McGraw Hill Math Grade 7 Lesson 17.1 Answer Key Understanding Variable Expressions

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 7 Answer Key PDF Lesson 17.1 Understanding Variable Expressions existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 7 Answer Key Lesson 17.1 Understanding Variable Expressions

Exercises

EXPLAIN

Put into words what each expression is describing.

Question 1.
\(\frac{a}{4}\)
Answer:
The given expression \(\frac{a}{4}\) describes a number is divided by four.

Question 2.
y + 3
Answer:
The given expression y + 3 describes a number plus three.

Question 3.
4b + 8
Answer:
The given expression 4b + 8 describes four times a number plus eight.

Question 4.
.9q – 7
Answer:
The given expression .9q – 7 describes nine tenths of a number minus seven.

Question 5.
\(\frac{(x-3)}{25}\)
Answer:
The given expression \(\frac{(x-3)}{25}\) describes a number minus three, then divided by twenty-five.

Question 6.
8(2g + 6)
Answer:
The given expression 8(2g + 6) describes eight times the sum of two times a number plus six.

Question 7.
2n – 5
Answer:
The given expression 2n – 5 describes two times a number minus five.

Question 8.
12(r – 14)
Answer:
The given expression 12(r – 14) describes twelve times the result of a number minus fourteen.

Question 9.
\(\frac{7}{h}\)
Answer:
The given expression \(\frac{7}{h}\) describes seven is divided by a number.

Question 10.
\(\frac{11+b}{16}\)
Answer:
The given expression \(\frac{11+b}{16}\) describes the sum of eleven plus a number, then divided by sixteen.

Leave a Comment

Scroll to Top