McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 3 Test as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key

Subtract. Write the difference. Use the number line to help.

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 3

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 5
4 — 3 = ___
Answer:
Subtract 3 squares from 4 squares then you get 1 square.
4 – 3 = 1
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(1)

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 6
5 – 2 = ____
Answer:
Subtract 2 triangles from 5 triangles then you get 3 triangles.
5 – 2 = 3
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(2)

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 7
6 – 4 = ___
Answer:
Subtract 4 triangles from 6 triangles then you get 2 triangles.
6 – 4 = 2
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(3)

Question 4.
11 – 7 = ___
Answer:
Subtract 7 from 11 then you get 4.
11 – 7 = 4
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-3(4)

Question 5.
9 – 6 = ___
Answer:
Subtract 6 from 9 then you get 3.
9 – 6 = 3
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-3(5)

Question 6.
12 – 6 = ___
Answer:
Subtract 6 from 12 then you get 6.
12 – 6 = 6
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-3 (6)

Question 7.
10 – 2 = ___
Answer:
Subtract 2 from 10 then you get 8.
10 – 2 = 8
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-3 (7)

Question 8.
8 – 1 = ___
Answer:
Subtract 1 from 8 then you get 7.
8 – 1 = 7
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-3 (8)

Question 9.
3 – 2 = ___
Answer:
Subtract 2 from 3 then you get 1.
3 – 2 = 1
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-3 (9)

Question 10.
10 – 10 = ___
Answer:
Subtract 10 – 10 then you get 0.
10 – 10 = 0
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-3 (10)

Question 11.
11 – 6 = ___
Answer:
Subtract 6 from 11 then you get 5.
11 – 6 = 5
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-3 (11)

Subtract. Write the difference. Use small objects to help.

Question 12.
7 – 3 = ___
Answer:
Subtract 3 from 7 then you get 4.
7 – 3 = 4

Question 13.
16 – 5 = ___
Answer:
Subtract 5 from 16 then you get 11.
16 – 5 = 11

Question 14.
19 – 9 = ___
Answer:
Subtract 19 – 9 then you get 10.
19 – 9 = 10.

Question 15.
14 – 6 = ___
Answer:
Subtract 6 from 14 then you get 8.

Question 16.
20 – 17 = __
Answer:
Subtract 20 from 17 then you get 3.

Solve the problems. Write the difference. Use the number line to help.

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 4

Question 20.
Carlos has 19 McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 8. Carlos gives 5 McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 8 to Tom. How many McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 8 does Carlos have now?
19 — 5 = _____ McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 8
Answer:
Given that,
The total number of crayons near Carlos = 19
The Carlos gives crayons to Tom = 5.
Therefore the difference is 19 – 5 = 14.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(13)

Question 21.
Tina has 18 McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 9. Tina gives 2 img 9 to Dad. How many McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 9 does Tina have left?
18 — 2 _____ McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 9
Answer:
Given that,
The total number of buttons near Tina = 18.
The Tina gives the the buttons to img = 9.
Therefore the difference is 18 – 9 = 9.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(21)

Question 22.
A pet store has 20 McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 10. A man buys 7 McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 10. How many McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 10 are left?
20 — 7 = _____ McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 10
Answer:
Given that,
The total number of fishes in the pet store = 20.
The total number of fishes the man buys = 7.
Therefore the total number of fishes left is 20 – 7 = 13.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(22)

Question 23.
A bag has 19 McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 11. 11 McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 11 fall out. How many McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 11 are in the bag now?
19 — 11 = _____ McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 11
Answer:
Given that,
The total number of bags in the bag = 19.
The total number of balls left out = 11.
Therefore the total number of balls at now = 19 – 11 = 8
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(23)

Question 24.
Ms. Lee has 13 McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 12. She gives away 8 McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 12. How many McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 12 does she have left?
13 – 8 = _____ McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 12
Answer:
Given that,
The total number of stars near Ms. Lee = 13.
The total number of stars gives away = 8.
Therefore the total number of stars left = 13 – 8 = 5
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(24)

Question 25.
7 dogs are in the park. 4 dogs go home. How many dogs are in the park now?
7 – 4 = _____ McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Test Answer Key 13
Answer:
Given that,
The total number of dogs in the park = 7.
The total number of dogs went home = 4.
Therefore the total number of dogs left = 7 – 4 = 3.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(25)

Question 26.
Kay sees 10 ants. 5 ants go away. How many ants are left?
10 – 5 = ___ ants
Answer:
Given that,
The total number of ants the Kay sees = 10.
The total number of ants left away = 5.
Therefore the total number of ants left = 10 – 5 = 5.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3-Test-Answer-Key-4(26)

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top