary

Choose the best term from the box.

Question 1.
To find the product of a 3-digit number and a 1-digit number, you can multiply the ones, multiply the tens, multiply the hundreds, and find the sum of each.
_________

Question 1.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review Test img 1

Question 2.
The _______________________ states that multiplying a sum by a number is the same as multiplying each addend by the number and then adding the products.

Answer:
The distributive property states that multiplying a sum by a number is the same as multiplying each addend by the number and then adding the products.

Concepts and Skills

Estimate. Then find the product.

Question 3.
5 5
× 2
———-
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 150
Product: 110

Explanation:
5 5
× 2
———-
110

Question 4.
$2 5
×   3
———-
Estimate: $ _________
Product: $ _________

Answer:
Estimate: $ 100
Product: $ 75

Explanation:
$2 5
×   3
———-
$ 75

Question 5.
3 0 6
×    8
———-
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 2,500.
Product: 2,448.

Explanation:
3 0 6
×    8
———-
2,448

Question 6.
$9 2 4
×      5
———-
Estimate: $ _________
Product: $ _________

Answer:
Estimate: $ 5,000
Product: $ 4,620.

Explanation:
$9 2 4
×      5
———-
4,620

Question 7.
3, 563
×      9
———-
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 30,000.
Product: 32,067

Explanation:
3, 563
×      9
———-
32,067

Question 8.
7, 048
×      7
———-
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 50,000
Product: 49,336

Explanation:
7, 048
×      7
———-
49,336

Question 9.
6, 203
×      3
————
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 19,000
Product: 18,609

Explanation:
6, 203
×      3
————
18,609

Question 10.
8, 798
×      6
————
Estimate: _________
Product: _________

Answer:
Estimate: 53,000
Product: 52,788

Explanation:
8, 798
×      6
————
52,788

Review/Test – Page No. 96

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 11.
Which number sentence shows the Distributive Property?
Options:
a. 2 × 3 = 3 × 2
b. 5 × 0 = 0
c. 3 × (5 + 2) = (3 × 5) + (3 × 2)
d. (3 × 7) × 4 = 3 × (7 × 4)

Answer: c

Explanation:
The distributive property means solving the expression in the form of a×(b+c). So the correct option is 3 × (5 + 2) = (3 × 5) + (3 × 2).

Question 12.
Look at the pattern below. What is the missing number?
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review Test img 2
Options:
a. 8,000
b. 6,000
c. 600
d. 60

Answer: b

Explanation:
5×6,000= 30,000.

Question 13.
Which comparison sentence represents the equation?
45 = 5 × 9
a. 9 more than 5 is 45
b. 9 is 5 times as many as 45
c. 5 is 4 times as many as 45
d. 45 is 5 times as many as 9

Answer: d

Explanation:
45 is 5 times as many as 9.

Question 14.
There are 4 times as many alligators as crocodiles. If the total number of alligators and crocodiles is 40, how many alligators are there?
Options:
a. 40
b. 32
c. 24
d. 8

Answer: b

Explanation:
As there are 4 times as many alligators as crocodiles and if the total number of alligators and crocodiles is 40. To find how many alligators are there, we will put them in a group of 5 as there are 4 alligators and 1 crocodile, so 40÷5= 8 groups, in which 32 are alligators and 8 are crocodiles.

Review/Test – Page No. 97

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 15.
Gardeners at Seed Stop are planting seeds in 12-row seed trays. They plant 8 seeds in each row. How many plants will there be in each tray if all of the seeds germinate, or grow?
Options:
a. 84
b. 86
c. 96
d. 104

Answer: c

Explanation:
As gardeners at Seed Stop are planting seeds in 12-row seed trays, and they plant 8 seeds in each row. So the number of plants will there be in each tray are 12×8= 96.

Question 16.
Which shows the product of 4 × 15 × 25?
Options:
a. 150
b. 1,200
c. 1,500
d. 1,600

Answer: c

Explanation:
The product of 4×15×25= 1,500.

Question 17.
A Broadway musical group will have 9 performances. The theater can seat 2,518 people. If all of the seats at each performance are taken, how many people will see the show?
Options:
a. 18,592
b. 22,652
c. 22,662
d. 31,622

Answer: c

Explanation:
As a broadway musical group will have 9 performances and the theater can seat 2,518 people, so number of people will see the show are 9×2,518= 22,662.

Question 18.
The table below shows the type of film sold and the number of rolls in one pack at a local gift shop.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review Test img 3
Hannah buys 3 packs of 36 exposure film and 2 packs of 24 exposure film. She uses 8 rolls of film. How many rolls does she have left?
Options:
a. 8
b. 12
c. 20
d. 24

Answer: b

Explanation:
Hannah buys 3 packs of 36 exposure film and 2 packs of 24 exposure film, so total number of films are 3×4= 12, 2×4= 8 which is 12+8= 20. And she uses 8 rolls, then number of rolls left are 20-8= 12.

Review/Test – Page No. 98

Constructed Response

Question 19.
John’s grade has 3 classrooms. Each classroom has 14 tables. Two students sit at each table. About how many students are there in all? Use pictures, words, or numbers to show how you know.
About ______ students

Answer: 84 students.

Explanation:
As John’s grade has 3 classrooms, and each classroom has 14 tables and two students sit at each other, so total number of students are 14×2= 28 as John has 3 classrooms, so 28×3= 84 students.

Performance Task

Justin has $450 to buy supplies for the school computer lab. He buys 8 boxes of printer paper that cost $49 each.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review Test img 4

Question 20.
A. About how much money does Justin spend on the printer paper? Describe how you made your estimate.
About $ ______

Answer: $400.

Explanation:
As each printer paper costs $49 and Justin buys 8 boxes, so total costs $49×8= $392. And the estimated cost is $400.

Question 20.
B. Find the actual amount of money Justin spends on the printer paper. Explain whether your estimate is close to the actual price.
Actual price $ ______

Answer: $392.

Explanation:
The actual amount of money Justin spends on the printer paper is $49×8= $392. Yes theestimation is close to the actual price.

Question 20.
C. Will Justin have enough money left over to buy 3 packages of blank DVDs that cost $17 each? Explain your answer.

Answer: Yes, Justin will have enough money left.

Explanation:
As Justin left some money which is $450-$392= $51, after he bought printer paper for $392, so he can can buy 3 packages of blank DVD’s that cost $17 each which costs $17×3= $51.

Conclusion:

The students of 4th grade can check all chapters in Go Math Grade Answer Key in pdf format so that your learning will kick start in an effective manner. We have given a brief explanation of each and every question on our Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review/Test. We suggest the students understand the concepts and apply them in the real world.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top