go-math-grade-4-answer-key-chapter-10-two-dimensional-figures-review-test

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review/Test

Download Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review/Test pdf for free. We provide the step by step explanation for all the questions in Go Math Grade 4 Answer Key Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review/Test. Enhance your skills by practicing the sums in Go Math Grade 4 Answer Key Chapter 10 Two-Dimensional Figures.

Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review/Test

Practice number of questions in Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review/Test. You can test your knowledge with the help of the Review Test. Practice the questions and check the answers in Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review/Test. Tap the below links and download the answers.

Review/Test – Page No. 411

Choose the best term from the box to complete the sentence. 
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 1

Question 1.
A ____________ is a quadrilateral with exactly one pair of parallel sides.
________

Answer: Trapezoid
A Trapezoid is a quadrilateral with exactly one pair of parallel sides.

Question 2.
A shape has _____________ if it can be folded about a line so that its two parts match exactly.
________

Answer: Line Symmetry
A shape has Line Symmetry if it can be folded about a line so that its two parts match exactly.

Question 3.
A ____________ has one endpoint and continues without end in one direction.
________

Answer: Ray
A Ray has one endpoint and continues without end in one direction.

Tell if the blue line appears to be a line of symmetry.
Write yes or no.

Question 4.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 2
_____

Answer: Yes

Explanation:
The line of symmetry divides a shape into two parts that are the same size and shape.

Question 5.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 3
_____

Answer: No

Explanation:
The line of symmetry divides a shape into two parts that are not of the same size and shape.

Question 6.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 4
_____

Answer: Yes

Explanation:
The line of symmetry divides a shape into two parts that are the same size and shape.

Use Figure A for 7–9.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 5

Question 7.
Name a pair of perpendicular lines.
Type below:
________

Answer: \(\overleftrightarrow { AB } \) and \(\overleftrightarrow { BF } \)

Explanation:
The pair of perpendicular lines in the above figure is \(\overleftrightarrow { AB } \) and \(\overleftrightarrow { BF } \)

Question 8.
Name a pair of intersecting lines that are not perpendicular.
Type below:
________

Answer: \(\overleftrightarrow { AG } \) and \(\overleftrightarrow { GD } \)

Explanation:
The pair of intersecting lines that are not perpendicular lines in the above figure is \(\overleftrightarrow { AG } \) and \(\overleftrightarrow { GD } \).

Question 9.
Classify ∠AGD. Write acute, right, or obtuse.
________

Answer: Acute

Explanation:
The angle ∠AGD is less than 90° thus the figure is an acute angle.

Review/Test – Page No. 412

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 10.
Which describes the shape?
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 6
Options:
a. zero lines of symmetry
b. 1 line of symmetry
c. 2 lines of symmetry
d. more than 2 lines of symmetry

Answer: 1 line of symmetry

Explanation:
The trapezoid has only a vertical line of symmetry.
Thus the above shape is a trapezoid and it has one line of symmetry.
Thus the correct answer is option b.

Question 11.

Which figure does not have two pairs of parallel sides?
Options:
a. parallelogram
b. trapezoid
c. rhombus
d. square

Answer: parallelogram

Explanation:
The parallelogram has no lines of symmetry.
Thus the correct answer is option a.

Question 12.
How many right angles can be in an obtuse triangle?
Options:
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3

Answer: 1

Explanation:
An obtuse triangle is a triangle with one obtuse angle greater than 90°.
Thus the correct answer is option b.

Question 13.
Which is the correct label for a right angle in the figure?
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 7
Options:
a. ∠XYZ
b. ∠XYW
c. ∠ZXY
d. ∠ZYX

Answer: ∠ZXY

Explanation:
The right angle is at point X. So, the correct label for a right angle in the figure is ∠ZXY.
Thus the correct answer is option c.

Question 14.
Which of the following letters of the alphabet has line symmetry?
Options:
a. S
b. F
c. H
d. N

Answer: H

Explanation:
The line of symmetry divides a shape H into two parts that are the same size and shape.
Thus the correct answer is option c.

Review/Test – Page No. 413

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 15.
Which statement is true?
Options:
a. A trapezoid can never have a right angle.
b. A parallelogram can never have a right angle.
c. A rhombus is a type of trapezoid.
d. A square is a type of parallelogram.

Answer: A square is a type of parallelogram.
Square – A parallelogram with four sides of equal length and angles of equal size.
Thus the correct answer is option d.

Question 16.
Which lines appear parallel?
Options:
a. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 8
b. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 9
c. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 10
d. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 11

Answer: Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 9

Explanation:
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 8
It has 2 intersecting lines so the lines are not parallel.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 9
The lines are not intersecting. So the lines are parallel.
Thus the correct answer is option b.

Question 17.
Norris drew the pattern below.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 12
Which is the missing figure in the pattern?
Options:
a. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 13
b. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 14
c. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 15
d. Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 16

Answer:
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 13

Explanation:
By seeing the above pattern we can guess the missing figure.
Thus the correct answer is option a.

Review/Test – Page No. 414

Describe a pattern. Write a rule using numbers to find the number of squares in any figure in the pattern.

Question 18.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 17
Type below:
________

Answer: 2, 4, 6, 8

Question 19.
Classify the figure as many ways as possible. Write quadrilateral, trapezoid, parallelogram, rhombus, rectangle, or square.
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 18
________

Answer: Parallelogram
The above figure is a parallelogram.

Question 20.
Evie’s birthday is the 18th day of May. Since May is the 5th month, Evie wrote the date like this:
Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 10 Two-Dimensional Figures Review Test img 19
A. Evie says all the numbers she wrote have line symmetry. Is she correct? Explain your thinking.
Type below:
________

Answer: No
All the numbers that Evie wrote are not symmetrical because 5 will not be divided into equal parts and shapes.

Question 20.
B. Choose one of the numbers Evie wrote. Using a straightedge, draw a line of symmetry.
Type below:
________

Answer: 8
Go math Grade 4 Key Chapter 10 Review Test Img_2

Question 20.
C. Using the same format as Evie, write a date for which all the numbers have line symmetry.
Type below:
________

Answer:
Go Math Grade 4 Answer Key Chapter 10 Review Test Img_1
The above figure has line symmetry for all the numbers.

Conclusion:

We wish the information provided here is beneficial for all the students of 4th grade. You can refer to more number of questions in Go Math Grade 4 Answer Key Chapter 10 Two-Dimensional Figures. Check out the homework practice FL Go Math Grade 4 Answer Key Chapter 10 Two-Dimensional Figures. Practice well and score the highest marks in the exams.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top