McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 1.1 Answer Key Place Value

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 1.1 Place Value will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 1.1 Place Value

Exercises SOLVE

Question 1.
In 57,761, the underlined digit is in which place? _________
Answer:
Place value is the value of each digit in a number. The underlined digit 7 57,761 represents ten thousand’s place

Question 2.
In 0.839, the number 8 is in which place? _______
Answer:
Place value is the value of each digit in a number. The digit 8 in 0.839 represents tenths place.

Question 3.
In 8,730,562, which digit is in the hundreds place? _________
Answer:
Place value is the value of each digit in a number. The digit 5 represents hundred’s place.

Place Value 1

Question 4.
In 947,568,001, which digit is in the ten millions place? _________
Answer:
Place value is the value of each digit in a number. The number 4 is in ten millions place.

Question 5.
The number 6 is in which place in 467,901,324? _________
Answer:
Place value is the value of each digit in a number. The number 6 is in ten millions place.

Question 6.
Write the following in word form: 6,782,121. ______
Answer: 6,782,121 in word form is six million, seven hundreds eighty-two thousand and one hundred twenty-one

Question 7.
In which place is the number 7 in 535,603.274? ____________
Answer:
Place value is the value of each digit in a number. The number 7 in 535,603.274 represents hundredths.

Question 8.
The standard form of the number 458,905.43 has the number 9 in which place?
Answer:
Place value is the value of each digit in a number. The number 9 in 458,905.43 represents 900.

Question 9.
Which digit is in the hundredths place in the following number: 9,873,100.194?
Answer:
Place value is the value of each digit in a number. 9 in 9,873,100.194 represents hundredths place.

Question 10.
In 9,640,862, the 8 is in what place? _________
Answer:
Place value is the value of each digit in a number. The number 8 is in hundred’s place.

Question 11.
Standard Form: 303,201.321
Expanded Form: __________________
___________________
Word Form: __________________
___________________________
Answer:
Expanded Form:
303,201.321 = (3 × 10000) + (3 × 1000) + (2 × 100) + (1 × 1) + (3 × 0.1) + (2 × 0.01) + (1 × 0.001)
Word Form:
303,201.321 = three hundred three thousand, two hundred one and three hundred twenty-one thousandths.

Question 12.
Standard Form:
Expanded Form: (7 × 100,000) + (3 × 10,000) + (2 × 1,000) + (9 × 100) + (9 × 10) + (8 × 1) + (2 × .1) + (7 × .001)
Word Form: ______________
Answer:
Standard form of (7 × 100,000) + (3 × 10,000) + (2 × 1,000) + (9 × 100) + (9 × 10) + (8 × 1) + (2 × .1) + (7 × .001) is 732998.207
Word Form:
732998.207 is seven hundred thirty two thousand, nine hundred and ninety eight and two hundred seven thousandths.

Question 13.
Standard Form: ___________
Expanded Form: ______________
____________________________
Word Form: Twelve million, four hundred fifty-four thousand, seven hundred twenty-one and ninety-six thousandths
Answer:
The standard form of Twelve million, four hundred fifty-four thousand, seven hundred twenty-one and ninety-six thousandths is 12,454,721.067
Expanded form:
12,454,721.067 = (1 × 10,000,000) + (2 × 1,000,000) + (4 × 100,000) + (5 × 10,000) + (4 × 1000) + (7 × 100) + (2 × 10) + (1 × 1) + (6 × 0.01) + (7 × 0.001)

Question 14.
Standard Form: ____________
Expanded Form: (4 × 1,000,000) + (6 × 10,000) + (3 × 1,000) + (5 × 100) + (2 × .1) + (7 × .001)
Word Form: _____________
___________________________
Answer:
(4 × 1,000,000) + (6 × 10,000) + (3 × 1,000) + (5 × 100) + (2 × .1) + (7 × .001) in standard form is 4,063,500.207
4,063,500.207 = four million and sixty three thousand five hundred and two hundred and seven thousandths.

Place Value 2

Question 15.
Standard Form: 1,559,461.625
Expanded Form: ___________________
_______________________________
Word Form: _______________
Answer:
1,559,461.625 in expanded form is (1 × 1,000,000) + (5 × 100,000) + (5 × 10,000) + (9 × 1000) + (4 × 100) + (6 × 10) + (5 × 1) + (6 × 0.1) + (2 × 0.01) + (5 × 0.001)
1,559,461.625 in word form is one million Five fifty-nine thousand four hundred and sixty-one and six twenty-five thousandths.

Question 16.
Standard Form: _________
Expanded Form: ______________
_____________________
Word Form: Four hundred forty-four thousand, two hundred thirty-six and fifty-six thousandths
Answer:
Standard Form: 444,236.056
444,236.056 = (4× 100,000) + (4 × 10,000) + (4 × 1000) + (2 × 100) + (3 × 10) + (6 × 1) + (0 × 0.1) + (5 × 0.01) + (6 × 0.001)

Question 17.
Nadine was watching her mom fill out a check to pay the electric bill. On the check she is required to write the amount of the check in standard form and in word form. Nadine’s mother wrote a check for $1,396. What is that in word form?
___________________
Answer:
Given,
Nadine was watching her mom fill out a check to pay the electric bill.
On the check she is required to write the amount of the check in standard form and in word form.
Nadine’s mother wrote a check for $1,396.
1,396 in word form is one thousand, three hundred and ninety-six dollars

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top