Go Math Grade 3 Answer Key Two-Dimensional Shapes Extra Practice

Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice

Add extra skills for your students with Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice. Elaborate your children thinking by solving every practice question on Go Math Grade 3 Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice. The Go Math Grade 3 Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Answer Key is given for the guidance. See the creative approach to solve the math problems. HMH Go Math Grade 3 introducing a new way of problem-solving and providing the new path for the students to solve problems.

Go Math Grade 3 Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Answer Key

Download Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice PDF and use it whenever you want. Solve all the problems with easy techniques and grab knowledge. Expert opinion is included to solve the problems of Grade 3 Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice. Follow the explanation and Go Math Grade 3 Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Answer Key. The methodology implemented to solve problems is clear and easy.

Common Core – Page No. 257000

Chapter 12 Extra Practice

Lessons 12.1–12.3

Name the polygon.

Question 1.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 1
_________

Answer:
quadrilateral

Explanation:
Chapter 12 Common Core image 1 257000
4 sides; 4 angles; quadrilateral

Question 2.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 2
_________

Answer:
decagon

Explanation:
Chapter 12 Common Core image 2 257000
10 sides; 10 angles; decagon

Question 3.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 3
_________

Answer:
hexagon

Explanation:
Chapter 12 Common Core image 3 257000
6 sides; 6 angles; hexagon

Question 4.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 4
_________

Answer:
triangle

Explanation:
Chapter 12 Common Core image 4 257000
3 sides; 3 angles; triangle

Question 5.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 5
_________

Answer:
octagon

Explanation:
Chapter 12 Common Core image 5 257000
8 sides; 8 angles; octagon

Question 6.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 6
_________

Answer:
pentagon

Explanation:
Chapter 12 Common Core image 6 257000
5 sides; 5 angles; pentagon

Lesson 12.4

Look at the dashed sides of the polygon. Tell if they appear to be intersecting, perpendicular, or parallel. Write all the words that describe the sides.

Question 7.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 7
_________
_________

Answer:
perpendicular lines

Explanation:
The dashed sides are meeting to form a right angle. So, they are perpendicular lines.

Question 8.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 8
_________

Answer:
parallel lines

Explanation:
The dashed sides are not intersecting with each other. So, the given lines are parallel lines.

Question 9.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 9
_________

Answer:
intersecting lines

Explanation:
The dashed line segments meet and form an angle. So, they are intersecting lines.

Lesson 12.5

Circle all the words that describe the quadrilateral.

Question 10.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 10
Options:
a. rhombus
b. trapezoid
c. rectangle

Answer:
c. rectangle

Explanation:
The given shape has two pairs opposite with the same length. Also, all the angles are right angles. The given shape is a rectangle.

Question 11.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 11
Options:
a. square
b. rhombus
c. trapezoid

Answer:
a. square
b. rhombus

Explanation:
The given shape has 4 sides with equal lengths. Also, all the angles are right angles. So, a possible answer is a square and rhombus.

Question 12.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 12
Options:
a. trapezoid
b. rectangle
c. rhombus

Answer:
a. trapezoid

Explanation:
Even though the given shape has four sides, they are not equal. Also, it has only two right angles. The given shape is a trapezoid.

Common Core – Page No. 258000

Lesson 12.6

Draw a quadrilateral that does not belong. Then explain why.

Question 1.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 13
Type below:
_________

Answer:
Chapter 12 Common Core image 1 258000

Explanation:
The shape is a trapezoid. Even though the given shape has four sides, they are not equal. Also, the angles are not right angles.

Lesson 12.7

Use the triangles for 1–2. Write A, B, or C.
Then complete the sentences.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 14

Question 2.
Triangle ____ has 1 angle greater than a right angle and appears to have ____ sides of equal length.

Answer:
Triangle C has 1 angle greater than a right angle and appears to have 0 sides of equal length.

Question 3.
Triangle____ has 1 right angle and appears to have ____ sides of equal length.

Answer:
Triangle A has 1 right angle and appears to have 2 sides of equal length.

Lesson 12.8
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 15

Question 4.
What label could you use to describe Circle A?
Type below:
_________

Answer:
All sides of Equal Lengths

Question 5.
What label could you use to describe Circle B?
Type below:
_________

Answer:
Right Angle

Lesson 12.9

Draw lines to divide the shape into equal parts that show the fraction given.

Question 6.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 16 \(\frac{1}{4}\)

Answer:
Chapter 12 Common Core image 2 258000

Question 7.
Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Common Core img 17 \(\frac{1}{3}\)

Answer:
Chapter 12 Relate Shapes, Fractions, and Area image 2 752

Conclusion

Go Math Grade 3 Answer Key Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice for better practice. Download Go Math Grade 3 Answer Key PDF for easy understanding. Every problem is clearly explained with images and graphs. Follow Go Math Grade 3 Chapter 12 Two-Dimensional Shapes Extra Practice Answer Key and achieve the valuable knowledge.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top